Google+
afghanistanpanjshir_1
afghanistan
ASYAAfganistan
20:23 PM
22℃
1 EUR=3.91 TRY
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon0℃
  • Şubweather-icon0℃
  • Marweather-icon0℃
  • Nisweather-icon0℃
  • Mayweather-icon0℃
  • Hazweather-icon0℃
  • Temweather-icon0℃
  • Ağuweather-icon0℃
  • Eylweather-icon0℃
  • Ekiweather-icon0℃
  • Kasweather-icon0℃
  • Araweather-icon0℃

Afganistan Vizesi

33426 Nis 2016Vize

Afganistan Vizesi Hakkında Önemli Uyarılar

  • Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
  • Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) Pasaportu hamilleri vizeye tabidir.
  • Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
  • Afganistan seyahatin de bulunacak Türkiye vatandaşlarının seyahatleri öncesi Afganistan vizesi almaları zorunludur. 

Afganistan Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Afganistan Vize Şartları

Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler

1 - Pasaport
2 - Vize başvuru formu
3 - Vizetalep dilekçesi
4 - Şirketin imza sirküleri fotokopsi
5 - Vergi levhası fotokopisi
6 - Faaliyet belgesi fotokopisi
7 - 2 adet biometrik fotoğraf
8 - Otel ve uçak rezervasyonu
9 - Davetiye
10 - Ticari sicil gazetesi fotokopisi
11 - Başvuru sahibinin H1 N1 virüs taşımadığa dair doktor raporu
1 - Pasaport
2 - Vize başvuru formu
3 - Vizetalep dilekçesi
4 - Şirketin imza sirküleri fotokopsi
5 - Vergi levhası fotokopisi
6 - Faaliyet belgesi fotokopisi
7 - 2 adet biometrik fotoğraf
8 - Otel ve uçak rezervasyonu
9 - Davetiye 
10 - Ticari sicil gazetesi fotokopisi  
11 - Başvuru sahibinin H1 N1 virüs taşımadığa dair doktor raporu

SSK'ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı)

1 - Pasaport
2 - Vize başvuru formu
3 - Vize talep dilekçesi
4 - Davetiye
5 - 2 adet biometrik fotoğraf
6 - SGK hizmet dökümü
7 - Maaş bordrosu
8 - Faaliyet belgesi
9 - Şirketin imza sirküleri
10 - Vergi levhası fotokopisi
11 - Başvuru sahibinin H1 N1 virüs taşımadığa dair doktor raporu

Öğrenciler

• En az kalış süresi hariç 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı varsa eski pasaportlarda)
• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
• Ebeveynler tarafından imzalı Afganistan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
• Öğrenci Belgesi (Orjinal ve Yeni tarihli)
• Muhaffakatname; konsolosluk tek başına yada anne-baba herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için , anne ve babadan noter onaylı muhaffakatname istemektedir.
• Ebeveynlerine ait iş evrakları (staj v.b.)
• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir.
• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
• Kimlik fotokopisi
• Uçak ve Otel Rezervasyonları
• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası