Busan Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Güney Kore’nin Seul’dan sonra ikinci büyük şehri olan Busan, ülkenin güneydoğusunda deniz kenarında yer alan önemli bir liman kentidir.

Busan, Ulsan ve Güney Gyeongsang bölgesinden oluşan Güneydoğu Ekonomik Bölgesi’nin en büyük endüstriyel alanı olmasıyla öne çıkar. Ancak turizm açısından da çok önemli bir şehirdir ve farklı açılardan sahip olduğu özelliklerle turizme hizmet eder. Özellikle son yıllarda güzellik ve sağlık amaçlı yapılan seyahatlerde ismi ilk sıralarda yer almaktadır.

Bunlar dışında doğal güzellikleriyle de öne çıkan Busan’da ülkenin en uzun plajları ve nehirleri yer alır. İhtişamlı tapınakları, uzun kumsalları, kaplıcaları, lezzetli deniz ürünleri, hareketli gece hayatı, açık pazarları ve festivalleriyle önemli bir turizm merkezidir.

 

Busan ile İlgili

Busan Nerededir?

Busan, ülkenin güneydoğusunda deniz kenarında yer alan önemli bir liman kentidir. Kuzeyinde şehrin en uzun dağı olan Geumjeongsan yer alır. Batısında ise Nakdong Nehri Deltası bulunur.  

Busan’a Nasıl Gidilir?

Busan’da, şehir merkezine 27 kilometre uzaklıkta Gimhae adlı uluslararası bir havalimanı mevcuttur. Türkiye’den direkt uçuş bulunmayan Busan’a Seul’dan uçak, otobüs ya da tren ile aktarmalı olarak gitmek mümkündür. Bu yolculuk trenle yaklaşık iki buçuk saat, otobüsle ise 6 saat sürüyor.  

Kore Turizm Organizasyonu tarafından bölgeye turlar da düzenlenmektedir. Bu turlara katılarak hem Busan'ı tanıyabilir hem de diğer Güney Kore şehirlerini görme imkanı yakalayabilirsiniz. Bölgeye gitmek isteyenler için Busan'ın da içinde olduğu detaylı Güney Kore Gezisi başlıklı turu önerebiliriz. Daha fazla bilgi için tıklayınız. 

 

Busan’a Ne Zaman Gidilir?

Ülkenin güneydoğusunda, deniz kıyısında yer alan Busan’da nemli subtropikal iklim görülür. Okyanusun etkisiyle Haziran ayı, diğer şehirlere göre daha serin geçer. Yaz sonu ve sonbahar başında sıcaklıklar yüksektir. Deniz tatili yapacaklar için ideal bir dönemdir. Ancak şehri yürüyerek gezecek olanlar için en uygun zaman Ekim ve Kasım aylarıdır.

Busan’da Nerede Kalınır?

Kore Savaşı’nda, çok fazla zarar görmeyen ve çok fazla göç alan şehri ve ülkenin en güneyinde kalan Busan şehri, önemli bir finans şehridir. Ekonomik olarak hareketli olan bu şehir her yıl düzenlenen birçok farklı alandaki fuarları ile ilgi çekmektedir. Güney Kore’nin en büyük liman kentine sahip olmasıyla beraber ülkenin en büyük balık pazarına da sahiptir.


İpucu: Otellerde seyahatinizden iki veya üç ay öncesinde rezervasyon yaparsanız çok daha uygun fiyatlara yer bulabilirsiniz. Ayrıca Busan otel fırsatlarını buradan görebilirsiniz. 

Devamını Oku

Busan Otelleri

Busan, Güney Kore’nin güneyinde bulunan önemli bir ticaret ve turizm merkezidir. Ülkenin 2. büyük şehri olan Busan, liman kenti olmasıyla beraber özellikle yaz aylarının gelmesiyle beraber turistlerin ilgisini çekmektedir. Aynı zamanda, Türk Şehitliği’nin bu şehirde yer almasıyla beraber Türkler için tarihi değerler açısından büyük bir önem taşımaktadır.


 

Güney Kore gezisinde 2-3 gününüzü ayırıp gezebileceğiniz Busan’da hem yerel halkın yaşayışına ortak olup sokaklarını keşfedebilir hem de plajlarına gidip dinlenebilirsiniz. Farklı bir kültüre sahip olan ve bu değeri koruyan Busan şehrinde kolaylıkla seyahat edebilirsiniz. Yüzlerce kişinin yararlandığı ve en uygun alternatifleri sunan Busan otelleri rehberimizin devamını okumak için tıklayın.

Devamını Oku

Busan İçi Ulaşım

Busan’da gelişmiş bir toplu taşıma sistemi mevcuttur. 4 hatlı metro sistemi, hafif raylı sistem ve gelişmiş bir otobüs ağı vardır. Uygun fiyatlı ulaşım için tüm bu hatlarda ve hatta taksilerde bile kullanılabilen Hanaro adlı karttan edinmek faydalı olacaktır.

Busan Mutfağı

Geleneksel yemekleri arasında marine edilmiş domuz ya da dana etinden ızgarada hazırlanan galbi, bol sos ve sarımsakla hazırlanan bir nevi güveçte et denilebilecek bulgogi, özellikle sokak büfelerinde sıkça görülen ve tavuk şişe benzeyen dak kkochi, tavuk ya da dana etiyle birlikte yumurta ve çeşitli sebzelerin kullanılarak hazırlandığı bibimbapyemeği vardır.

Popüler restoranlar

Norah Mahura, Jackie’s Seafood, Yetnal Jjajang, Dongnae Halmae Pajeon, Gyeongju Gukbap.

Bahşiş

Güney Kore restoranlarında eğer siz vermezseniz ya da hesaba eklenmemişse, bahşiş verme zorunluluğu yoktur. Ama tabii ki hesabın %10’unu bahşiş olarak bırakırsanız mutlu olacaklardır.

Busan’da Alışveriş

Busan’da alışveriş yapılabilecek pek çok bölge vardır: Seomyeon, Gwangbok-dong, Jangjeon-dong’daki Busan Dae Hakap, Haeundae-gu’daki Centum City, Nampo-dong ve çeşitli açık pazarlar.  

Busan Gece Hayatı

Busan’da hareketli bir gece hayatı vardır. Kyungsung University bölgesi, Nampo-dong ve Haeundae Plajı’nda gidilecek mekan çoktur. Dans meraklıları ve canlı müzik için Foxy ile Ol’55 adlı mekanlar tavsiye edilir. Uygun fiyata bir yer arıyorsanız Ghetto doğru bir seçim olacaktır. 

Busan Festivaller

Busan Yeni Yıl Festivali (31 Aralık-1 Ocak)

Gijang Ançuez Festivali (Nisan)

Gwangalli Eobang Festivali (Nisan)

Busan Uluslararası Otomobil Fuarı (Nisan-Mayıs)

Kore-Japonya Kültürlerarası Değişim Festivali (Mayıs)

Busan Uluslararası Performans Sanatları Festivali (Mayıs)

Busan Bienali (Eylül-Kasım)

Busan Deniz Festivali (Ağustos)

Busan Uluslararası Rock Festivali (Ağustos)

Busan Uluslararası İlüzyon Festivali (Ağustos)

Busan Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali (Ağustos)

Busan Uluslararası Film Festivali (Ekim)

Busan Resmi Tatiller

Yeni Yıl (1 Ocak)
Seollal Tatili (7-8-9-10 Şubat)
Bağımsızlık Hareketi Günü (1 Mart)
Çocuklar Günü (5 Mayıs)
Geçici Tatil (6 Mayıs)
Budha’nın Doğumgünü (14 Mayıs)
Anma Günü (6 Haziran)
Özgürlük Günü (15 Ağustos)
Bahar Ortası Festivali (14-15-16 Eylül)
Ulusal Gün (9 Ekim)
Hangeul Bildiri Günü (9 Ekim)
 
*Yanında tarih belirtilmeyen tatillerin günü, yıla göre değişmektedir. 

Busan İçin Faydalı Bilgiler

Acil yardım: 119
Yangın: 119
Polis: 112 

Busan Vize İşlemleri

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Busan’a gidebilmesi için vize almalarına gerek yoktur.

 Busan Türkiye Temsilciliği

SEUL BÜYÜKELÇİLİĞİ

Telefon:

+82 2 3780 1600

Faks:

+82 2 797 8546

E-posta:

[email protected]

Büyükelçilik Posta adresi:

Turkish Embassy Vivien Bldg. 4th Fl. 52, Seobinggo-ro 51-gil, Yongsan-gu (140-240) Seoul-Korea

Busan Para Birimi

Güney Kore sınırları içerisinde yer alan Busan’ın para birimi Güney Kore Wonu’dur. 1 TL yaklaşık 370,00 Won’dur. 

Busan Resmi Dili

Güney Kore sınırları içinde yer alan Busan’ın resmi dili Korece’dir.

Busan Saat Farkı

Busan (GMT +9) ile Türkiye (GMT +2) arasında saat 7 saat fark vardır.

Busan Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi Type C / 250V / 2.5 A

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca 3oC
    • Şub 4oC
    • Mar 8oC
    • Nis 13oC
    • May 17oC
    • Haz 21oC
    • Tem 24oC
    • Agu 26oC
    • Eyl 22oC
    • Eki 17oC
    • Kas 11oC
    • Ara 6oC

Kısa Kısa