Google+

Arama formu

Buhara Vize İşlemleri

Diplomatik Pasaport sahipleri vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus Pasaport sahipleri vizeye tabidir. Turistik veya ticari vize alarak Özbekistan'a gitmek isteyenler için mutlaka Özbekistan'da kendilerini davet edecek kişi ya da şirketler olması ve bunların Özbekistan Dışişleri Bakanlığı’na davet başvurusu yapması gerekmektedir. Yaklaşık 10 gün süren bu işlem sonucunda Özbekistan Dışişleri Bakanlığı tarafından verilecek olan Telex numarasının konsolosluğa yapılacak vize başvurusunda vize görevlisine verilmesi gerekir. Vize başvuru formları İngilizce olarak hazırlanmalı, pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır. Özbekistan Başkonsolosluğu vize başvurularını pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 10.00-12.00 saatleri arasında kabul etmektedir. Başvurular iki iş gününde sonuçlanmaktadır.