Adrasan

El değmemiş doğası ve billur gibi deniziyle tatilcilerin uğrak noktaları arasında yer alan Adrasan yıllarca SİT alanı olması nedeniyle doğal yapısı bozulmamış cennet gibi bir tatil beldesidir. Sakinliği ve huzur dolu ortamı ile şehir hayatından uzaklaşmak ve kafa dinlemek isteyenlerin tercih ettiği Adrasan’da kuş sesleri eşliğinde güne başlayabilir, cam gibi denizde yüzmenin tadını çıkarabilir, su sporlarına elverişli havasıyla tatilinize heyecan katabilirsiniz. Sualtı dalışı ile deniz canlılarını yakından görebilir, bisiklet turlarına katılabilir, tekne turları ile birbirinden güzel koyları keşfedebilirsiniz. Akdeniz ikliminin hakim olduğu Adrasan’da yaz ayları sıcak ve kurak geçerken kışları ılık ve yağışlıdır. Dört mevsim boyunca ziyaretçilerini ağırlayan Adrasan doğa ile baş başa tatil yapmak isteyenleri bekliyor. 

Adrasan Nerededir? 

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan Adrasan’ın yeni ismi Çavuşköy’dür. İki kilometrelik kumsalı ile görenleri kendisine hayran bırakan Adrasan, Akdeniz Bölgesi’nin gizli cenneti olarak bilinir. Musa Dağı’nın eteklerinde yer alan Adrasan, Antalya merkezine 95 kilometre uzaklıktadır. Antalya’nın en çok ziyaret edilen tatil yerlerinden biri olan Olimpos’a oldukça yakındır ve her yıl hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olur. 

Adrasan’a Nasıl Gidilir? 

Yemyeşil çam ormanları ile çevrili Adrasan, Antalya’ya oldukça yakın bir konumda yer almaktadır. Antalya’dan 1.5 saatlik bir araba yolculuğu ile ulaşılabilen Adrasan, Kumluca merkezine 27 kilometre mesafededir. İstanbul-Adrasan arası 812 kilometre olup yolculuk özel araç ile ortalama 12 saat sürmektedir. Ankara-Adrasan arası 630 kilometredir ve aracınızla 9 saatte ilçeye ulaşabilirsiniz. Kemer’i geçtikten sonra Çamyuva, Phaselis ve Tekirova tabelalarını takip edip Olimpos Çavuşköy sapağına döndükten sonra yaklaşık 10 kilometrelik yol sizi Adrasan’a çıkartacaktır.
 
Özel araçla gelmek istemeyenler için Türkiye’nin birçok şehrinden yılın 12 ayı boyunca Antalya’ya otobüs seferleri düzenlenmektedir. Antalya Otobüs Terminali’nden Kumluca yönüne giden minibüslere binerek Adrasan’a ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanı sıra dünyanın birçok şehrinden uçuşun yapıldığı Antalya Havalimanı, Adrasan’a 108 kilometre uzaklıktadır. Havalimanında indikten sonra transfer hizmetlerinden yararlanabileceğinizi gibi taksilerle anlaşarak da Adrasan’a ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Adrasan’da Gezilecek Yerler 

Son yıllarda ziyaretçi sayısı giderek artış gösteren Adrasan doğa tatili yapmak isteyenlerin beklentilerini sonuna kadar karşılamaktadır. Üç tarafı yemyeşil ormanlarla kaplı olan Adrasan Koyu rüzgara karşı korunaklı olduğundan daima dalgasızdır. Bu özelliği ile çocuklu ailelerin gönül rahatlığı ile denize girmek için tercih ettiği Adrasan Koyu aynı zamanda sığdır. Böylelikle yüzmeyi bilmeyenler dahi suyun keyfini doyasıya çıkartabilmektedir. Yaz aylarında Adrasan’dan kalkan tekne turları ile Suluada, Sazak ve Ceneviz Koyları’nı ziyaret edebilir, ıssız koylarda gün boyu denize girebilir ve teknede arkadaşlarınızla doyasıya eğlenebilirsiniz. Her gün 10 civarı Adrasan’dan kalkan tekne turları akşam üstü 17.00’de Adrasan’a geri dönmektedir. Adrasan dalış severler için de bulunmaz bir cennettir. Adrasan Koyu’nda dalış eğitimi alabilir, tatilinize unutulmaz bir deneyim ekleyebilirsiniz. Akdeniz’in en uç noktası olarak bilinen Gelidonya Burnu’nu da ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Letoon ve Phaselis Antik Kenti ile Olimpos-Adrasan civarında görülmesi gereken yerler arasındadır. 

Adrasan’da Ne Yenir? 

Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetlerini bir arada bulabileceğiniz Adrasan’da en lezzetli deniz ürünlerini deneme fırsatı bulabilirsiniz. Yaklaşık 55 çeşit balık türünün yaşadığı Adrasan’da mercan, kefal, sarıgöz, traça tadına bakabileceğiniz balıklardan sadece birkaçıdır. Her mevsim taze balık bulabileceğiniz Adrasan restoranlarında zeytinyağlılar ve parmak ısırtan mezeler de sizleri bekliyor. Çınar ağaçları ile çevrili Adem’in Yeri’nde yöre balıkçıları tarafından tutulan en taze balıkları yiyebilir, etrafınızda yüzen ördeklerle keyifli vakit geçirebilirsiniz. Chill House&Lounge’ta denize nazır yemeğinizi yiyebilir, içkinizi yudumlayabilirsiniz. Öğlen karnınız acıktığında Adrasan Nimet Abla’nın otlu gözlemelerini mutlaka demenizi öneririz. Nihal Cafe&Restaurant, Paradise Restaurant, Arikanda River Garden Restaurant da Adrasan’a yolunuz düştüğünde uğrayabileceğiniz mekanlar arasındadır. 

Adrasan’da Konaklama 

Adrasan’da lüks oteller yerini butik oteller ve pansiyonlara bırakmıştır. Doğa içerisinde huzurla tatilini geçirmek isteyenlerin favori tatil beldelerinden olan Adrasan’da ağaç evlerde konaklayarak farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Adrasan Nar Çiçeği Hotel, Club Sun Village, Otto Palace Adrasan, Changa Bungalows&Hotel konaklayabileceğiniz tesislerden birkaçıdır. Adrasan otellerinde konaklama ücretleri gecelik 80-150 TL arasındadır. Yaz döneminde yoğun ilgi gösterilen Adrasan otellerine erken rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Adrasan ile İlgili

Adrasan Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi Type F / 250V / 16 A

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca oC
    • Şub oC
    • Mar oC
    • Nis oC
    • May oC
    • Haz oC
    • Tem oC
    • Agu oC
    • Eyl oC
    • Eki oC
    • Kas oC
    • Ara oC

Kısa Kısa