Karasu

KARASU GEZİ REHBERİ 

Yeşilin her tonunu görebileceğiniz ormanları, birbirinden güzel gölleri ve tertemiz havasıyla Karasu, son yıllarda turizm potansiyelini giderek artıran yerlerin başında gelmektedir. Karadeniz’e uzanan 20 kilometre uzunluğundaki sahili ve romatizmal hastalıklara iyi geldiğine inanılan ince kumları ile Karasu Plajı yaz aylarında tatilseverlerin uğrak noktasıdır. İstanbul’a yakınlığı nedeniyle hafta sonları binlerce kişi yemyeşil doğada piknik yapmak, kafa dinlemek ve yorgunluk atmak için Karasu’yu gelmektedir. Karadeniz ikliminin hakim olduğu Karasu’da yaz ayları aşırı sıcaklar olmamakla birlikte kışlar soğuk geçmez. Her mevsim yağışlıdır.

 

Karasu Nerededir? 

Marmara Bölgesi’nde Sakarya iline bağlı olan Karasu güneyinde Hendek, güneybatısında Ferizli, batısında Kaynarca, doğusunda Kocaali ilçesi ve kuzeyinde Karadeniz ile komşudur. Sakarya Nehri ilçe topraklarını sularken Acarlar, Küçükboğaz ve Akgöl ilçenin önemli gölleri arasındadır. 

Karasu’ya Nasıl Gidilir? 

Doğal güzellikleri ile dört mevsim ziyaretçilerini ağırlayana Karasu, Sakarya il merkezine 58 kilometre uzaklıktadır ve yaklaşık 1 saat mesafededir. İstanbul’a 148 kilometre uzaklıkta yer alan Karasu’ya özel aracınız ile yaklaşık iki buçuk saatte ulaşabilirsiniz. Ankara’ya 305 km, İzmir’e 481 km uzaklıkta bulunan Karasu’ya İstanbul Esenler ve Haremler Otogarı’ndan kalkan minibüsler ile de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Türkiye’nin birçok şehrinden Sakarya’ya otobüs seferleri düzenlenmektedir. Sakarya Otogarı’ndan Karasu’ya düzenli sefer yapan minibüsler ile gelebilirsiniz. 

Karasu’da Gezilecek Yerler 

Huzur dolu ortamı ile görenleri kendisine hayran bırakan Karasu’da doğa harikası olan Maden Deresi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Karasu ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Maden Deresi ismini geçmişte burada bulunan maden tesislerinden almıştır. Bahar ve yaz aylarında yeşillikler içerisinde dinlenebileceğiniz Maden Deresi’nin etrafındaki tesislerde alabalık ziyafeti çekebilir, dere kenarında yürüyüş yapabilir, harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Edirne’de yer alan İğneada longozundan sonra ülkemizin en büyük ikinci longozu olan Acarlar Longozu Karasu’dadır. Doğaseverlerin uğrak noktalarından biri olan Acarlar Longozu 1. derece doğal sit alanı ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır. 2300 çeşit bitki türünü barındıran Acarlar Longozu’nda deniz bisikletiyle gölde dolaşabilir, sevdiklerinizle piknik yapabilir, vücudunuza bol miktarda oksijen depolayabilirsiniz.
 
Karasu ilçesinde yer alan Yeni Mahalle’ye de uğramanızı tavsiye ederiz. Karasu ilçe merkezinden kalkan dolmuşlar ile kolayca ulaşabileceğiniz Yeni Mahalle, Sakarya Nehri’nin Karadeniz ile buluşması sonucu görsel bir güzellik sunmaktadır. Birçok derenin birleşmesi ile oluşan Küçükboğaz Gölü, Karasu seyahatinizde görmeniz gereken doğal güzelliklerden bir diğeridir. Küçükboğaz Gölü’nde balık tutabilir, yürüyüş yapabilir, temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz. Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı’nı da gezi listenize ekleyebilir, nadir bulunan kuş türlerini gözlemleyebilirsiniz. Giriş ücretinin 4.5 TL olduğu Poyrazlar Gölü’ne araç ile giriş ücreti ise 13.5 TL’dir. Türkiye’nin en uzun ikinci sahili olarak öne çıkan Karasu Plajı’nda yaz aylarında denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Ancak denize girerken dikkatli olmanızda fayda var; çünkü Ağva ve Kilyos gibi Karasu sahilleri de oldukça dalgalıdır. Boğulma olaylarının sık yaşandığı yerlerden biri olması nedeniyle Karasu sahillerinde birçok cankurtaran görev yapmaktadır. 

Karasu’da Ne Yenir? 

Karasu köy kahvaltısı ve balık restoranları ile ünlüdür. Özellikle hafta sonları yüzlerce kişi doğa ile iç içe kahvaltı keyfi yapmak için Karasu’ya gelmektedir. Yeşillikler içerisindeki bahçesinde birbirinden lezzetli ve doğal ürünlerle kahvaltı yapabileceğiniz Saklı Bahçe, Karasu’nun önde gelen mekanlarından biridir. Kahvaltınızı Sakarya Nehri kenarında yapmak isterseniz Kulüp Doğa’ya uğrayabilir, meşhur kuymağının tadına bakabilirsiniz. Balık ziyafeti çekmek için Kadir’in Yeri, Kıyı Restaurant, Deniz Restaurant, Ahmet Ali’nin Yeri, Ceylan Aile Balık Lokantası sizleri bekliyor. 

Karasu’da Konaklama 

Yaz aylarında özellikle İstanbul’dan uzaklaşmadan tatilini geçirmek isteyenlerin tercih ettiği Karasu sahip olduğu doğal güzellikler ve tertemiz havasıyla turizm potansiyelini giderek artırmaktadır. Temmuz ve ağustos ayında en yoğun dönemini geçiren Karasu’da konaklayabileceğiniz birçok tesis bulunmaktadır. Karasu Koç Otel, Aqua Park Otel, Otel Karasu en çok tercih edilen oteller arasındadır. Karasu bölgesinde beş yıldızlı oteller yerini iki ve üç yıldızlı otellere bırakmıştır. Otellerin bir kısmı sadece yaz döneminde hizmet verirken bazıları ise yaz-kış açıktır. Güney bölgelerine göre oldukça uygun fiyatlara tatil yapma imkanı sunan Karasu otellerinin geceliği 100 TL’den başlamaktadır. İlçedeki pansiyonlar da yaz aylarında tatilseverlerin tercih ettiği konaklama seçeneklerinden biridir.

Karasu ile İlgili

Karasu Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi Type F / 250V / 16 A

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca oC
    • Şub oC
    • Mar oC
    • Nis oC
    • May oC
    • Haz oC
    • Tem oC
    • Agu oC
    • Eyl oC
    • Eki oC
    • Kas oC
    • Ara oC

Kısa Kısa