Google+

Lao Cai

image_placeholder
Lao Cai23:59 PM
18℃
1 VND=0.00
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon19.4℃
  • Şubweather-icon20.6℃
  • Marweather-icon22.8℃
  • Nisweather-icon26.1℃
  • Mayweather-icon28.3℃
  • Hazweather-icon30.6℃
  • Temweather-icon30.6℃
  • Ağuweather-icon29.4℃
  • Eylweather-icon27.8℃
  • Ekiweather-icon25.6℃
  • Kasweather-icon22.8℃
  • Araweather-icon20.6℃
Genel Bilgiler / Rehber

Lao Cai, Vietnam’ın kuzeydoğusunda yer alan bir şehirdir. Aynı isimli Lao Cai eyaletinin de başkentidir. Lao Cai şehrinin sınırları Hekou şehri ile Çin’in güneybatısında kalan Yunnan eyaleti arasında uzanmaktadır. Lao Cai şehri, 1979 senesinde Çinliler tarafından işgal edilmiştir. Bu sebepten dolayı şehrin sınırları belirli bir süreliğine kapalı tutulmuştur. 1993 senesinde ise bu sınır kapıları tekrardan açılmıştır. Lao Cai şehri, bünyesinde bulundurduğu karbür fabrikasıyla tanınmaktadır. Son verilere göre toplam nüfusu 90.000 dolaylarındadır. Bu bölgenin toplam yüzölçümü ise 223 kilometrekaredir.

İklim / Hava Durumu
Nasıl Gidilir?
Ne Zaman Gidilir?
Nerede Kalınır?

Lao Cai lokasyonunda bir çok otel seçeneği var. Bunlardan ilginç bulabilecekleriniz Kieu Linh Hotel, Aristo International Hotel, Lao Cai Star Hotel. Siz de şehir merkezine yakın kalıp da ekonomi yapmayı tercih edenlerdenseniz Swiss-Belhotel Lao Cai, Lao Cai Galaxy Hotel gibi otelleri tercih edebilir ya da daha ekonomik oteller isterseniz An Binh Hotel, Sen Trang Hotel, Muong Thanh Grand Lao Cai Hotel otelini deneyebilirsiniz. Bir de booking.com'un Lao Cai aramalarında ara sıra güzel indirimli fırsat otelleri oluyor. Onları da bu linkten takip edebilirsiniz.

Yemek / Restoran / Ne Yenir Ne İçilir?
Önemli Yerler / Gezilecek Yerler
Ne Yapılır?
Gece Hayatı / Bar / Eğlence
Alışveriş / Ne Alınır?
Festival / Fuar
Tatiller / Bayramlar / Önemli Günler
Dikkat Edilmesi Gerekenler / Önemli Bilgiler

Vietnam Vizesi Nasıl Alınır?

Vietnam’a giriş için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları giriş için vize başvurusu yapmak zorundadırlar. Yeşil pasaport, diplomatik pasaport ve hizmet pasaport sahiplerinin ise Vietnam vizesi almalarına gerek yoktur. Vietnam Schengen bölgesine dâhil değildir, ayrıca bir vize başvurusunda bulunmak gerekir. Mümkün olan en erken sürede başvurulması önerilir. Eksik veya yanlış belge konusunda oldukça hassaslardır, bir de yaklaşık 30 günlük bir pasaport bekleme süreci vardır.