Google+
djibouti-djibouti-centre-ville
djibouti
AFRİKACibuti (Djibouti)
16:01 PM
26℃
1 EUR=4.13 TRY
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon0℃
  • Şubweather-icon0℃
  • Marweather-icon0℃
  • Nisweather-icon0℃
  • Mayweather-icon0℃
  • Hazweather-icon0℃
  • Temweather-icon0℃
  • Ağuweather-icon0℃
  • Eylweather-icon0℃
  • Ekiweather-icon0℃
  • Kasweather-icon0℃
  • Araweather-icon0℃

Cibuti (Djibouti) Vizesi

42926 Nis 2016Vize

Cibuti (Djibouti) Vizesi Hakkında Önemli Uyarılar

Cibuti seyahat gündemi olan Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Ancak Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri Cibuti Devleti’ne yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftırlar.

Vizeye tabi olan kişiler için Cibuti sınır kapılarında Kapı Vizesi uygulaması verilebilmekle beraber, bu yönde kesin bir vize rejimi yönetmeliği olmaması sebebiyle, seyahat öncesi Cibuti vizesinin temin edilmesi gerekmektedir.

Cibuti’ye seyahat edecek kişilerin öncesinde sarıhumma aşısı olmaları gereklidir. Ayrıca, Hepatit A ve B; Karma aşı (Difteri, Tetanos, Polio) aşılarının yaptırılması tavsiye olunur. Sıtmaya karşı, kısa süreli seyahatlerde düzenli olarak kullanılacak ilaçlar mevcut olup, kişilerin kendi durumuna göre uygun ilaç ve aşılanma zamanı hakkında, T.C. Sağlık Bakanlığı Seyahat Sağlık Merkezleri’nden detaylı bilgi almalarında fayda vardır.

Cibuti (Djibouti) Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Cibuti (Djibouti) Vize Şartları

Öğrenciler

Vize talep yazısı;

Fransa Baş konsolosluğuna hitaben antetli kağıda ingilizce veya fransızca olarak yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı.

Şirket imza sirküleri

İlgili yıla ait vergi levhası

Faaliyet belgesi;

Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış orijinal faaliyet belgesi.

Sicil gazetesi;

Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi orijianal ve fotokopisi.

Banka hesap cüzdanı; son altı aylık hareketleri içeren güncel hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi ve ekinde banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka olmalıdır.

Fotoğraf;

Beyaz zemine çekilmiş rötuşsuz 2 adet fotoğraf. (biometrik fotoğraf kabul edilmez)

Mal varlığı;

Tapu, araç ruhsatı, kira kontratı (gelir amaçlı), fotokopileri.

Daha önce alınmış vizeler;

Pasaportlarınızın 1,2, 3, 4 kimlik bilgilerinin bulunduğu son sayfası ve temdit sayfaları ile daha önce alınmış Schengen, A.B.D ,İngiltere, İsviçre vizelerinin fotokopileri.

Seyahat sağlık sigortası;

Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası.

Otel ve uçak rezervasyonları

Vize müracaat formu;

Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu.

Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler

Vize talep yazısı;

Fransa Baş konsolosluğuna hitaben antetli kağıda İngilizce veya Fransızca olarak yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı yazı, yazıda masraflarınızın firma tarafından karşılanacağı ve gideceğiniz firma veya fuar ile ilgili detayların belirtilmesi gerekir.

Şirket imza sirküleri;

Süresi geçmemiş, orijinal ve fotokopisi.

İlgili yıla ait vergi levhası

Faaliyet belgesi;

Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış orijinal faaliyet belgesi.

Sicil gazetesi;

Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi orijianal ve fotokopisi.

Banka hesap cüzdanı; son altı aylık hareketleri içeren güncel hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi ve ekinde banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka olmalıdır.

Fotoğraf;

Beyaz zemine çekilmiş rötuşsuz 2 adet fotoğraf.

Daha önce alınmış vizeler;

Pasaportlarınızın 1,2,3,4 kimlik bilgilerinin bulunduğu son sayfası ve temdit sayfaları ile daha önce alınmış Schengen, A.B.D ,İngiltere, İsviçre vizelerinin fotokopileri.
Seyahat sağlık sigortası;

Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası.

Konfirmeli otel ve uçak rezervasyonları

Davet mektubu;

Ticari başvurularda konsolosluk Danimarkada ticari olarak görüşülecek firmadan ticari davet mektubu istemektedir. Davet mektubu ingilizce veya Danimarkanın kendi dilinde olamlıdır. Davet mektubun içeriğinde iletişim bilgileri, vizenin ne kadarlık talep edileceği, kaç gün kalınacağı gibi detayların belirtilmesi gerekir.

SSK'ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı)

Vize talep yazısı; Fransa Baş konsolosluğuna hitaben antetli kağıda İngilizce veya Fransızca olarak yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı.

Şirket imza sirküleri; Süresi geçmemiş, orijinal ve fotokopisi. İlgili yıla ait vergi levhası

Faaliyet belgesi; Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış orijinal faaliyet belgesi.

Sicil gazetesi; Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi orijianal ve fotokopisi.
Banka hesap cüzdanı; son altı aylık hareketleri içeren güncel hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi ve ekinde banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka olmalıdır.

Fotoğraf; Beyaz zemine çekilmiş rötuşsuz 2 adet fotoğraf. (biometrik fotoğraf kabul edilmez)
Mal varlığı; Tapu, araç ruhsatı, kira kontratı (gelir amaçlı), fotokopileri.

Daha önce alınmış vizeler; Pasaportlarınızın 1,2,3,4 kimlik bilgilerinin bulunduğu son sayfası ve temdit sayfaları ile daha önce alınmış Schengen A.B.D ,İngiltere , İsviçre vizelerinin fotokopileri.

Seyahat sağlık sigortası; Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası.

Otel ve uçak rezervasyonları
Vize müracaat formu; Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu.

SSK işe giriş bildirgesi

Son dört aylık maaş bordroları

Son dört aylık ssk prim bildirgeleri