Google+
AVRUPAİngiltere
04:16 AM
--℃
1 EUR=0.00
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon0℃
  • Şubweather-icon0℃
  • Marweather-icon0℃
  • Nisweather-icon0℃
  • Mayweather-icon0℃
  • Hazweather-icon0℃
  • Temweather-icon0℃
  • Ağuweather-icon0℃
  • Eylweather-icon0℃
  • Ekiweather-icon0℃
  • Kasweather-icon0℃
  • Araweather-icon0℃

İngiltere Vizesi

400330 Nis 2015Vize

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo), Hizmet Pasaportu (Gri), Hususi Pasaport (Yeşil) hamilleri İngiltere’ye seyahat edebilmek için vize almak zorundadır. Diplomatik Pasaport (Siyah) hamilleri ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla İngiltere’ye yapacakları seyahatlerde vizeden muaftır. İngiltere Schengen ülkesi olmadığı için İngiltere vizesi alırken izlenecek adımlar farklıdır. Bu yazıda turistik vizeden bahsedilecek olsa da İngiltere’ye gidiş amacı ve kalma süresine göre gerekli evrak listesi değişmektedir. Başvuru evraklarının eksiksiz olması gerekmekte, herhangi bir eksik tespit edildiği takdirde red kararı verilmekte ve vize başvurunuz reddedilirse vize ve randevu ücretini geri almanız mümkün olmamaktadır. Bu sebeple randevuya hazırlıklı gitmek çok büyük önem taşımaktadır.

İngiltere Vizesi Gerekli Evraklar ve Başvuru Formu

İlk etapta https://www.visa4uk.fco.gov.uk/home/welcome web sitesinden hesap açıp başvuru yapmanız gerekiyor. Hesap açıp gelen e-postayla hesabınızı aktive ettikten sonra Apply for Myself ve Apply for Someone Else şeklinde iki seçenek karşınıza çıkacaktır. Kendiniz için başvuruyorsanız ilkine, bir başkası adına başvuruyorsanız ikinci seçeneğe tıklayıp devam ettiğinizde bir sonraki aşamada size sorular yöneltecekler. Bu sorulara doğru cevaplar vermek çok önemlidir ve verdiğiniz bir hatalı cevap vize reddine sebep olacaktır. Sorulara verdiğiniz yanıtların ardından onayınız istenecektir, onayladığınız takdirde bir daha geri dönüp düzenleme imkânı bulunmayacağından, onaya vermeden önce kontrol etmekte yarar var. Onay adımından sonra size en uygun olacak vize merkezini seçmeniz gerekmektedir. Ödeme ise yalnızca internet üzerinden kabul edilmektedir. Parayı yatırdığınıza dair belgenin çıktısını alıp vize görüşmesinde evrak teslimi sırasında yetkililere bu belgeyi de iletmelisiniz. Gelen tüm e-postaları dikkatlice okuyup çıktısını almakta yarar var. Randevu hakkında bilgi içeren e-postanın çıktısını da almak gerekir, Vize Başvuru Merkezi randevunuzun dökümünü isteyecektir. Diğer evrakların listesi de şu şekilde oluşturulabilir:

(Tüm belgeler İngilizce olarak düzenlenmiş ya da bir yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş olmalıdır.)

1) Online doldurduğunuz başvuru formunun çıktısı

2) Randevunuzun detaylarını içeren e-postanın çıktısı

3) Vize ücreti ödemesinin dekontu

4) Geçerli bir pasaport

5) 2 adet güncel -son 6 ay içinde çektirilmiş- biyometrik fotoğraf (Biyometrik fotoğrafın gidilmek istenen ülkeye göre ebatları değişmektedir. İngiltere 35x45 mm ebatlarında biyometrik fotoğraf talep etmektedir.)

6) Uçak bileti ve otel rezervasyonu çıktısı (Satın alınması gerekmemektedir, yalnızca rezervasyon yapıldığına dair bilgi içermesi yeterlidir)

7) Varsa davet mektubu/davetiye (Zorunlu olmamakla birlikte, başvuruyu güçlendiren bir belgedir. Eğer davet mektubunuz varsa, davet eden kişi/kişiler hakkında belgeler gerekmektedir. Pasaport, kimlik fotokopisi, İngiltere vatandaşı değilse oturum izni fotokopisi, masrafları davet eden kişi karşılayacaksa son 3 aylık maaş bordrosu ve banka hesap dökümleri)

8) Maddi durumu destekleyen belgeler (İngiltere sınırları içindeyken geçiminizi nasıl sağlayacağınızı, yeterli finansal imkanınızın olduğunu ispatlamak ve başvurunun doğruluğunu arttırmak amacıyla destekleyici belgeler talep edilmektedir)

9) İş / Emeklilik / Öğrenim durumuna göre eklenmesi gereken belgeler

Çalışanlar:

Yukarıdaki maddelere ek olarak:

a) Devlet Memurları 

- Vize talep dilekçesi (Antetli kağıda İngiltere Konsolosluğu’na hitaben, İngilizce yazılmalı; seyahat sebebi, meslek, pozisyon, seyahat tarihleri gibi konular açıkça belirtilmeli, ıslak imzalı, kaşeli olmalı)

- Çalışma belgesi

- İzin belgesi (Çalışılan resmi kurumda bağlı olduğu makamdan alınmaktadır)

- Kişinin bağlı olduğu resmi kurumdaki görev kimlik kartının fotokopisi

- Son 3 ayın maaş bordrosu

- Şahsi banka hesap cüzdanları ve hesap dökümleri (En az 4.000 TL bakiyeli son 3 ayı da kapsayacak şekilde kaşeli ve imzalı banka hesap dökümleri ve banka yetkililerinin imza sirküleri fotokopisi gerekmektedir)

- Varlık belgeleri

- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Herhangi bir Nüfus Müdürlüğü’ne gittiğinizde ücretsiz olarak alabileceğiniz belge. E-devlet üzerinden alınamıyor. Belgenin üzerindeki “Düşünceler” bölümünün de doldurulmuş olması gerekiyor)

- Nüfus kağıdı fotokopisi

b) SSK’lı Çalışanlar

- Vize talep dilekçesi (Antetli kağıda İngiltere Konsolosluğu’na hitaben, İngilizce yazılmalı, seyahat sebebi, meslek, pozisyon, seyahat tarihleri gibi konular açıkça belirtilmeli, ıslak imzalı, kaşeli olmalı)

- Şirketin imza sirküleri fotokopisi

- Vergi levhası fotokopisi

- Faaliyet belgesi

- Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

- Sigortalı işe giriş bildirgesi

- SGK (4A) hizmet dökümü

- Maaş bordrosu

- Şahsi Banka hesap cüzdanları ve hesap dökümleri (En az 4.000 TL bakiyeli son 3 ayı da kapsayacak şekilde kaşeli ve imzalı banka hesap dökümleri ve banka yetkililerinin imza sirküleri fotokopisi gerekmektedir)

- Varlık belgeleri

- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Herhangi bir Nüfus Müdürlüğü’ne gittiğinizde ücretsiz olarak alabileceğiniz belge. E-devlet üzerinden alınamıyor. Belgenin üzerindeki “Düşünceler” bölümünün de doldurulmuş olması gerekiyor)

- Nüfus kağıdı fotokopisi

c) İşverenler

- Vize talep dilekçesi (Antetli kağıda İngiltere Konsolosluğu’na hitaben, İngilizce yazılmalı, seyahat sebebi, meslek, pozisyon, seyahat tarihleri gibi konular açıkça belirtilmeli, ıslak imzalı, kaşeli olmalı)

- Şirketin imza sirküleri fotokopisi

- Güncel vergi levhası fotokopisi

- Faaliyet belgesi

- Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

- Şahsi Banka hesap cüzdanları ve hesap dökümleri (En az 4.000 TL bakiyeli son 3 ayı da kapsayacak şekilde kaşeli ve imzalı banka hesap dökümleri ve banka yetkililerinin imza sirküleri fotokopisi gerekmektedir)

- Varlık belgeleri

- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Herhangi bir Nüfus Müdürlüğü’ne gittiğinizde ücretsiz olarak alabileceğiniz belge. E-devlet üzerinden alınamıyor. Belgenin üzerindeki “Düşünceler” bölümünün de doldurulmuş olması gerekiyor)

- Nüfus kağıdı fotokopisi

Emekliler:

- Emeklilik kartının fotokopisi

- Emekli kişinin emekli maaşının yattığı banka hesap cüzdanı veya imzalı kaşeli son 3 ayı da içerecek şekilde banka hesap dökümleri (Bankanın imza sirkülerini de eklenmeli)

- Şahsi Banka hesap cüzdanları ve hesap dökümleri (En az 4.000 TL bakiyeli son 3 ayı da kapsayacak şekilde kaşeli ve imzalı banka hesap dökümleri ve banka yetkililerinin imza sirküleri fotokopisi gerekmektedir)

- Varlık belgeleri

- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Herhangi bir Nüfus Müdürlüğü’ne gittiğinizde ücretsiz olarak alabileceğiniz belge. E-devlet üzerinden alınamıyor. Belgenin üzerindeki “Düşünceler” bölümünün de doldurulmuş olması gerekiyor)

- Nüfus kağıdı fotokopisi

Öğrenciler:

Yukarıdaki maddelere ek olarak:

- Öğrenci belgesi (Randevu gününüzden önceki 30 gün içerisinde alınmış olması gereken E-devlet kapısı üzerinden veya ıslak imzalı olarak okulunuzdan edinebileceğiniz öğrenci olduğunuzu ispatlayacağınız belge. Islak imzalı almak her zaman daha iyidir)

- Muvafakatname (18 yaş altındakiler için)

- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Herhangi bir Nüfus Müdürlüğü’ne gittiğinizde ücretsiz olarak alabileceğiniz belge. E-devlet üzerinden alınamıyor. Belgenin üzerindeki “Düşünceler” bölümünün de doldurulmuş olması gerekiyor)

- Nüfus kağıdı fotokopisi

- Sponsor/finansör olacak kişiye ait belgeler (Kişinin çalışan veya emekli olmasına göre gereken evraklar değişiyor)

Öğrenciye sponsor olacak kişi emekliyse:

- Vize talep dilekçesi

- Emeklilik kartının fotokopisi

- Emekli maaşının yattığı banka hesap cüzdanı veya banka hesap dökümü

- Şahsi banka hesap dökümleri

- Diğer gelirlerin belgelenmesi

SSK’lı Çalışansa:

- Vize talep dilekçesi

- Kişinin çalıştığı kurumdan, o kurumun bir üyesi olduğuna dair dilekçe

- Şirketin imza sirküleri fotokopisi

- Sigortalı işe giriş bildirgesi

- Vergi levhası fotokopisi

- Faaliyet belgesi

- Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

- SGK (4A) hizmet dökümü (E-devlet kapısından edinilebilir)

- Maaş bordrosu

- Şahsi banka hesap dökümleri

- Diğer gelirlerin belgelenmesi

Sponsor kişi devlet memuruysa:

- Vize talep dilekçesi

- Çalışma belgesi

- İzin belgesi (Çalışılan kurumda kişinin bağlı olduğu makamdan alınmaktadır)

- Görev kimlik kartının fotokopisi

- Maaş bordrosu

- Şahsi banka hesap dökümleri

- Diğer gelirlerin belgelenmesi

Sponsor kişi işverense:

- Vize talep dilekçesi

- Şirketin imza sirküleri fotokopisi

- Sigortalı işe giriş bildirgesi

- Vergi levhası fotokopisi

- Maaş bordrosu

- Faaliyet belgesi

- Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

- SGK (4B) hizmet dökümü

- Maaş bordrosu

- Şahsi banka hesap dökümleri

- Diğer gelirlerin belgelenmesi

İngiltere Vizesi Başvuru Merkezi ve Randevu

https://www.visa4uk.fco.gov.uk/home/welcome linkinden daha önce kaydolmadıysanız kaydolup kaydolduğunuz hesabı e-posta adresinize gelen e-postayla aktive etmelisiniz. Gerekli alanları tamamen doğru cevaplar verdiğinizden emin olarak doldurup onayladıktan sonra sistemde göreceğiniz, size en uygun vize başvuru merkezini seçerek randevunuzu alabilirsiniz.

İngiltere Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İngiltere turistik vizesinin ne kadar sürede çıkacağı kesin olarak belirtilememekle birlikte, Başvuru Merkezi’ne belgelerinizle beraber pasaportunuzu teslim ettikten sonraki 21 iş günü içinde netleşmiş olmaktadır. Dolayısıyla yaklaşık bir ay kadar süren bir vize süreci sizi bekliyor olabilir. Bu durumu göz önünde bulundurarak başvurunuzu yapmanız önerilir. Ancak bu süre, yoğunluğa göre değişebilmektedir.

İngiltere Vizesi İçin Gerekli Belgeler

-