Google+
austria_halstatt-view_4195
austria
AVRUPAAvusturya
16:20 PM
26℃
1 EUR=4.13 TRY
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon0℃
  • Şubweather-icon0℃
  • Marweather-icon0℃
  • Nisweather-icon0℃
  • Mayweather-icon0℃
  • Hazweather-icon0℃
  • Temweather-icon0℃
  • Ağuweather-icon0℃
  • Eylweather-icon0℃
  • Ekiweather-icon0℃
  • Kasweather-icon0℃
  • Araweather-icon0℃

Avusturya Vizesi

107926 Nis 2016Vize

Avusturya Vizesi Hakkında Önemli Uyarılar

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Avusturya Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Avusturya Vize Şartları

SSK'ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı)

  • Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan bir pasaport ve pasaport ’ta vize için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneyi geçmemelidir.
  • Başvuru formunun büyük harflerle veya daktilo ile yazılmış, eksiksiz, gerçeğe uygun doldurulmuş ve müracaatçı tarafından imzalanmış olması gerekir. Formları ücretsiz olarak başvurduğunuz gişelerden temin edebilir ya da indirebilirsiniz. Dikkat! Başvuru formun ’da iki ayrı Yer’de imzanız gereklidir. Lütfen kullandığınız E-Mail adresini ve cep telefonu numaranızı belirtiniz. Böylelikle konsolosluk tarafından sorular oluşursa, başvurunuz daha hızlı işlenebilecektir. 18 yaşından küçük olanların her iki ebeveyninin başvuru formuna imza atması gerekiyor.
  • 2 adet yeni çekilmiş renkli vesikalık (3,5 x 4,5 cm) fotoğraf. Bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalıdır, diğerini de başvurunuza ekleyiniz. Fotoğrafın arka planı beyaz olmalıdır. Aynı anda kişinin yüz çehresi, yani yüz, alın, kulak ve boyun, açık olmalı ve net görülebilmeli (dini nedenlerden dolayı örtülen başörtüsü takılabilir). Gözlük çıkarılmalıdır.
  • Uçak/tren/otobüs seyahatlerinde: rezervasyon belgesi
  • Özel araçlı seyahatlerde: ruhsat fotokopisi, yeşil kart ve uluslararası sürücü belgesi ve seyahat güzergâhının detaylı beyanı.
  • Otel rezervasyonlarını gösteren belgeler
  • Bütün Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000,-- EURO teminatlı Seyahat ve Kaza sigortası. Uzun süreli vizeler ’de ülkeye birkaç giriş hakkı doğuyorsa, ilk seyahat süresi için sigorta gösterilmelidir.
  • Başvuru sahibi çalışan ise: 1. Antetli kâğıda basılı çalışma belgesi. Bu belgenin orijinal ve Almanca veya İngilizce olması gerekiyor. Belgenin içeriğinde bulunması gerekenler şunlardır: · Is verenin adresi ve telefon numarası · Çalışanın göreve başlangıç tarihi · Çalışanın pozisyonu · Seyahat süresi · İmzalayan kişinin ismi ve pozisyonu 2. Son 3 ayın maaş bordrosu 3. SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK "hizmet dökümü"
  • Başvuru sahibi öğrenci ise: Orijinal Öğrenci Belgesi, tatil ya da yokluğuna dair belge (okulların resmi tatillerinde gerekli değildir)
  • Başvuru sahibi emekli ise: Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)
  • Başvuru sahibi çiftçi ise; bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi
  • Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise: Şirketin ticaret odasındaki kaydı/ Faaliyet belgesi ve ticaret sicil gazetesi; vergi levhası-Orjinal ve fotokopisi
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, seyahat çeklerinin orjinali ve fotokopisi veya hesap cüzdanlarının orijinali ve fotokopisi burs veren kurumun burs kabul belgesi) * Eğer başvuran kişinin yeteri kadar maddi durumu yoksa, davet eden kişi de elektronik taahhüt beyanı (EVE) vermelidir.
  • Ziyaret sebebini ve dönüş niyetini inandırıcı biçimde uygun kanıtlarla açıklamak müracaatçının sorumluluğundadır. Kendi gelirleri olmayan başvuru sahipleri (ev hanımları, öğrenciler vb.) eşinin, ebeveynlerin ya da baksa bir aile üyesinin Çalışma belgesini/ evraklarını sunabilirler. Taahhütnamenin orijinal olarak (Almanca veya İngilizce) sunulması taahhüt eden kişi/ sponsor tarafından imzalanması gerekiyor. Taahhütnamenin yani sıra taahhüt eden kişinin/sponsorun pasaport fotokopi sininde eklenmesi gerekiyor.
  • Güncel ve eski pasaportunuzun ve eski vizelerinizin fotokopisinin muhakkak basvuruya eklenmesi gerekiyor.
  • Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal velisi ile seyahat ediyorsa: Ebeveyninden noter tasdikli orijinal ve Almanca veya İngilizce tercümeli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir) gerekmektedir. Yalnız seyahat eden çocuklarda ayriyeten beraberinde seyahat eden ve reşit olan kişiye ait noter tasdikli 8 / 8 Stant: 04.03.2015 vekâletname gerekmektedir.
  • Vize ya da pasaportunuzu şahsen teslim almayacaksanız: gönderilen kişi adına bir vekalet + teslim alan kişinin kimlik veya pasaport fotokopisi

Öğrenciler

  • Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan bir pasaport ve pasaport ’ta vize için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneyi geçmemelidir.
  • Başvuru formunun büyük harflerle veya daktilo ile yazılmış, eksiksiz, gerçeğe uygun doldurulmuş ve müracaatçı tarafından imzalanmış olması gerekir. Formları ücretsiz olarak başvurduğunuz gişelerden temin edebilir ya da indirebilirsiniz. Dikkat! Başvuru formun ’da iki ayrı Yer’de imzanız gereklidir. Lütfen kullandığınız E-Mail adresini ve cep telefonu numaranızı belirtiniz. Böylelikle konsolosluk tarafından sorular oluşursa, başvurunuz daha hızlı işlenebilecektir. 18 yaşından küçük olanların her iki ebeveyninin başvuru formuna imza atması gerekiyor.
  • 2 adet yeni çekilmiş renkli vesikalık (3,5 x 4,5 cm) fotoğraf. Bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalıdır, diğerini de başvurunuza ekleyiniz. Fotoğrafın arka planı beyaz olmalıdır. Aynı anda kişinin yüz çehresi, yani yüz, alın, kulak ve boyun, açık olmalı ve net görülebilmeli (dini nedenlerden dolayı örtülen başörtüsü takılabilir). Gözlük çıkarılmalıdır.
  • Uçak/tren/otobüs seyahatlerinde: rezervasyon belgesi
  • Özel araçlı seyahatlerde: ruhsat fotokopisi, yeşil kart ve uluslararası sürücü belgesi ve seyahat güzergâhının detaylı beyanı.
  • Otel rezervasyonlarını gösteren belgeler
  • Bütün Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000,-- EURO teminatlı Seyahat ve Kaza sigortası. Uzun süreli vizeler ’de ülkeye birkaç giriş hakkı doğuyorsa, ilk seyahat süresi için sigorta gösterilmelidir.
  • Başvuru sahibi çalışan ise: 1. Antetli kâğıda basılı çalışma belgesi. Bu belgenin orijinal ve Almanca veya İngilizce olması gerekiyor. Belgenin içeriğinde bulunması gerekenler şunlardır: · Is verenin adresi ve telefon numarası · Çalışanın göreve başlangıç tarihi · Çalışanın pozisyonu · Seyahat süresi · İmzalayan kişinin ismi ve pozisyonu 2. Son 3 ayın maaş bordrosu 3. SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK "hizmet dökümü"
  • Başvuru sahibi öğrenci ise: Orijinal Öğrenci Belgesi, tatil ya da yokluğuna dair belge (okulların resmi tatillerinde gerekli değildir)
  • Başvuru sahibi emekli ise: Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)
  • Başvuru sahibi çiftçi ise; bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi
  • Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise: Şirketin ticaret odasındaki kaydı/ Faaliyet belgesi ve ticaret sicil gazetesi; vergi levhası-Orjinal ve fotokopisi
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, seyahat çeklerinin orjinali ve fotokopisi veya hesap cüzdanlarının orijinali ve fotokopisi burs veren kurumun burs kabul belgesi) * Eğer başvuran kişinin yeteri kadar maddi durumu yoksa, davet eden kişi de elektronik taahhüt beyanı (EVE) vermelidir.
  • Ziyaret sebebini ve dönüş niyetini inandırıcı biçimde uygun kanıtlarla açıklamak müracaatçının sorumluluğundadır. Kendi gelirleri olmayan başvuru sahipleri (ev hanımları, öğrenciler vb.) eşinin, ebeveynlerin ya da baksa bir aile üyesinin Çalışma belgesini/ evraklarını sunabilirler. Taahhütnamenin orijinal olarak (Almanca veya İngilizce) sunulması taahhüt eden kişi/ sponsor tarafından imzalanması gerekiyor. Taahhütnamenin yani sıra taahhüt eden kişinin/sponsorun pasaport fotokopi sininde eklenmesi gerekiyor.
  • Güncel ve eski pasaportunuzun ve eski vizelerinizin fotokopisinin muhakkak basvuruya eklenmesi gerekiyor.
  • Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal velisi ile seyahat ediyorsa: Ebeveyninden noter tasdikli orijinal ve Almanca veya İngilizce tercümeli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir) gerekmektedir. Yalnız seyahat eden çocuklarda ayriyeten beraberinde seyahat eden ve reşit olan kişiye ait noter tasdikli 8 / 8 Stant: 04.03.2015 vekâletname gerekmektedir.
  • Vize ya da pasaportunuzu şahsen teslim almayacaksanız: gönderilen kişi adına bir vekalet + teslim alan kişinin kimlik veya pasaport fotokopisi

Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler

  • Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan bir pasaport ve pasaport ’ta vize için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneyi geçmemelidir.
  • Başvuru formunun büyük harflerle veya daktilo ile yazılmış, eksiksiz, gerçeğe uygun doldurulmuş ve müracaatçı tarafından imzalanmış olması gerekir. Formları ücretsiz olarak başvurduğunuz gişelerden temin edebilir ya da indirebilirsiniz. Dikkat! Başvuru formun ’da iki ayrı Yer’de imzanız gereklidir. Lütfen kullandığınız E-Mail adresini ve cep telefonu numaranızı belirtiniz. Böylelikle konsolosluk tarafından sorular oluşursa, başvurunuz daha hızlı işlenebilecektir. 18 yaşından küçük olanların her iki ebeveyninin başvuru formuna imza atması gerekiyor.
  • 2 adet yeni çekilmiş renkli vesikalık (3,5 x 4,5 cm) fotoğraf. Bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalıdır, diğerini de başvurunuza ekleyiniz. Fotoğrafın arka planı beyaz olmalıdır. Aynı anda kişinin yüz çehresi, yani yüz, alın, kulak ve boyun, açık olmalı ve net görülebilmeli (dini nedenlerden dolayı örtülen başörtüsü takılabilir). Gözlük çıkarılmalıdır.
  • Uçak/tren/otobüs seyahatlerinde: rezervasyon belgesi
  • Özel araçlı seyahatlerde: ruhsat fotokopisi, yeşil kart ve uluslararası sürücü belgesi ve seyahat güzergâhının detaylı beyanı.
  • Otel rezervasyonlarını gösteren belgeler
  • Bütün Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000,-- EURO teminatlı Seyahat ve Kaza sigortası. Uzun süreli vizeler ’de ülkeye birkaç giriş hakkı doğuyorsa, ilk seyahat süresi için sigorta gösterilmelidir.
  • Başvuru sahibi çalışan ise: 1. Antetli kâğıda basılı çalışma belgesi. Bu belgenin orijinal ve Almanca veya İngilizce olması gerekiyor. Belgenin içeriğinde bulunması gerekenler şunlardır: · Is verenin adresi ve telefon numarası · Çalışanın göreve başlangıç tarihi · Çalışanın pozisyonu · Seyahat süresi · İmzalayan kişinin ismi ve pozisyonu 2. Son 3 ayın maaş bordrosu 3. SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK "hizmet dökümü"
  • Başvuru sahibi öğrenci ise: Orijinal Öğrenci Belgesi, tatil ya da yokluğuna dair belge (okulların resmi tatillerinde gerekli değildir)
  • Başvuru sahibi emekli ise: Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)
  • Başvuru sahibi çiftçi ise; bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi
  • Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise: Şirketin ticaret odasındaki kaydı/ Faaliyet belgesi ve ticaret sicil gazetesi; vergi levhası-Orjinal ve fotokopisi
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, seyahat çeklerinin orjinali ve fotokopisi veya hesap cüzdanlarının orijinali ve fotokopisi burs veren kurumun burs kabul belgesi) * Eğer başvuran kişinin yeteri kadar maddi durumu yoksa, davet eden kişi de elektronik taahhüt beyanı (EVE) vermelidir.
  • Ziyaret sebebini ve dönüş niyetini inandırıcı biçimde uygun kanıtlarla açıklamak müracaatçının sorumluluğundadır. Kendi gelirleri olmayan başvuru sahipleri (ev hanımları, öğrenciler vb.) eşinin, ebeveynlerin ya da baksa bir aile üyesinin Çalışma belgesini/ evraklarını sunabilirler. Taahhütnamenin orijinal olarak (Almanca veya İngilizce) sunulması taahhüt eden kişi/ sponsor tarafından imzalanması gerekiyor. Taahhütnamenin yani sıra taahhüt eden kişinin/sponsorun pasaport fotokopi sininde eklenmesi gerekiyor.
  • Güncel ve eski pasaportunuzun ve eski vizelerinizin fotokopisinin muhakkak basvuruya eklenmesi gerekiyor.
  • Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal velisi ile seyahat ediyorsa: Ebeveyninden noter tasdikli orijinal ve Almanca veya İngilizce tercümeli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir) gerekmektedir. Yalnız seyahat eden çocuklarda ayriyeten beraberinde seyahat eden ve reşit olan kişiye ait noter tasdikli 8 / 8 Stant: 04.03.2015 vekâletname gerekmektedir.
  • Vize ya da pasaportunuzu şahsen teslim almayacaksanız: gönderilen kişi adına bir vekalet + teslim alan kişinin kimlik veya pasaport fotokopisi
  •