Kartalkaya Hakkında Bilinmesi Gerekenler

kartalkaya-ulasim.jpg

Köroğlu Dağları’nın zirvesinde yer alan Kartalkaya kış turizminin önde gelen kayak merkezleri arasında yer almaktadır. Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Bolu ili sınırları içerisinde bulunan Kartalkaya’da oteller 2.000 metre yükseklikte yer alırken zirvenin yüksekliği 2.200 metreyi bulur. Yıl içinde yerli ve yabancı misafirlerin uğrak noktası olan Kartalkaya hem kış hem de doğa sporlarının merkezi konumundadır. İstanbul ve Ankara’ya olan yakınlığı sayesinde hafta sonları kayakseverlerin akın ettiği Kartalkaya uluslararası standartlara uygun olarak yapılmış pistleri, lüks ve konforu bir araya getiren otelleri ile ülke turizmine de önemli bir katkı sağlamaktadır.

Tanıtım Videosu: 

Devamını Oku

Kartalkaya ile İlgili

Kartalkaya Nerededir?

Ülkemizin gözde kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya Batı Karadeniz Bölgesi’nde Bolu ilinin güneydoğusunda yer almaktadır. Köroğlu Dağları üzerinde bulunan Kartalkaya Bolu’ya 38 kilometre, İstanbul’a 295 kilometre, Ankara’ya 190 kilometre uzaklıktadır.

Kartalkaya’ya Nasıl Gidilir?

be85ekartalkaya8.jpg

Hem İstanbul hem de Ankara’ya yakın olduğu için kış aylarında en çok tercih edilen kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya Bolu’ya 38 kilometre uzaklıktadır. İstanbul - Kartalkaya arası 295 kilometre olup özel aracınızla ortalama 3,5 saatte kayak merkezine ulaşabilirsiniz. TEM otoyolunu kullanarak Bolu gişelerini geçmelisiniz. Sonrasında D-100 kara yolundan yaklaşık on iki kilometre daha ilerlediğinizde Kartalkaya tabelası karşınıza çıkacak. Tabela sonrası 28 kilometre daha yolunuz kalıyor. Ankara - Kartalkaya arası 190 kilometre olup arabanızla ortalama 2,5 saatte kayak merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz. Ankara’dan gelecek olanlar TEM otoyolu üzerinden Bolu gişelerinden çıktıktan sonra D-100 kara yolunu kullanarak Kartalkaya tabelasından dönmeliler.

Yoğun kar yağışının olduğu dönemler Kartalkaya’ya gidiş yolu kısmen kapalı olabiliyor. Gitmeden önce mutlaka hava durumunu kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca zorlu yol koşulları için aracınızda mutlaka kış lastiği ve zincir bulundurmalısınız. Özel aracınızla gitmeyi düşünmüyorsanız Bolu’ya şehirlerarası otobüslerle de kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Birçok büyük şehirden Bolu’ya haftanın her günü otobüs seferleri düzenlenmektedir. Bolu’ya ulaştıktan sonra Kartalkaya’ya gitmek için taksilerle anlaşabilirsiniz. Eğer arkadaş grubu ile gittiyseniz transfer firması da ayarlayabilirsiniz. Kartalkaya’ya en yakın havalimanları İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa Havalimanı’dır. Her iki havalimanına da 200 kilometre uzaklıkta bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi’ne araç kiralayarak veya transfer ayarlayarak ortalama üç saatte ulaşabilirsiniz.

Kartalkaya’ya Ne Zaman Gidilir?

beyaz-orman-kartalkaya-2.jpg

Yarı ılıman iklime sahip olan Kartalkaya Kayak Merkezi’nde sezon aralık ayında başlar, mart ayına kadar devam eder. Dört ay süre ile kayak ve her türlü kar sporu için oldukça elverişli olan Kartalkaya Kayak Merkezi’nde ocak ve şubat aylarında kar kalınlığı iki metreyi bulmaktadır. Marmara ve İç Anadolu’nun karasal ikliminin özelliklerinin görüldüğü Kartalkaya’da yılın ortalama 135 günü karlı geçer. Kışın ortalama sıcaklık ise 1,9 derecedir.

Çam ve gürgen ağaçları ile kaplı olan Kartalkaya’da kışın kayak yaparken tablo gibi bir manzaranın sizleri beklediğini hatırlatmak isteriz. 1.850 - 2.200 metre yükseklikte kurulu olan Kartaltepe Kayak Merkezi’nde mevsim başında toz kar, mevsim sonu ise ıslak kar özelliği görülmektedir. Hâkim rüzgâr yönü batı ve kuzeybatı olan Kartalkaya ülkemizde kayak sezonu en uzun yerlerden biridir. Kartalkaya’nın en yoğun dönemi ise okulların tatile girdiği sömestr dönemidir. Çocukları ile birlikte kar sporlarının keyfini çıkarmak isteyen aileler soluğu Kartalkaya’da alırlar. Eğer unutulmaz bir Kartalkaya anınız olsun istiyorsanız tercihinizi yılbaşından yana da kullanabilirsiniz. Havai fişekler gökyüzünü aydınlatırken meşaleler ile geçiş yapan profesyonel kayakçıların şovlarını izleyebilir, lapa lapa kar altında dans edebilirsiniz. Kartalkaya her yıl ocak ve şubat aylarında düzenlenen Snowfest ve Icefest organizasyonları ile adından söz ettirir. Binlerce üniversite öğrencisinin katıldığı etkinliklerde birbirinden ünlü DJ performansları ile coşabilir, şovlar ve gösterilerle sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebilirsiniz. Kalabalıktan uzak kayak keyfi yaşamak isterseniz aralık ayının başı ile mart ayını tercih edebilirsiniz.

Kartalkaya’da Nerede Kalınır?

Ülkemizin önde gelen kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya’da birbirinden konforlu ve lüks tesislerde konaklama imkânı bulabilirsiniz. Kışın kayakseverleri yazın ise doğa yürüyüşü yapmak isteyenleri ağırlayan Kartalkaya’da eğlenceli ve keyif dolu bir tatil yapabilirsiniz. Kaya Palazzo Ski &MountainResort, Kartalkaya’nın en popüler konaklama tesislerinden biridir. Kayak ve snowboard tutkunuzu doyasıya yaşayabileceğiniz otel lüks butik dağ oteli konsepti ile hizmet vermektedir. Farklı zorluk derecelerine sahip olan 11 pisti ve 7 lifti ile öne çıkan tesiste kayak sonrası SPA bölümünde yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Kayak yapmak ilginizi çekmiyorsa lapa lapa yağan kar manzarası eşliğinde kapalı havuzda yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz. Kartalkaya otellerinden bir diğeri ise Dorukkaya Hotel’dir. Rüya gibi bir kış tatili için aradığınız her şeyi bulabileceğiniz tesiste gün boyu çam ormanları arasında kayak yapabilir, acıktığınızda birbirinden nefis lezzetlerle karnınızı doyurabilirsiniz. Her şey dâhil sistemi ile hizmet sunan otelde geç kahvaltı, çay ve pasta büfesi, gece çorbası gibi ara öğün seçenekleri de bulunuyor. Jakuzi, masaj, sauna ve Türk hamamı kayak sonrası vücudunuzu rahatlatmak için tercih edebileceğiniz keyif köşeleri arasında yer alıyor. Kartalkaya’da konaklamak isteyenler için önerebileceğimiz bir diğer tesis Grand Kartal Hotel’dir. Her seviyedeki kayaksevere uygun 11 adet lift ve 20 kilometre uzunluğuna varan pistleri ile beğeni toplayan otel Avrupa standartlarında kayak keyfi imkanı tanıyor. Otelde konakladığınız sürece lift ve pistlerden ücretsiz yararlanabileceğini gibi hava şartları kayak yapmanız için uygun değilse otelin Bolu’daki bir diğer tesisi olan Gazelle Resort & Spa’da ücretsiz SPA keyfi yaşayabilirsiniz. Yayla evi mimarisinden esinlenerek tasarlanan Golden KeyHotel misafirlerine sıcak, konforlu ve modern bir atmosfer sunuyor. Her seviye için kayak okulu bulunan tesiste dağ manzarası eşliğinde açık büfe kahvaltının tadını çıkarabilir, tüm günün yorgunluğunu mükellef bir akşam yemeği ile üzerinizden atabilirsiniz.

Devamını Oku

Kartalkaya’da Gezilecek Yerler

Uludağ ile birlikte ülkemizin en popüler kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya göz kamaştıran doğası ve her türlü kar sporuna elverişli yapısı ile binlerce misafir ağırlamaktadır. Aralık ayında başlayan kayak sezonunun mart ayının sonlarına kadar devam ettiği Kartalkaya yaz aylarında da rağbet görmektedir. Çevresinde pek çok doğal güzellik barındıran Kartalkaya’ya günübirlik gelebileceğiniz gibi birkaç gün ayırarak doyasıya eğlenebilirsiniz. Kartalkaya’da dağ otellerinde konaklayabilir ya da çevresindeki yayla ve milli parklarda kamp kurarak doğa ile bütünleşebilirsiniz.

Kartalkaya’da Gezilecek Yerler

Kış sporları için elverişli ortamı, lüks ve konforu bir arada sunan otelleri ve eşsiz doğası ile Kartalkaya Kayak Merkezi bölgenin yıldızı olurken çevresinde birçok doğa harikası da sizleri beklemektedir. Kayak merkezindeki yorgunluğunuzu Sarıalan Yaylası’nda atabilir, bungalov evlerde konaklayarak farklı bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Batı Karadeniz’in en büyük göllerinden biri olan Seben Gölü’nü ziyaret edebilir, Sülüklü Göl’de harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Kartalkaya’ya gelmişken Yedigöller ve Abant’a da mutlaka uğramalısınız. Dört mevsim boyunca misafirlerine farklı manzaralar sunan Yedigöller ve Abant’ta kamp yapabileceğiniz gibi ağaçların içerisindeki ahşap evlerde de konaklayabilirsiniz. Bolu Fındığı Tabiat Koruma Alanı, Ebe Çamı ve Kökez Tabiat Koruma Alanı’nı da Kartalkaya gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Listede adı geçen yerlerle ilgili bilgiler aşağıda mevcuttur.

Devamını Oku

Kartalkaya İçi Ulaşım

freerider-498473_960_720.jpg

Kartalkaya Kayak Merkezi’ne aracınızla veya taksi ile ulaştıktan sonra başka hiçbir ulaşım aracına ihtiyacınız kalmıyor. Dağ bölgesindeki alan kısıtlı olduğu için Kartalkaya içerisinde ulaşım yoktur. Pistlerin gizli kalmış köşelerini kar motoru kiralayarak dilediğinizce gezebilirsiniz. Kartalkaya sadece kış tatilinde değil ilkbahar ve yaz aylarında da hayli keyiflidir. Profesyonel rehberlerle birlikte dağ yürüyüşü turlarına katılabilir, Kartalkaya’nın büyüleyici doğasını keşfedebilirsiniz. Kartalkaya’dan Bolu’ya gitmek isterseniz taksi çağırabilirsiniz.

Kartalkaya Mutfağı

sucuk-ekmekb.png

Kartalkaya’da bütün gün kayak yaptıktan sonra acıkan midenizi doyurmak için tercih edebileceğiniz ilk seçenek sucuk ekmektir. Bembeyaz karların üzerine kurulan mangallarda pişirilen sucuğun tadına doyum olmaz. Otellerin hemen hepsi hem öğlen hem de akşam mangalda sucuk ekmek partisi vermektedir. Yanında sıcak şarabınızı da yudumlayabilir, lezzeti ikiye katlayabilirsiniz. Dağ havasında sucuk ekmek ve sıcak şarap en keyifli Kartalkaya aktiviteleri arasındadır.

Otellerin hepsi her şey dâhil konsepti ile hizmet verdiği için kahvaltı, öğle ve akşam yemeği ile lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz. Türk ve dünya mutfaklarının seçkin lezzetlerini bir arada sunan Kartalkaya otellerinde karnınızı doyurabileceğiniz gibi Bolu ve Kartalkaya’nın yöresel lezzetlerini de deneyebilirsiniz. Mengen pilavı, kaldırık dolması, orman kebabı, keşli cevizli erişte, Mengen kuzu güveç, Bolu köftesi, kabaklı gözleme, paşa pilavı, ovmaç çorbası, yayla çorbası ve patates çorbası bölgenin önde gelen yemekleri arasındadır. Ağzınızı tatlandırmak isterseniz tercihinizi kedi batmaz, Bolu beyi tatlısı, saray helvası, uğut tatlısı ve kızılcık şurubundan yana kullanmanızı öneririz. Kartalkaya yolu üzerinde karnınızı doyurabileceğiniz birçok mekân bulunmaktadır. Köy kahvaltısı, köy yemekleri, balık ve et menüsüyle misafirlerine mide ziyafeti yaşatan Özcan Dağ Evi’ni listenize mutlaka eklemelisiniz. Rüzgâr, dere ve kuş sesleri eşliğinde sevdiklerinizle yemek keyfi yapabileceğiniz mekân Kartalkaya’ya 10 kilometre uzaklıktadır. Yöresel lezzetlerle bezenmiş sofra hayali kuranlar için diğer bir seçenek Köroğlu Konağı’dır. Mekânın alabalığı da oldukça lezzetlidir. Yemek sonrası şömine karşısında çayınızı yudumlayabilir, yol yorgunluğunuzu üzerinizden atabilirsiniz. Doğal ürünlerle kahvaltı keyfi yapmak isterseniz rotanızı Villa Nova’ya çevirebilirsiniz. Saraycık Göl Evi’nde nefis göl manzarasına karşı yemek yiyebileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

Kartalkaya’da Alışveriş

bolu_cikolatasi_9_ulkenin_agzini_tatlandiriyor13769122730_h1063983.jpg

Kartalkaya’da alışveriş yapabileceğiniz bir yer maalesef bulunmuyor. Kartalkaya’daki alışveriş seçenekleri Bolu merkezdeki yöresel ürünler satan dükkânlar ve mağazalardan ibarettir. Bolu’dan ne alsam diye düşünenler için ilk önerimiz çam balıdır. Köylerde doğal yöntemlerle üretilen çam balı kahvaltılarınıza lezzet katarken sevdikleriniz için de iyi bir hediye alternatifi olabilir. Mis gibi kokusu ile çam kolonyası da Bolu’dan eli boş dönmek istemeyenler için önereceğimiz ürünler arasındadır. Abant nilüferi ve Bolu dağ çiçeği kolonyalarını da listenize ekleyebilirsiniz. Bolu’ya gelip de Bolu çikolatası almamak olmaz. Fındık, yer fıstığı, antep fıstığı, ceviz ve badem gibi kuruyemişlerden üretilen krokanın çikolata ile birleşmesinden doğan Bolçi çikolatası sadece Bolu’nun değil ülkemizin en lezzetli çikolatalarından biridir. Arkadaşlarınıza hediye götürmek isterseniz hediyelik kutularda satın alabileceğiniz Bolçi çikolatasının tadına doyum olmuyor. Bir Bolu klasiği olan İmren Pastanesi’ne uğrarsanız meşhur fındık şekerini tatma imkânı bulabilir, paket yaptırıp evinize götürebilirsiniz. İmren Pastanesi’nin ev yapımı Bolu çikolatası da oldukça lezzetlidir.

Bolu’ya özgü bir süt ürünü olan keş, makarnaların üzerine rendelenerek tüketilmektedir. İster yağlı ister yağsız olarak satın alabileceğiniz keş ile yemeklerinize lezzet katabilirsiniz. Bolu’nun tereyağı ve patatesi de meşhurdur. Dönüş yolunda çuvallarla patates satan köylülerden alışverişinizi yapabilirsiniz. İzzet Baysal Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi Bolu’nun yegâne alışveriş duraklarıdır. Dilerseniz İstanbul - Ankara yolu üzerinde bulunan Highway Outlet’e uğrayarak uygun fiyatlı alışveriş yapabilir, ünlü markaları yarı fiyatına varan fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Kartalkaya’da Gece Hayatı  

live-concert-455762_960_720.jpg

Kartalkaya’nın gecesi de en az gündüz olduğu kadar hareketli geçmektedir. Bütün gün pistlerin tozunu attıktan sonra geceleri renkli aktivitelerle keyifli zaman geçirebilirsiniz. Kartalkaya’da gece hayatı otellerde geçer. Özellikle aralık, ocak ve şubat ayları Kartalkaya’nın en yoğun sezonu olduğu için gece hayatı da beklentileri fazlasıyla karşılar. DJ performansları, şovlar ve özel partilerle Kartalkaya’da gece hayatı sabahın ilk ışıklarına kadar devam eder. Özellikle üniversite öğrencilerine yönelik etkinliklerle birçok ünlü sanatçının sahne aldığı Kartalkaya otellerinde dans geceleri ve after ski partiler de olmazsa olmaz eğlenceler arasındadır.

Drop Lounge, Chillout Bar, Dorukkaya Disco&Bar ve Kaya Bar Kartalkaya’da gece hayatı denince akla gelen mekânlardır. Kartalkaya’da gece hayatı sadece otel içerisinde yaşanmaz. Dışarının soğuğuna inat müziğin ritmine kendinizi kaptırarak dans edebilir, sıcak şarap ile içinizi ısıtabilirsiniz. Otellerde bazı gecelerde özel etkinlikler de düzenlenmektedir. Ellerinde meşalelerle profesyonel kayakçıların şovlarını izleyebilir, kayak yarışmalarındaki heyecana siz de ortak olabilirsiniz. Dans etmekten karnınız acıktıysa barbekü partisine katılabilir, sucuk ekmek ziyafeti çekebilirsiniz. Oteller meydanında yer alan Cafe Society eğlence anlayışı sakinlikten yana olanların buluşma noktasıdır. Sıcak çikolata eşliğinde sevdiklerinizle sohbet edebilir, günün yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz. Her dağ tatilinin olmazsa olmazlarından biri de şömine başında sıcak şarap içmektir. Bütün gün karla mücadele etmekten yorulduysanız otelinizin şömine başında şarap keyfi yapabilir, ertesi gün için enerji toplayabilirsiniz.

Kartalkaya’daki Festivaller

kartalkaya-yeni-yila-erken-girdi.jpg

Kartalkaya’da kış aylarında gerçekleştirilen festival ve etkinliklerle kayak keyfinizi ikiye katlayabilir, karlar üzerinde unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. Üstelik yüzlerce kişiyle bir araya gelerek sosyalleşme fırsatı bulabileceğiniz etkinlikleri kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Kartalkaya’da düzenlenen etkinliklerin listesini aşağıda bulabilir, farklı deneyimler yaşayabilirsiniz.

Snowfest ve Icefest

Her yıl ocak-şubat aylarında Kartalkaya’da kayak tutkunlarını bir araya getiren Snowfest ve Icefest dört gün boyunca sınırsız eğlence sunuyor. Festivalde ünlü sanatçıların konserleri ile coşabilir, DJ performansları ile bütün gece dans edebilirsiniz. Çeşitli oyunlar, aktiviteler ve sürpriz hediyelerle eğlencenin temposunun bir an için bile düşmediği etkinliklere binlerce kişi katılıyor.

Yılbaşı Şenliği

Yeni yılı karlar altında karşılamak isteyen binlerce tatilci her yıl 31 Aralık’ta soluğu Kartalkaya’da alıyor. Eksi 10 derecede kar üzerinde ateşler yakılıyor, ellerinde meşalelerle birlikte kayak yapan profesyonel kayakçıların gösterileri ve dans şovlarla eğlence sabaha kadar devam ediyor.

Not: Her festivalin tarihi kendi sitesinden yolculuk öncesi teyit edilmelidir.

Kartalkaya İçin Faydalı Bilgiler

Acil Yardım: 112

İtfaiye: 110

Polis:155

Kartalkaya Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi Type F / 250V / 16 A

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca 4oC
    • Şub 6oC
    • Mar 10oC
    • Nis 15oC
    • May 20oC
    • Haz 24oC
    • Tem 28oC
    • Agu 28oC
    • Eyl 25oC
    • Eki 19oC
    • Kas 11oC
    • Ara 6oC

Kısa Kısa

İklim: Marmara & Karasal İklim / Ortalama Kaç Günde Gezilir: 1 - 2 gün