2015 Müzik Festivalleri Rehberi

2015’in gelmesiyle beraber yeni yıl kararları arasına “daha çok seyahat etmek” yazan kişiler çoktan planlarını yapmaya başladı. Bu zamanlar gerçekten gezginlerin yıllık seyahat planlarını yapması açısından çok ideal çünkü biletler nispeten daha ucuz : ) ve çok iyi biliyorum ki ben dahil birçok kişinin bu yılki hayallerinde dünyaca ünlü bir müzik festivaline gitmek var.

Müzik festivalleri, sadece müzik dinleyip ruhunuzu besleyeceğiniz bir ortam olmanın çok ötesinde tamamen doruklarda bir eğlence festivali olmaya geçtiğinden beri herkesin hayallerini süslemeye başladı.
 
İşte 2015 planlarını yapanlar için dünyanın en ünlü müzik festivalleri...

Coachella, 10-12 – 17-19 Nisan 2015

Indio, California’da düzenlenen Coachella; Amerika’nın en ünlü müzik festivali. Dünyaca ünlü grupları ağırlayan bu müzik festivali aynı zamanda son yıllarda ünlüleri görmek ya da kendini göstermek isteyenleri gittiği 1 numaralı etkinliğe dönüşmüş durumda. Bu kadar popüler olması size korkutmasın. Ben oraya gidip de eğlenmeden döneni hiç duymadım : ) 2015’te etkinlik yoğun ilgi üzerine iki haftasonu olarak düzenlenecek. Biletler 375 dolar. Konser listesi ise şu şekilde:

Glatsonbury, 24-28 Haziran 2015

İngiltere’nin Somerset şehrinde düzenlenen bu müzik festivali, festival dünyasının zirvesi olarak görülüyor. 1970'li yılarda başlayan bu festival kimleri ağırlamamış ki U2’dan Paul Mccartney’e, Beyonce’den Metallica’ya diyeyim gerisini siz tahmin edin : ) Hep rastladığımız çamur içinde konser dinleyen gençler görüntüleri de hep bu konserden : ) 2015 konser listesi henüz belli değil ama ben eminim ki bizi çok sıkı bir sürpriz bekliyor. Bilet fiyatları 170 Pound civarında.


 
Roskilde, 27 Haziran-4 Temmuz 2015

Danimarka’nın güneyinde yer alan Roskilde’de yapılan bu festival 1970'li yıllardan beri düzenlenen köklü festivallerden bir tanesi. Kuzey Avrupa’nın ise en ünlüsü. Malum Kuzey Avrupa’ya doğru gittikçe metal müziğe olan ilgi yoğunlaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda da festivali bu ilgi şekillendirmiş diyebilirim. Ama son dönemde festivalin de popülerleşmesi ile birlikte popüler isimlere de yer vermeye başlamışlar. Festivalin en büyük rahatlığı şehir merkezine diğer festivallere nispeten yakın olmanız. Yani isterseniz gece kamp alanında kalmak zorunda değilsiniz, şehir dönüp keyfinize de bakabilirsiniz çadırda kalmak istemiyorsanız tabi ki : ) Full Festival bilet fiyatları yaklaşık 300 dolar. Festivalin bu yılki konser listesi şöyle:


 
Benicassim, 16-19 Temmuz 2015

Barcelona-Valencia arasında Akdeniz kıyılarında yapılan bu festival de bir başka favori. Deniz, kum, güneş bir de güzel müzik başka ne isterim diyorsanız kaçırmayın derim. Bu festivalin en büyük artısı ise tatilin her türlü nimetini bir arada sunması. 2015 konser listesi henüz belli değil. Biletler ise 130 Euro.

Sziget Festivali, 10-17 Ağustos 2015 

Sziget bizim bildiğim adıyla Zigetvar Festivali, Avrupa’nın en ünlü festivallerinden biri. Sultan Süleyman’ın son seferini yaptığı Zigetvar yani Sziget tam bir eğlence ve özgürlükler adasına dönüşmüş durumda. Bu festivalin en büyük avantajı 1000’den fazla farklı performans sergilenmesi ve saymakla bitmeyecek yan aktiviteleri. Bu yıl konser verecek dev isimler henüz açıklanmamış da olsa 2014 yılının “After Movie” videosunu izlemek bu yılki biletinizi almak için yeterince ikna edici olacaktır. Sziget için 5 günlük bilet 199, 7 günlük bilet ise 229 Euro.