Google+
sofia-bulgaria
bulgaria
AVRUPABulgaristan
14:18 PM
25℃
1 EUR=4.13 TRY
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon0℃
  • Şubweather-icon0℃
  • Marweather-icon0℃
  • Nisweather-icon0℃
  • Mayweather-icon0℃
  • Hazweather-icon0℃
  • Temweather-icon0℃
  • Ağuweather-icon0℃
  • Eylweather-icon0℃
  • Ekiweather-icon0℃
  • Kasweather-icon0℃
  • Araweather-icon0℃

Bulgaristan Vizesi

109426 Nis 2016Vize

Bulgaristan Vizesi Hakkında Önemli Uyarılar

Bulgaristan vizesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Bulgaristan’a seyahat edebilmeleri için zorunludur.

Ancak yeşil (hususi pasaport) sahipleri Bulgaristan’a giriş yaptıklarından itibaren 6 aylık süreç içerisinde 90 gün vizeden muaf, ülkede kalma hakkına sahiptirler. Gri (hizmet pasaportu) ve siyah (diplomatik pasaport) sahipleri ise Bulgaristan’a giriş yaptıklarından itibaren , 6 aylık süreç içerisinde 30 gün vizeden muaf ülkede kalış hakkına sahiptirler.

Bulgaristan Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Bulgaristan Vize Şartları

SSK'ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı)

1 - Pasaport (seyahat sonrası en az 1 yıl geçerli)
2 - 2 adet Biometrik fotoğraf (beyaz fon üzeri, güncel)
3 - Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (güncel, kaşe ve imzalı)
4 - Konfirme Edilmiş Hotel rezervasyonu
5 - Banka Hesap özeti (en az 4000 TL bakiyesi olan)
6 - Muvafakatname (18 yaşından küçük yolcular için / noter onaylı)

Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler

1 - Orijinal Davetiye (Bulgaristan yabancılar şube onaylı)
2 - Pasaport  (en az 1 yıl geçerli)
3 - Vize talep dilekçesi (şirketin antetlli kağıdına, Bulgaristan Konsolosluğuna hitaben yazılacak dilekçe kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır.)
5 - Güncel tarihli şirket evrakarı (faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
5 - Şirketin Banka hesap özeti (son 3 aylık en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
6 - SGK Hizmet dökümü ve İşe giriş bildirgesi 
7 - Maaş bordrosu (son aylık kaşe ve ıslak imzalı)
8 - Kişi sözleşmeli çalışan ise Noter onaylı sözleşmenin orijinali 
9 - Kimlik fotokopisi ve Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (her iki belgede zorunludur.)