Bozcaada Hakkında Bilinmesi Gerekenler

BozcaadaÇanakkale sınırları içerisinde bulunan bir ada ilçesidir. İlçenin nüfusu 2.613 olup yaz dönemleri ve resmi tatillerde gelen tatilcilerle birlikte bu nüfus 10 binlere kadar çıkmaktadır. Adanın nüfusu son yıllarda büyük şehirlerdeki karmaşadan kaçmak isteyip buraya yerleşen insanlarla birlikte artmaya başlamıştır.

500 yılı aşkın süre boyunca Rumlarla Türklerin bir arada yaşadığı Bozcaada’da, günümüzde yerleşik olarak yaşayan Rum nüfusu bir hayli düşüktür. İstanbulİzmir gibi büyük şehirlere yakın olması ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Bozcaada, Türkiye’de son yıllardaki popüler tatil destinasyonlarından biri olmuştur.

Bozcaada’nın karayla tek bağlantısı Ezine’nin bir beldesi olan Geyikli’den düzenlenen feribot seferleridir. Bozcaada, Geyikli’den yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta bulunur. Ada daha çok deniz turizmi ile öne çıkmaktadır, ayrıca bağcılık ve şarap üretimi adanın kültüründe önemli bir yer kaplamaktadır. Büyük bir alanı bağlarla kaplı adada birçok şarap fabrikası bulunur.

1

Bozcaada jeopolitik konumu nedeniyle tarih boyunca sürekli el değiştirmiştir. Heredot’un yazılarından öğrenildiğine göre adanın ilk yerlileri Pelasglar denilen bir kavimdir ve adaya yerleşmeleri M.Ö. 2000’li yıllara dayanmaktadır.

Bozcaada, etrafında irili ufaklı 10 adacık ile beraber 42 kilometrekarelik bir alana sahiptir. Ada, Çanakkale Boğazı’nın hemen çıkışında yer almakta olup, poyraz ve lodos rüzgârlarıyla ünlüdür.

Kimler tarafından ve ne zaman yapıldığı bilinmeyen Bozcaada Kalesi 1815 yılında bugünkü görünüme kavuşmuştur.

Bozcaada tarihi incelendiğinde, tam Çanakkale Boğazı’nın çıkışına konumlanmış olması nedeniyle adanın her dönem coğrafi açıdan stratejik bir önemi olduğu görülür ve bu coğrafi önemi, Bozcaada’nın tarih boyunca çeşitli uygarlıkların himayesi altına girmesine sebep olmuştur. Bozcaada’nın ismi antik çağda Leukophrys, Yunan Mitolojisinde ise Tenedos olarak bilinmektedir. Bozcaada, Homeros’un Troya Savaşı’nı anlatan “İlyada Destanı”nda da Tenedos adı ile geçmiştir. Günümüzde yabancılar tarafından halen Tenedos adı ile anılmakta olan Bozcaada, 16. yüzyılda Piri Reis’in haritalarında ilk kez bugünkü ismi ile belirmiştir. Bu tarihten sonra da hep bugünkü adıyla anılmıştır.

Bozcaada’nın mimari yapısı, şehir merkezindeki konutlarda ve bağ evlerinde farklıdır. Şehir merkezinde iki katlı taş ve ahşap cumbalı evler hâkimdir.

Bozcaada’da bağcılık ise adanın tarihi kadar eskidir. Üzüm, Bozcaada’nın ayrılmaz bir parçasıdır. Milattan önceki Tenedos sikkelerinde üzüm salkımı görülmektedir. Bozcaada’ya özgü kırmızı olarak Karalahna ve Kuntra; beyaz olarak ise Çavuş ve Vasilaki üzümleri bağcılık literatüründe yerini almıştır. Bağcılığın antik çağlara uzandığı Bozcaada’da şarapçılık da çok eski zamanlara dayanır. Türklerin ve Rumların 5 asırdır birlikte yaşadıkları Bozcaada da şarapçılık önceleri Rumların tekelindeydi fakat daha sonra 1920’li yıllardan itibaren Türkler de şarap üretimine başladı.

Devamını Oku

Editörün Kaleminden

Bozcaada Nerededir?

Bozcaada, Marmara Bölgesi’nde bulunan ve Çanakkale iline bağlı bir ada ilçesidir. 2016 verilerine göre nüfusu 2.613 olan Bozcaada’nın Alaybey Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi olmak üzere iki mahallesi bulunur. Büyüklük bakımından Marmara Adası ve komşusu Gökçeada sonrasında Türkiye’nin en büyük üçüncü adasıdır. Yaklaşık 40 kilometre karelik alanı ile Ege Denizi’nin en büyük ikinci adası olarak bilinen Bozcaada, bağlı olduğu Çanakkale il merkezine 45 kilometre uzaklıkta, anakaradaki en yakın belde olan Geyikli’ye ise 6 kilometre uzaklıkta bulunur.

Ege’ye ve Türkiye’nin en önemli metropolü İstanbul’a yakınlığıyla yazları ilgi odağı olan Bozcaada, İstanbul’a Çanakkale üzerinden 380 kilometre uzaklıkta, İzmir’e ise Ayvalık-Akçay rotası üzerinden 301 kilometre uzaklıkta bulunur. Türkiye’nin başkenti Ankara’ya ise Bursa üzerinden 729 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Her ne kadar ana karayla tek bağlantısı Geyikli üzerinden olsa da etrafında Assos, Akçay, Edremit, Ayvalık, Truva ve Kaz Dağları gibi önemli tarihi ve turistik bölgeler bulunmaktadır.

Bozcaada’ya Ne Zaman Gidilir?


 

Bozcaada’ya ne zaman gidilir sorusunun cevabı nasıl bir seyahat planladığınıza göre değişebilecek bir cevaptır. İklimsel açıdan bakıldığında Bozcaada etrafındaki coğrafyaya nispeten değişik iklim özellikleri gösterir. Ege Denizi’nde yer alan adada Akdeniz iklimi hakim sürer ve tam Çanakkale Boğazı’nın çıkışında konumlandığı için her sezon rüzgar alan bir yerleşim yeridir. Rüzgar, bahar ve kış aylarında sıkıntıya yol açsa da sıcaklıklar hiçbir zaman gezilemeyecek seviyede sert olmaz. Yıl içerisinde en düşük sıcaklık ortalaması ocak ayında iken (Ortalama 7-8 derece) en yüksek sıcaklık ortalaması ise temmuz ayına (Ortalama 30 derece) denk gelmektedir. Yağış olarak bakıldığında ise en çok yağış alan aylar aralık ve ocak ayları iken en düşük yağış temmuz ve ağustos aylarında gerçekleşmektedir. Bu nedenle iklimsel açıdan bakıldığında Bozcaada her mevsim gezilebilecek bir ada olsa da yağış açısından bakıldığında özellikle aralık ve ocak ayları dışında kalan on ay boyunca gidilmesi önerilir. Ancak kış aylarında adadaki tesislerin bazıları açık değildir. Bu nedenle Bozcaada’yı tam anlamıyla keşfedebilmek için deniz turizminin revaçta olduğu yaz dönemleri tercih etmeniz sizin için daha iyi bir karar olacaktır.

Devamını Oku

Bozcaada’da Nerede Kalınır?


 

Bozcaada’da konaklama genellikle küçük butik otel ve pansiyonlarda gerçekleştirilmektedir. Tarihi ve doğal sit alanı olduğu için Bozcaada’da büyük tesislerle birlikte tatil köyü konseptli yerler bulunmamaktadır. İlçe içindeki işletmeler, genellikle Bozcaadalı aileler tarafından veya son yıllarda büyük şehirlerden Bozcaada’ya yerleşen kişiler tarafından işletilmektedir. Bozcaada’daki bu işletmelerin bazıları 12 ay boyunca hizmet verirken bazıları ise sadece yoğun turistik dönemlerde hizmet vermektedir. Ada içerisindeki konaklamaların birçoğu oda-kahvaltı şeklindedir. Kahvaltılarda genellikle işletmeciler kendi bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri ziyaretçilerine servis etmektedir. Son zamanlarda popüler bir destinasyon olduğu ve bir ada olduğu için Bozcaada’daki konaklama seçenekleri civardaki tatil yörelerine oranla biraz daha yüksektir. Adanın nüfusunun iki katına çıktığı temmuz, ağustos ayları ve resmi tatiller öncesi aksilik yaşamamak için aylar öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekmektedir. Aksi takdirde her ne kadar çok seçenek olsa da yer bulamama sıkıntısı yaşanabilir.

Devamını Oku

Bozcaada Otelleri - Bozcaada Otelleri Fiyatları

Türkiye’nin köyü olmayan tek ilçesi Bozcaada   geniş yelpazede konaklama imkânı sağlamaktadır. Bozcaada otelleri sıcak, samimi ve uygun fiyatlı oluşuyla birçok gezgin ve aile tercih edilmektedir. Lüks Bozcaada otelleri dahi misafirlerine şirin ve samimi bir ortam yaratmaktadır. Kimisi bir bağ evi, kimisi eski bir konaktan restore edilerek otele dönüştürülmüştür ve kimisi de genellikle aile işletmesine sahiptir. Birçoğu deniz veya bahçe manzaralı olan Bozcaada otellerinde konukların rahatı ve konforu için her şey düşünülmüştür. Bozcaada’ya ulaşım Geyikli İskele’den feribot ile sağlanmaktadır. Bilet fiyatları yaya 7 TL, motorsiklet 40 TL, araç 80 TL olarak fiyatlandırılmıştır. Bu arada alınan biletler dönüşü de kapsamaktadır. Adada Türk ve Rum olmak üzere iki mahalle vardır: Cumhuriyet Rum Mahallesi, Alaybey ise Türk mahallesi. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan adadaki Bozcaada Kalesi’nin kim tarafından inşa edildiği ise bilinmemektedir. Fakat ilk kez Fatih Sultan Mehmet tarafından restore edilmiştir. Bozcaada tarihine daha yakından tanık olmak isterseniz Bozcaada Müzesi’ni ziyaret edebilir, Fransız seyyahın ve Ara Güler’in fotoğraflarını bulabilirsiniz. Bozcaada’da deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak için Ayazma Plajı, Mermer Burnu, Habbele Plajı ideal sahiller arasındadır. Yöresel bağ üzümlerinden elde edilen Bozcaada şaraplarını da deneyebilirsiniz. Birçok Bozcaada oteli Nisan- Ekim arası hizmet verirken bazı oteller ise yıl boyunca konuklarını ağırlamaktadır.

 1

Devamını Oku

Bozcaada Gezilecek Yerler

Bozcaada, küçük bir ada ilçesi olmasına rağmen turistik konumu ve tarihi geçmişiyle birlikte gezip görülecek yerler bakımından birçok alternatif barındırmaktadır. Toplam 40 kilometrelik bir alana sahip bir yerleşim yeri olduğu için Bozcaada’da gezilecek yerler birbirine olabildiğince yakın bir alanda konumlanmıştır. İlçe merkezi ve merkez dışı olarak iki bölgeye ayrılan Bozcaada’da ilçe merkezinde görülmesi gereken her yere yürüyerek rahatlıkla ulaşılabilir. İlçe merkezi dışında kalan görülmesi gereken yerlere ise adada sağlanan toplu taşıma imkanlarıyla, özel araçla veya adadan kiralanabilecek bisikletlerle ulaşılabilir. Küçük bir ada olması nedeniyle görülecek yerleri bir günde tamamlamak mümkün olsa da adaya sınırlı feribot seferleri ile ulaşıldığı için gezilecek görülecek yerlerin tamamı için minimum iki gün ayırmak gerekmektedir. 

Bozcaada Gezilecek Yerler 

Gezilecek yerleri ilçe merkezi ve merkez dışı olarak ikiye ayırdığımız Bozcaada’da ilçe merkezindeki her yer birbirine yürüme mesafesinde bulunur. İlçe merkezindeki yapıların başında daha feribotla adaya yaklaşırken dikkatinizi çekecek Bozcaada Kalesi bulunmaktadır. İlçe merkezinde bulunan tarihi sokaklar ile birlikte Rum Mahallesi merkezde es geçilmeyecek noktalardan biridir. Rum Mahallesi’nde bulunan Meryem Ana Kilisesi, günümüzde adada bulunan ve aktif olarak ibadete açık tek kilisedir. Aynı zamanda merkezde bulunan Bozcaada Müzesi, müze meraklılarına kendine çekmektedir. İlçe merkezi dışında ise ünlü Bozcaada plajları, adanın en yüksek noktası Göztepe, her sene Aya Paraskevi gününün kutlandığı Ayazma Manastırı, Bozcaada’nın dünyaca ünlü olmasını sağlayan şaraplarının üretildiği şarap fabrikaları, günbatımını eşsiz bir ana dönüştüren Rüzgar Gülleri ve Polente Feneri Bozcaada’da gezilmesi gerekenler listesinin başında yer almaktadır.

Devamını Oku

Bozcaada Mutfağı


500 yılı aşkın süre boyunca Rumlar ve Türklerin birlikte yaşadığı Bozcaada, ada ve şarap kültürüyle birlikte yeme içme konusunda cömert ve lezzetli seçenekler sunmaktadır. Bir ada olması nedeniyle özellikle deniz mahsulleri ve bölgede yetiştirilen ürünlerle hazırlanan mezelerle donatılmış sofralara konuk olacaksınız. Son yıllarda büyük şehirlerden aldığı göç ile birlikte buraya yerleşen insanlar kendi kafe ve restoranlarını açarak adanın yeme içme kültürünün daha da zenginleşmesine sebep olmuştur.

Konaklama seçeneklerinin birçoğu oda-kahvaltı şeklinde olduğu için kahvaltılar genellikle otellerde veya pansiyonlarda yapılmaktadır. Kahvaltılarda genellikle işletmelerin kendi ürettikleri ürünlerle birlikte Bozcaada’ya özgü olan domates ve incir reçeli gibi özel tatlar sunulmaktadır. Otellerde kahvaltı yapmak istemeyenler için birçok kafe de sabahları zengin içerikli menüleriyle hizmet vermektedir. Öğle yemekleri için genellikle plajlarda bulunan restoranlar tercih edilirken Bozcaada’da günün en önemli öğünü akşam yemekleridir. Akşam yemeği için genellikle rakı, balık, meze gibi seçeneklerin sunulduğu ve uzun uzun oturup sohbet eşliğinde yemeğinizi yiyebileceğiniz meyhane tarzında mekanlar öne çıkmaktadır. Temmuz, ağustos ve resmi tatil gibi dönemlerde yoğunluk yaşandığından akşam yemeği için önceden rezervasyon gerekmektedir. Akşam yemeklerinde öne çıkan seçenekler arasında kalamar ve ahtapot gelmektedir. Bununla birlikte ada etrafından toplanan otlar ve yöresel zeytinyağı ile yapılan mezeler akşam yemeği sofralarını bir ziyafete dönüştürür. Adada geleneksel mutfak dışında pizza, makarna vb. gibi lezzetler hazırlayan kafeler ve son dönemlerde yaygınlaşan üçüncü dalga kahveciler de bulunmaktadır.

Bozcaada denince akla gelen ilk şeylerden biri de şaraptır. Bozcaada genelinde bulunan birçok bağ evinde ve şarap fabrikasında üretilen yerel şaraplar Bozcaada’da denenmeden dönülmemesi gereken şeylerin başında gelir. Şarap fabrikalarında peynir tabakları eşliğinde şarap tadımı yapmak mümkündür.

Restoran Önerileri

Ada'm: Asma yaprağında hellim, enginarlı ahtapot, beğendili mezgit gibi mezeleri tadabilirsiniz.

Lalezar Kahvaltı Evi: Özellikle gelincik reçeli ve patlıcanlı böreği meşhur.

Akşam yemeği ve balık seçenekleri için:

Cabalı Meyhane

Battı Balık

Simyon

Yakamoz

Lodos

Sandal

Bozcaada’da Alışveriş


 

Bozcaada’da domates reçeli gibi yöresel ürünlerin, şarapların ve hediyelik eşyaların satıldığı birçok dükkan bulunmaktadır. Adada üretilen ürünler arasında en ünlüsü domates reçelidir. İlk olarak Rum asıllı bir aile tarafından üretilen reçel günümüze kadar gelmiş ve adada en çok satılan ürünlerden biri olmuştur. Domates dışında incir, gelincik vb. gibi birçok reçel seçeneği de bulunur. Domates reçeli için öne çıkan işletmelerin başında Bozcaadalı Veli Dede gelir. Bozcaadalı Veli Dede, 1878 yılından beri ürettiği domates reçeliyle birlikte diğer reçel seçenekleri, kurabiye ve organik kurutulmuş üzüm gibi lezzetler satmaktadır.

Devamını Oku

Bozcaada Gece Hayatı

Bozcaada’da hareketli bir gece hayatından bahsetmek çok mümkün değildir. Ancak bununla birlikte akşam saatleri için adada hiçbir alternatifin olmadığını söylemek yanlış olur. Gece hayatı genellikle rakı-balık yapabileceğiniz geleneksel meyhaneler ile birlikte birkaç kafe, bar gibi mekanda geçer.

Bozcaada ilçe merkezindeki mekanlar limanda ve ara sokaklarda olmak üzere iki ayrı konumda toplanmıştır. Bununla birlikte Ayazma Plajı gibi meşhur yerlere yakın mekanlar da bulunmaktadır. Limandaki mekanlar genellikle deniz manzarası ve kale manzarası eşliğinde yıllardır burada olan ve geleneksel yapısını kaybetmemiş yerlerdir. Ara sokaklarda genelde Rum Mahallesi etrafında toplanmış mekanlar ise son yıllarda büyük şehirlerden buraya yerleşen insanların açtığı ve geleneksel kültürü geliştiren mekanlar olarak öne çıkmaktadır.

Adada fazlasıyla meyhane tarzı mekan bulunmasına rağmen özellikle turizmin yoğun olduğu temmuz, ağustos aylarında, resmi tatil ve festival dönemlerinde bu mekanlarda yer bulabilmek için önceden rezervasyon yaptırmak şarttır. Her ne kadar 2017 yılında açılmış olsa da Nevreste, Bozcaada’da Rum Mahallesi’nde üç kardeşin işlettiği bir mekan olarak ziyaretçilerin övgülerini kazanmıştır. Menüsünde klasik mezelerin yanı sıra farklı seçeneklerin de bulunduğu Nevreste, Bozcaada’da iken tercih edilebilir. Türk ve Rum kültürünün iç içe yaşadığı adada bu iki kültürü birlikte hissedebileceğiniz en iyi mekanlardan biri de Simyon Meyhane’dir. Adını zamanın Rum cemaatinin en önemli isimlerinden biri olan Simyon Salto’dan alan meyhane, renkli masa örtülü masalarıyla Rum Mahallesi’nde kendini hemen fark ettirmektedir. Mekanda Yunan müzikleri eşliğinde, Rum ve Türk kültürünün lezzetli mezeleriyle birlikte rakı ve şarap seçenekleri bulunmaktadır. Rum Mahallesi’ndeki bir diğer mekan ise buranın en eskilerinden biri olan Sandal Restoran’dır. Tecrübesiyle birlikte yaptıkları her mezede iddialı bir mekan olan Sandal, adanın en çok tercih edilen restoranlarından biridir. Konumu ile denize yakın ve gördüğü kale manzarasıyla eşsiz olan mekanlardan biri de Cabalı Meyhane’dir. Rum Mahallesi’nde de bir yeri olan Cabalı Meyhane, adalı bir ailenin çocuğu tarafından işletilmektedir. Adanın en eski restoranı ve üç kuşaktır işletilmekte olan Koreli Restoran adını Kore gazisi olan büyükbabadan almaktadır. Uzun yıllar boyunca liman bölgesinde de bir yeri olan restoran 2013 yılından beri sadece Ayazma Plajı’nda bulunan konumda hizmet vermekte ve denize karşı rakı, balık, meze üçlüsü ile güzel bir ortam sunuyor.

Polente Kafe, Bozcaada’da ilçenin merkezinde hareketli bir mekan olarak öne çıkar, ilçede DJ müziği çalan tek mekandır. İlçede uygulanan genel bir uygulama nedeniyle müzik gece 00.00 itibarıyla kesilse de hareketli bir akşam geçirmek isteyenler için alternatiflerin başında gelir. Bozcaada’da gece yapılacak alternatif bir diğer aktivite ise akşamları boşalan plajlara kendi yiyeceklerinizi, şarabınızı alıp giderek denizin sesi ve yıldızlar eşliğinde huzurlu ve sakin bir gece geçirmektir. Özellikle büyük şehirlerde ve popüler tatil beldelerinde böyle bir sakinliği bulmak artık imkansız gibi olduğu için böylesine bir huzur arayanlar için Bozcaada eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Çok hareketli olmasa da Bozcaada, gece hayatı anlamında yapılacak birçok şey ve huzur dolu bir ortam sunmaktadır.

Bozcaada'daki Festivaller

Bozcaada, küçük bir ada olmasına rağmen yıl içerisinde çeşitli organizasyonlara ve festivallere ev sahipliği yapmaktadır. Festival dönemlerinde ada oldukça kalabalık olduğu için bu dönemlerde adayı ziyaret edecekler konaklama gibi rezervasyonlarını önceden yaptırmalıdır. Bu festivallerin bazılarının detayları aşağıdaki gibidir: 

Bozcaada Yarı Maratonu/10 KM Koşusu: New Balance sponsorluğunda, her yıl mayıs ayında gerçekleştirilen ve iki gün süren Bozcaada Yarı Maratonu ve 10 Kilometre Koşusu’nda ada dünyanın her tarafından gelen sporcularla dolmaktadır. Asfalt zeminde koşulan koşu Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp gene aynı yerde sonlanmaktadır. Yarı maraton koşan sporcular adanın etrafında 21 kilometrelik parkuru tamamlarlar, 10 kilometre koşucuları ise 5 kilometreden sonra geri dönerek koşularını bitirmektedirler.
 
Bağbozumu Festivali: Üzüm ve şarap üretimiyle ünlü olan Bozcaada’nın festivallerinin başında eylül ayının ilk yarısında gerçekleştirilen ve iki gün süren Bağbozumu Festivali gelmektedir. Bu festival boyunca birçok tur firması da adaya özel festival turları düzenlemektedir. Festival şarap üreticilerinin sembolik bağ bozumlarıyla başlar ve toplanan üzümler geleneksel bir şekilde tören alanına getirilmektedir. Festival boyunca konser organizasyonları ile birlikte yarışmalar düzenlenmektedir.

Şarap Tadım Günleri: Her sene haziran veya temmuz sonu düzenlenen tadım günlerinde katılımcılar adaya özgü yerel şaraplardan tatma imkanı yakalıyorlar.

Bozcaada Yerel Lezzetler Festivali ise Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği tarafından her yıl Eylül ayının ikinci hafta sonunda düzenlenir. Bozcaada meydanında birbirinden güzel ada yemekleri ve uluslararası mutfaklara ait yemeklerin tadımlarıyla başlayan ve akşam kale içinde düzenlenen konser ile devam eden organizasyon, pazar günü öğle saatlerinde konuklar adadan ayrılırken limanda denizkestanesi tadımı ile son bulmaktadır. Festivalde hem adaya özgü özel yemekleri ustaların elinden yemek hem de bu yemeklerde kullanılan ürünleri öğrenip satın almak mümkündür.

Temmuz ayındaki Aya Paraşkevi Şenlikleri ise Bozcaada’da yaşayan Rumlar tarafından kutlanır. Her yıl Ağustos ayının ilk hafta sonunda ise Ozanın Günü ve İlyada Okumaları gerçekleştirilir.

Devamını Oku

Bozcaada İçin Faydalı Bilgiler

  • Ambulans: 112

  • Bozcaada Kaymakamlığı: 0 286 697 80 18

  • Bozcaada Belediyesi: 0 286 697 80 81

  • Bozcaada Emniyet Müdürlüğü: 0 286 697 80 10

Bozcaada Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi Type F / 250V / 16 A

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca 7oC
    • Şub 8oC
    • Mar 9oC
    • Nis 14oC
    • May 17oC
    • Haz 21oC
    • Tem 22oC
    • Agu 22oC
    • Eyl 20oC
    • Eki 16oC
    • Kas 12oC
    • Ara 9oC

Kısa Kısa

Nüfus: 2.613 / İklim: Akdeniz iklim / Ortalama Kaç Günde Gezilir: 2 gün