Google+

Arama formu

İran’da İklim ve Hava Durumu
İran'ın büyük kısmında kurak veya yarı kurak kara iklimi görülür. Hazar...
Devamı oku
İran Ekonomisi
İran ekonomisi planlı ekonomi, petrol ve diğer büyük sektörlerde...
Devamı oku
İran Mutfağı
Fars, Arap ve Türk mutfağı ülkede bir arada bulunmaktadır. Fast food...
Devamı oku
İran’ın Festivalleri
İran’da çoğunlukla dini ve ulusal bayramlar festival olarak kutlanır...
Devamı oku
İran’dan Alınacak Hediyelik Eşyalar
Geleneksel el sanatlarının son derece gelişmiş olduğu İran’dan...
Devamı oku
İran’a Nasıl Gidilir?
İran’a İstanbul’dan ve Ankara’dan haftanın hemen her günü direkt ve...
Devamı oku
İran’ın Başkenti, Şehirleri ve Bölgeleri
İran, 31 tane "ostan" adı verilen idari bölgeye ayrılır. Başkenti...
Devamı oku
İran’da Tatiller / Bayramlar / Önemli Günler
İran’da İslami bayramlar ayın hareketine göre hesaplandığından tarihleri...
Devamı oku
İran Kültürü
Bir İslam Cumhuriyeti olan İran'da giyim bakımından bazı kısıtlamalar...
Devamı oku
İran’daki Türkiye Dış Temsilcilikleri
TAHRAN BÜYÜKELÇİLİĞİ Adres: FERDOWSI AVE., NO: 337 P.O.BOX: 11365-8758...
Devamı oku
İran Hakkında Temel Bilgiler
M.Ö. 4000'lere dayanan tarihi ve var olan yerleşmeleriyle dünyadaki...
Devamı oku
İran Nerededir?
Güneybatı Asya'da yer alan İran güneyde Fars Körfezi ve Umman Körfezi,...
Devamı oku
İran’da Konuşulan Diller
İran’da yaygın olarak konuşulan dil Persçe’dir. Aynı zamanda resmi dil...
Devamı oku
İran’da Din ve İnanç
İran Müslüman bir ülkedir. Nüfusun büyük çoğunluğunu Şii Müslümanların...
Devamı oku
İran’ın Kısa Tarihi
İran'da bilinen en eski imparatorluk Elamlıların M.Ö. 1100-600...
Devamı oku
İran’a Ne Zaman Gidilir?
Dağlık bölgelerde yazlar serindir dolayısıyla yaz ayları bu bölgeleri...
Devamı oku

İran Vizesi Nasıl Alınır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri İran’a yapacakları 90 günü geçmeyen seyahatlerinde vize almak zorunda değillerdir. Ancak, yine de sınırdaki görevlilere göstermek üzere yanlarında bulundurmaları gereken belgeler vardır:

·         Davetiye (İran’a neden seyahat edildiğini belirten),

·         Seyahat sağlık sigortası,

·         Otel rezervasyonu

·         Dönüş uçağı bileti çıktıları

Ayrıca, pasaportunuzun geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır ve pasaportunuzda boş sayfanız bulunmak zorundadır.

İran’a seyahat ile ilgili dikkat edilecek en önemli hususlardan biri de daha önce İsrail’e gitmiş olan kişilerin pasaportlarını değiştirmeleri gerektiğidir. Çünkü İran, pasaportunda İsrail vizesi veya damgası bulunanları ülkeye kabul etmemektedir.

90 günü aşacak İran seyahatleri için (çalışma, aile birleşimi, eğitim vb. sebeplerle) İran Büyükelçiliği ile İran Başkonsolosluğu’na veya konsolosluğun yetkilendirdiği vize merkezleri, seyahat acentelerine başvurarak vize alınması gerekmektedir.

İran Vizesi İçin Gerekli Belgeler