Google+
algeria-001
algeria
AFRİKACezayir
15:36 PM
21℃
1 EUR=4.11 TRY
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon0℃
  • Şubweather-icon0℃
  • Marweather-icon0℃
  • Nisweather-icon0℃
  • Mayweather-icon0℃
  • Hazweather-icon0℃
  • Temweather-icon0℃
  • Ağuweather-icon0℃
  • Eylweather-icon0℃
  • Ekiweather-icon0℃
  • Kasweather-icon0℃
  • Araweather-icon0℃

Cezayir Vizesi

76626 Nis 2016Vize

Cezayir Vizesi Hakkında Önemli Uyarılar

Cezayir seyahati gerçekleştirecek olan TC vatandaşları bu ülkeye olan seyahatleri öncesi Cezayir vize işlemlerinde bulunmaları gerekmektedir. Cezayir ile Türkiye arasında yapılan vize muafiyeti anlaşması sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi pasaportlarını kapsarken;

Türkiye yeşil pasaport, gri pasaport ve kırmızı pasaport sahibi kişiler 180 gün içerisinde 90 günü ihlal etmeme koşulu ile Cezayir vize işlemlerinde bulunmalarına gerek yoktur.

Cezayir Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Cezayir Vize Şartları

Emekliler

1 - Vize Talep Dilekçesi (Şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben kaşe ve imzalı)
 
2 - Davetiye veya Otel confirmation (İlgili Cezayir belediyesi onaylı veya Otel ödendi belgesi)
 
3 - Nüfus Cüzdanı fotokopisi
 
4 - Pasaport (varsa eski Pasaport, yok ise İlçe Emniyet Şube Müdürlüklerinden alınmış Pasaport Protokol belgesi)
 
5 - 2 adet fotoğraf (Güncel ve Beyaz fon üzeri)

Öğrenciler

1 - Vize Talep Dilekçesi (Şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben kaşe ve imzalı)
 
2 - Davetiye veya Otel confirmation (İlgili Cezayir belediyesi onaylı veya Otel ödendi belgesi)
 
3 - Nüfus Cüzdanı fotokopisi
 
4 - Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
 
5 - 2 adet fotoğraf (Güncel ve Beyaz fon üzeri)

Ev Hanımları

1 - Vize Talep Dilekçesi (Şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben kaşe ve imzalı)
 
2 - Davetiye veya Otel confirmation (İlgili Cezayir belediyesi onaylı veya Otel ödendi belgesi)
 
3 - Nüfus Cüzdanı fotokopisi
 
4 - Pasaport (varsa eski Pasaport, yok ise İlçe Emniyet Şube Müdürlüklerinden alınmış Pasaport Protokol belgesi)
 
5 - 2 adet fotoğraf (Güncel ve Beyaz fon üzeri)

Devlet Dairesinde Çalışanlar (Resmi Kurum)

1 - Vize Talep Dilekçesi (Kurumun antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben mühür ve imzalı)
 
2 - Davetiye veya Otel confirmation (İlgili Cezayir belediyesi onaylı veya Otel ödendi belgesi)
 
3 - Nüfus Cüzdanı fotokopisi
 
4 - Pasaport (varsa eski Pasaport, yok ise İlçe Emniyet Şube Müdürlüklerinden alınmış Pasaport Protokol belgesi)
 
5 - 2 adet fotoğraf (Güncel ve Beyaz fon üzeri)

SSK'ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı)

1 - Vize talep dilekçesi (şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben kaşe ve ıslak imzalı)
 
2 - Davetiye veya Otel confirmation (ilgili Cezayir belediyesi onaylı veya Otel ödendi belgesi)
 
3 - Nüfus cüzdanı fotokopisi 
 
4 - Pasaport (varsa eski Pasaport, yok ise İlçe Emniyet Şube Müdürlüklerinden alınmış Pasaport Protokol belgesi)
 
5 - 2 adet fotoğraf (güncel ve beyaz fon üzeri)
 
6 - İş sözleşmesi (bağlı bulunulan kurumdan alınmış kaşe ve ıslak imzalı) 
 
7 - Güncel tarihli şirket evrakları (faaliyet belgesi, sicil gazete, imza sirküleri, vergi levhası fotokopileri)

Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler

1. Vize talep dilekçesi (şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben kaşe ve ıslak imzalı)
 
2. Davetiye veya Otel confirmation (ilgili Cezayir belediyesi onaylı veya Otel ödendi belgesi)
 
3. Nüfus cüzdanı fotokopisi 
 
4. Pasaport (seyahat sonrası en az 6 ay geçerli) 
 
5. 2 adet fotoğraf (güncel ve beyaz fon üzeri)
 
6. İş sözleşmesi (bağlı bulunulan kurumdan alınmış kaşe ve ıslak imzalı)
 
7. Güncel tarihli şirket evrakları (faaliyet belgesi, sicil gazete, imza sirküleri, vergi levhası fotokopileri)