Google+
australia_dapkute
australia
OKYANUSYAAvustralya
16:19 PM
26℃
1 EUR=4.13 TRY
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon0℃
  • Şubweather-icon0℃
  • Marweather-icon0℃
  • Nisweather-icon0℃
  • Mayweather-icon0℃
  • Hazweather-icon0℃
  • Temweather-icon0℃
  • Ağuweather-icon0℃
  • Eylweather-icon0℃
  • Ekiweather-icon0℃
  • Kasweather-icon0℃
  • Araweather-icon0℃

Avustralya Vizesi

72828 Nis 2016Vize

Avustralya Vizesi Hakkında Önemli Uyarılar

Avustralya seyahati gerçekleştirecek TC vatandaşları bu ülkeye olan seyahatleri öncesi Avustralya vize işlemlerinde bulunmaları gerekecektir.

Avustralya ile Türkiye devleti arasında vize muafiyeti anlaşması bulunmazken TC yeşil pasaport, gri pasaport ve kırmızı pasaport sahibi kişilerinde Avustralya vizesi işlemlerinde bulunmaları zorunludur.

Avustralya Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Avustralya Vize Şartları

Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler

1. Vize Talep Dilekçesi (Şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben kaşe ve imzalı) 

2. Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)

3. 2 Adet Biometrik fotoğraf (Güncel ve beyaz fon üzeri)

4. Davetiye (Davetiye gönderen kişinin Avustralya pasaportu ve kimlik kartı fotokopisi veya firmanın antetli kağıdına firma bilgileri ile birlikte)

5. Güncel Şirket Evrakları (Orijinal Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri Fotokopileri) 

6. SGK/BAĞ-KUR Hizmet Dökümü 

7. Şirketin banka hesap dökümü (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe ve imzalı)

8. Kimlik Fotokopisi 

SSK'ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı)

1 - Vize Talep Dilekçesi (işveren tarafından, şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve imzalı)
2 - Pasaport (seyehat sonrası en az 6 ay geçerliliği olmalıdır.)
3 - 2 adet biyometrik fotoğraf (güncel, 3,5x4,5 cm ölçülerinde, beyaz fonlu)   
4 - Güncel şirket evrakları (orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
5 - SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü
6 - Maaş bordrosu (son üç aylık, kaşe ve imzalı)
7 - Kimlik fotokopisi 
8 - Banka hesap dökümü (son üç aylık, en az 4000 TL bakiyeli, kaşe, imza ve imza sirküleri ile)

Devlet Dairesinde Çalışanlar (Resmi Kurum)

1 - Vize Takip Dikeçesi vize talep dilekçesi. (bağlı bulunulan kurumun antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve ıslak imzalı)
2 - Pasaport (seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
3 -  2 adet biyometrik fotoğraf (güncel, 3,5x4,5 cm ölçülerinde, beyaz fonlu)
4 - Çalışma belgesi (başlı bulunan kurumdan alınmış)
5 - Maaş Bordrosu (son üç aylık, kaşe ve imzalı)
6 - Görev kimlik kartı fotokopisi
7 - Kimlik fotokopisi 
8 - Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 2500 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile)
9 - Gelir belgeleri (kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)

Avukatlar-Doktorlar-Eczacılar-Diş Hekimleri- Mühendisler

1. İngilizce vize talep dilekçesi (bağlı bulunulan kurumun antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, mühür ve ıslak imzalı)
2. Pasaport (Almanya seyahati sonrası en az 3 ay geçerli)
3. 2 adet biyometrik fotoğraf (güncel, 3,5x4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon arkalı)
4. Güncel şirket evrakları (güncel oda sicil kaydı, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
5. SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü
6. Maaş bordrosu (son 3 aylık, imzalı ve kaşeli)
7. Banka hesap dökümü (güncel, son 3 aylık, en az 2500 TL bakiyeli,kaşe, imza ve imza sirküleri ile)
8. Meslek kimlik kartı ve nüfüs cüzdanı fotokopisi

Öğrenciler

1. Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
2. 2 Adet Biometrik Fotoğraf (Güncel, beyaz fon üzeri)
3. Öğrenci Belgesi (Orijinal, güncel)
4. Muvafakatname (Kişi 18 yaşından küçükse anne baba onaylı, orjinal belge)
5. Davetiye (Belediye onaylı, davet gönderen kişinin Avustralya pasaport ve kimlik fotokopisi ile birlikte)
- Masrafların davet eden kişi tarafından karşılanması halinde son 3 aylık maaş veya banka hesap dökümü ile birlikte)
6. Banka Hesap Dökümü (En az 2500 tl bakiyesi olan, son 3 aylık, kaşe, imza ve imza sirküleri ile birlikte)
7. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Aile ve Adres bilgilerini içerir)
8. Kimlik Fotokopisi
 
Başvuru sahibi, sponsor olacak velisine ait aşağıda belirtilen iş evraklarından uygun olanı ibraz etmelidir.
 
A - İşveren İse 
 
1. Vize Talep Dilekçesi (Şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve imzalı)
2. SGK/Bağ-Kur Hizmet dökümü
3. Güncel Şirket Evrakları (Orijinal Faaliyet Belgesi, Sicil Gazetesi, Vergi Levhası Fotokopisi, İmza Sirküleri Fotokopileri)
4. Sponsor kişiye ait Banka Hesap Dökümü (En az 2500 tl bakiyesi olan, son 3 aylık, kaşe, imza ve imza sirküleri ile birlikte)
 
B - Bordrolu Çalışan İse
 
1. Vize Talep Dilekçesi (İşveren tarafından, Şirketin antatli kağıdına, Konsolosluğa hitaben kaşe ve imzalı) 
2. Güncel Şirket Evrakları (Orijinal Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri Fotokopileri)
3. SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü
4. Orijinal Maaş Bordroları (Son 3 aylık, Islak imza ve kaşeli)
5. Vize Talep Dilekçesi (Sponsor kişi tarafından, Konsolosluğuna hitaben 
6. Sponsor Kişiye ait Banka Hesap Dökümü (Son 3 aylık, En az 2500 tl bakiyesi olan, kaşe, imza ve imza sirküleri ile birlikte)
 
C - Devlet Memuru İse
 

1. Çalışma Belgesi (Bağlı bulunduğunuz kurumdan alınmış)
2. Görev Kimlik Kartı Fotokopisi - kimlik kartının önlü - arkalı  fotokopisi
3. Orijinal Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, İmzalı ve kaşeli olmalıdır)
4. Banka Hesap Dökümü (Son 3 aylık, En az 2500 tl bakiyesi olan, kaşe ve imza ve imza sirküleri ile birlikte)
5. Vize Talep Dilekçesi (Sponsor kişi tarafından Konsolosluğa hitaben)
 
D - Emekli İse 
 
1. Vize Talep Dilekçesi (Sponsor kişi tarafından, Konsolosluğa hitaben)
2. Emekli Maaş Dökümanları (Son 3 aylık, kaşe ve imzalı)
3. Banka Hesap Dökümü (En az 2500 tl bakiyesi olan, son 3 aylık, kaşe, imza ve imza sirküleri ile birlikte)