Google+

Zakopane

image_placeholder
Zakopane03:22 AM
19℃
1 PLN=0.96 TRY
Type C250V2.5 A
  • Ocaweather-icon-9℃
  • Şubweather-icon-9℃
  • Marweather-icon-5℃
  • Nisweather-icon-3℃
  • Mayweather-icon1℃
  • Hazweather-icon5℃
  • Temweather-icon7℃
  • Ağuweather-icon7℃
  • Eylweather-icon4℃
  • Ekiweather-icon1℃
  • Kasweather-icon-3℃
  • Araweather-icon-5℃
Genel Bilgiler / Rehber

Zakopane, Polonya’nın güneyinde yer alan bir şehirdir. Tatra Dağları'nın eteğinde, Podhale bölgesinin güney kısmında yer alır. 2004 yılında yaklaşık 28.000 nüfusu vardı. Zakopane Góral kültürünün bir merkezidir ve gayri resmi olarak  "Polonya'nın kış başkenti" diye bilinir. Dağcılık, kayak ve turizm için popüler bir yerdir.

 
Zakopane’ye ait en eski döküman 17. Yüzyıla dayanır ve Zakopisko adındaki bir ormanı betimlemektedir. Bu bölge 1676'da 43 nüfuslu bir köydü. Zakopane, 19. yüzyılda, bölgenin madencilik ve metalurji endüstrisi için bir merkez haline gelmiştir.
 
Zakopane deniz seviyesinden 800-1.000 metre yükseklikte bulunmaktadır. Zakopane her yıl 250.000’in üstünde kişi tarafından ziyaret edilir. Kışın, turistler Alpin kayak, kros kayak, snowboard ve kayakla atlama gibi kış sporları için sunduğu mükemmel koşullardan dolayı Zakopane‘i rota olarak belirlerler. Şehir, Krupówki ve Kościuszko Caddeleri'nin kesiştiği noktada ortalanır.
Nüfus : 27.486
170719 Ağu 2015Vize

Polonya Vizesi Hakkında Önemli Uyarılar

  • Normal (Bordo) pasaportlara vize istenmektedir.
  • Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
  • Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Polonya Vize Şartları

Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler

  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.

SSK'ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı)

  • Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
  • Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)
  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben dilekçe.( Gidiş amacını belirten, şirket yetkilisi tarafından ıslak kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
  • Şirket imza sürküleri fotokopisi.
  • Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)
  • Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)
  • Maaş bordrosu (Son 3ay)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • SSK işe giriş bildirgesi.
  • Var ise tapu fotokopileri.
  • Var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak ve otel rezervasyonu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • SSK hizmet dökümü. (sgk.gov.tr adresinden yada SGK müdürlüklerinden alınabilir.)