Google+
ancient-persia-in-depth
09:33 AM
19℃
1 EUR=0.00
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon0℃
  • Şubweather-icon0℃
  • Marweather-icon0℃
  • Nisweather-icon0℃
  • Mayweather-icon0℃
  • Hazweather-icon0℃
  • Temweather-icon0℃
  • Ağuweather-icon0℃
  • Eylweather-icon0℃
  • Ekiweather-icon0℃
  • Kasweather-icon0℃
  • Araweather-icon0℃

İran Vizesi

84329 Nis 2016Vize

İran Vizesi Nasıl Alınır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri İran’a yapacakları 90 günü geçmeyen seyahatlerinde vize almak zorunda değillerdir. Ancak, yine de sınırdaki görevlilere göstermek üzere yanlarında bulundurmaları gereken belgeler vardır:

·         Davetiye (İran’a neden seyahat edildiğini belirten),

·         Seyahat sağlık sigortası,

·         Otel rezervasyonu

·         Dönüş uçağı bileti çıktıları

Ayrıca, pasaportunuzun geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır ve pasaportunuzda boş sayfanız bulunmak zorundadır.

İran’a seyahat ile ilgili dikkat edilecek en önemli hususlardan biri de daha önce İsrail’e gitmiş olan kişilerin pasaportlarını değiştirmeleri gerektiğidir. Çünkü İran, pasaportunda İsrail vizesi veya damgası bulunanları ülkeye kabul etmemektedir.

90 günü aşacak İran seyahatleri için (çalışma, aile birleşimi, eğitim vb. sebeplerle) İran Büyükelçiliği ile İran Başkonsolosluğu’na veya konsolosluğun yetkilendirdiği vize merkezleri, seyahat acentelerine başvurarak vize alınması gerekmektedir.

İran Vizesi İçin Gerekli Belgeler