Google+
tallinn_estonia
estonia
AVRUPAEstonya
13:05 PM
22℃
1 EUR=0.00
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon0℃
  • Şubweather-icon0℃
  • Marweather-icon0℃
  • Nisweather-icon0℃
  • Mayweather-icon0℃
  • Hazweather-icon0℃
  • Temweather-icon0℃
  • Ağuweather-icon0℃
  • Eylweather-icon0℃
  • Ekiweather-icon0℃
  • Kasweather-icon0℃
  • Araweather-icon0℃

Estonya Vizesi

166130 Nis 2015Vize

Estonya Vizesi Nasıl Alınır? 

Estonya, Schengen Bölgesi’ndeki ülkelerden biridir. Bordo pasaportlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 90 güne kadar olan kısa süreli ziyaretlerinde giriş yapmak için ya da transit geçmek için Schengen vizesi almak durumundadırlar. Schengen, Avrupa’da bulunan 26 ülke arasında imzalanan bir anlaşmadır. Schengen vizesi olan kişiler, vizeyi aldıkları ülkeden giriş yaparak bu bölgede seyahat edebilirler. Estonya’ya kısa süreli ya da uzun süreli sebeplerle seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve üçüncü ülke vatandaşları vize başvurularını VFS Global Vize Başvuru Merkezi’ne yapabilirler. 

Estonya Vizesi Gerekli Evraklar ve Başvuru Formu

Çalışanlar için gerekli evraklar 

•    Kimlik fotokopisi
•    Başvuru formu
•    2 adet biyometrik fotoğraf; 3,5x4,5cm ebatlarında, arka fonu beyaz
•    Pasaportun aslı. Dönüş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalı.
•    Eski ve yeni tüm pasaportların fotokopisi
•    Son 3 yılda alınmış Schengen vizelerinin pasaporttaki fotoğrafları.
•    Eğer masraflar bir şirket tarafından karşılanacaksa, şirket sahibi tarafından şirketin antetli kağıdına Portekiz Konsolosluğu’na hitaben yazacağı, çalışanının Estonya’da bulunacağı tarihleri de içeren bir dilekçe
•    Uluslararası geçerli seyahat sağlık sigortası
•    Çalışılan şirketin faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi •    SGK işe giriş bildirgesi, son 4 aylık maaş bordrosu ve barkodlu SGK Hizmet Dökümü (Barkodsuz ve güncel olmayan hizmet dökümleri konsolosluk tarafından kabul edilmemektedir.)
•   Estonya’da konaklama ve ulaşım bilgilerini içeren rezervasyon detayları
•    Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri, kira kontratları, gelir beyanları
•    Turistik Estonya vize başvuruları için kişinin son üç aya ait, banka tarafından kaşeli ve imzalı banka hesap özeti
•    Ticari seyahatler için şirketin son 3 aya ait banka tarafından kaşeli ve imzalı banka hesap hareketleri. Ticari başvurular için ayrıca Estonya’daki ticari kurumdan davetiye istenmektedir.
•    Herhangi bir sosyal kuruma bağlı çalışmayanlar için iş sözleşmesi
•    Teminat; kalış süresine göre tespit edilen tutarlara uygun maddi imkanlar

Şirket ortakları için gerekli evraklar

•    Şirket ortakları tarafından şirketin antetli kağıdına Estonya Konsolosluğu’na hitaben Türkçe, İngilizce veya Estonyaca yazılmış vize talep dilekçesi. Vize talep dilekçesinde talepte bulunan kişinin adı-soyadı, iş yerindeki görevi, seyahat amacı, seyahat tarihleri belirtilmelidir.
•    Eski ve yeni tüm pasaportların fotokopisi
•    2 adet biyometrik fotoğraf; 3,5x4,5cm ebatlarında, arka fonu beyaz
•    Kimlik fotokopisi
•    Uluslararası geçerli seyahat sağlık sigortası
•    Son 3 yılda alınmış Schengen vizelerinin pasaporttaki fotoğrafları.
•    Ulaşım ve konaklama rezervasyonlarını gösteren belgeler
•    Bağlı bulunulan şirketin faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi
•    Turistik Estonya Schengen vize başvuruları için kişinin son üç aya ait, banka tarafından kaşeli ve imzalı banka hesap özeti
•    Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
•    SGK hizmet döküm belgesi
•    İlgili ülkede bağlantılı olduğunuz şirketten ya da fuardan gönderilmiş davetiye ya da fuar giriş kartı.
•    İlgili ülkedeki bir şirketten gönderilmiş davetiye ve davet gönderenin/imza atanın kimlik fotokopisi
•    Ticari seyahatler için şirketin son 3 aya ait banka tarafından kaşeli ve imzalı banka hesap hareketleri. Ticari başvurular için ayrıca Estonya’daki ticari kurumdan davetiye istenmektedir.

Emekliler için gerekli evraklar

•    Emeklilik defter fotokopisi
•    Kimlik fotokopisi
•    Emekliliğini gösteren belgeler; emekli maaş cüzdanı, emeklilik kartı fotokopisi, emekli olunmuş kurumdan alınmış yazı
•    2 adet biyometrik fotoğraf; 3,5x4,5cm ebatlarında, açık renkli arka fon
•    Son 3 yılda alınmış Schengen vizelerinin pasaporttaki fotoğrafları.
•    Vize talep dilekçesi; dilekçe konsolosluğa hitaben Türkçe, İngilizce veya Estonyaca olarak hazırlanabilir ve vizeye başvuracak kişinin adı-soyadı, seyahat amacı ve seyahat tarihleri belirtilmelidir.
•    Uluslararası geçerli seyahat sağlık sigortası
•    Ulaşım ve konaklama rezervasyon belgeleri
•    Turistik seyahatler için vize başvurusunda bulunacak kişinin bankadan kaşeli ve imzalı,  son üç aylık banka hesap hareketi
•    Mevcut ise gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri

Öğrenciler için gerekli evraklar

•    Öğrenci belgesi
•    2 adet biyometrik fotoğraf; 3,5x4,5cm ebatlarında, arka fonu beyaz
•    Uluslararası geçerliliği bulunan seyahat sağlık sigortası
•    Nüfus kayıt örneği
•    Son 3 yılda alınmış Schengen vizelerinin pasaporttaki fotoğrafları.
•    Estonya seyahati için yapılmış ulaşım ve konaklama rezervasyonları
•    Estonya vizesine başvuruda bulunacak kişinin varsa bireysel, banka tarafından kaşeli ve imzalı son 3 aya ait banka hesap hareketleri
•    Varsa tapu ve araç ruhsatı fotokopileri

Sponsor varsa

•    Sigortalı çalışanlar için; SGK İşe Giriş Bildirgesi, son 3 aylık maaş bordrosu ve SGK Hizmet Dökümü
•    Sponsorun çalıştığı şirketten alacağı şirket faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi
•    Sponsorun son 3 aylık banka tarafından kaşeli ve imzalı banka hesap hareketleri
•    Antetli kağıda Estonya Konsolosluğu’na hitaben Türkçe, İngilizce veya Estonyaca yazılmış vize talep dilekçesi. Dilekçede talepte bulunan kişinin adı-soyadı, iş yerindeki görevi, seyahat amacı, seyahat tarihleri belirtilmelidir.
•    Varsa tapu ve araç ruhsat fotokopileri
•    Sponsorun kimlik fotokopisi
•    Eğer seyahat edecek olan kişinin masrafları eşi tarafından karşılanacaksa, evlilik cüzdanının fotokopisi

 

Estonya Vizesi Başvuru Merkezi ve Randevu

Gerekli evrakları topladıktan sonra başvurunuzu tamamlamak üzere size en yakın başvuru merkezinden randevu alabilirsiniz. Randevu almak için tıklayın:
http://www.vfsglobal.com/estonia/turkey/Turkish/schedule_an_appointment.html
 
İstanbul-Harbiye Vize Başvuru Merkezi
Adres: Cumhuriyet Caddesi 193,Harbiye, Şişli-İstanbul
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Cuma 08.30-12.00 ile 13.00-15.00
 
İstanbul Altunizade Vize Başvuru Merkezi
Adres: Prof. Dr. Fahrettin Kerim Gokay Caddesİ, No 31 B Blok Euro Color Ticaret Merkezi, Altunizade/İstanbul
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Cuma 08.30-12.00
 
VFS Global Ankara
Adres: Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No 154 Çankaya / ANKARA
Telefon: 0212 373 5826
E-mail: info.grtr@vfshelpline.com
 
VFS Global Antalya
Adres: Yeşilbahçe Mah. 1480 sok. Ülker Apt. NO. 42/B Muratpaşa, Antalya
Telefon: 0212 373 5826
E-mail: info.grtr@vfshelpline.com 
 
VFS Global Bodrum
Adres: Merkez Mah. Atatürk Bulvarı No:25 Bodrum Kat No:8 Avenue AVM Konacık Bodrum, Muğla
Telefon: 0212 373 5826
E-mail: info.grtr@vfshelpline.com
 
VFS Global Bursa
Adres: Kükürtlü Mah. Kükürtlü Cad. No:3/2B Osmangazi / BURSA
Telefon: 0212 373 5826
E-mail: info.grtr@vfshelpline.com
 
VFS Global Edirne
Adres: 1. Murat Mah. Talatpaşa Cad. NO. 80 kat:1 Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne
Telefon: 0212 373 5826
E-mail: info.grtr@vfshelpline.com
 
VFS Global İzmir
Adres: Akdeniz Mah. Akdeniz Cad. Reyent İşhanı no:1/C Pasaport, İzmir
Telefon: 0212 373 5826
E-mail: info.grtr@vfshelpline.com
 
VFS Global Gaziantep
Adres: İncili Pınar Mah. 7 No.lu Sok. Kaplama İş merkezi Altı Şehitkamil / GAZİANTEP
Telefon: 0212 373 5826
E-mail: info.grtr@vfshelpline.com
 
VFS Global Marmaris
Adres: Merkez Mahallesi 350. Sokak No:5 Armutalan Marmaris / MUĞLA (Marmaris Ticaret Odası giriş katı)
Telefon: 0212 373 5826
E-mail: info.grtr@vfshelpline.com 

Estonya Vizesi Kaç Günde Çıkar? 

Estonya vize başvuruları konsolosluk tarafından değerlendirilip ortalama 3-5 iş gününde çıkmaktadır. Bu süre yoğunluğa göre azalabilir veya artabilir. Süre konusunda bir sıkıntı yaşamamak için vize başvuruları en geç 15 gün önceden yapılmalıdır.

Estonya Vizesi İçin Gerekli Belgeler