Google+
toctop-ireland
ireland
AVRUPAİrlanda
11:18 AM
24℃
1 EUR=4.12 TRY
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon0℃
  • Şubweather-icon0℃
  • Marweather-icon0℃
  • Nisweather-icon0℃
  • Mayweather-icon0℃
  • Hazweather-icon0℃
  • Temweather-icon0℃
  • Ağuweather-icon0℃
  • Eylweather-icon0℃
  • Ekiweather-icon0℃
  • Kasweather-icon0℃
  • Araweather-icon0℃

İrlanda Vizesi

71802 May 2016Vize

İrlanda Vizesi Hakkında Önemli Uyarılar

Pasaport türüne bakılmaksızın, Servis pasaportu sahipleri (Gri), Diplomatik (Kırmızı) veya Özel (Yeşil) pasaport sahiplerinin, Umumi (Bordu veya Lacivert) pasaport sahipleri gibi vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

İrlanda Vizesi İçin Gerekli Belgeler

İrlanda Vize Şartları

Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler

Tamamı doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu.

Talep edilen vizenin bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli pasaport. Eğer daha uzun süreli vize talebinden bulunmak isterseniz, talep edilen vizenin bitiş tarihinden itibaren 12 ay geçerli olmalıdır. Vize için en az 2 veya daha fazla boş sayfa olması gerekir. 

Eğer eski pasaportunuz varsa, tüm işlenmiş sayfaların fotokopisi ibraz edilmelidir. Eğer daha
önceden başvuruda bulunduğunuz ülkeden vize talebiniz kabul görmemişse, kabul görmeme
sebebini açıklayan mektubun aslını başvurunuzda bulundurmanız gerekmektedir. Kabul
görmemiş vize talebinizi gizlediğiniz takdirde, İrlanda vize başvurunuz kabul görmeyecektir.

2 Adet arka fonu beyaz 35X45mm yada Biometric Fotoğraf (Yeni çekilmiş ve 6 Aydan eski
olmaması gerekmektedir).
  • Ek olarak, İmzalı özet başvuru formunuzla beraber başvuru sahibi tarafından imzalı dilekçe
    gerekmektedir:
    – İrlanda ülkesine gidiş amacını belirten,
    – İrlanda veya herhangi AB ülkesinde bulunan aile akrabanızın bilgileri.
    – Ne kadar süre kalıcağınızı belirten
    – Vizenizin durumunu gözetmeksizin, İrlanda ülkesine yük olmamaya ve zamanında veye
    zamanından önce İrlanda ülkesinin terk edeceğini belirtmesi gerekmektedir.
  • Şirket Evrakları:
    – İmza sirküleri
    – Şirketin oda kayıt belgesi ve güncel faaliyet belgesi
    – Vergi levhası
    – Sicil gazetesi ilanı
    Bu evrakların sadece başlıkları yeminli tercüman tarafından çevirilebilir.
  • Başvuru sahibinin işvereni tarafından, başvuru sahibinin bu seyahate işveren şirket adına yapıldığını, seyahatin amacını, tarihini ve seyahat boyunca masrafların kimin tarafından karşılanacağını açıklayan imzalı, kaşeli İngilizce dilekçe.
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü
    – Bu evrakların sadece başlıkları yeminli tercüman tarafından çevirilebilir.
  • 3 adet maaş bordrosu
    – Bu evrakların sadece başlıkları yeminli tercüman tarafından çevirilebilir.
  • Başvuru sahibinin, seyahatten sonra halen çalışanı olduğu şirkete geri döneceğini açıklayan konfirmasyon yazısı.
  • İrlanda’daki firmadan, ziyaretin sebebini, tarihlerini, seyahat masraflarını kimin karşılayacağını da belirten ve iletişim detayları bulunan onaylama yazısı. İki şirket arasındaki bağı gösteren belgeler (varsa)
  • Seyahat masraflarından başvuru sahibi sorumlu ise, başvuru sahibinin son 6 aylık hesap dökümleri.
  • Seyahat masraflarının neden başvuru sahibi tarafından karşılandığını açıklayan bir dilekçe.
  • Otel reservasyonu, bilet reservasyonu (varsa)
  • Talep edilen vize süresinin tamamını kapsayan seyahat sağlık sigortası.

Öğrenciler

Tamamı doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu.

Talep edilen vizenin bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli pasaport. Eğer dhaa uzun süreli vize talebinden bulunmak isterseniz, talep edilen vizenin bitiş tarihinden itibaren 12 ay geçerli olmalıdır. Vize için en az 2 veya daha fazla boş sayfa olması gerekir. (Eğer pasaportunuz bu gerekenler dışında ise başvurunuz iade edilecektir. Pasaportunuzun işlem gören sayfalarının fotokopisi.

Eğer eski pasaportunuz varsa, tüm işlenmiş sayfaların fotokopisi ibraz edilmelidir. Eğer daha
önceden başvuruda bulunduğunuz ülkeden vize talebiniz kabul görmemişse, kabul görmeme
sebebini açıklayan mektubun aslını başvurunuzda bulundurmanız gerekmektedir. Kabul
görmemiş vize talebinizi gizlediğiniz takdirde, İrlanda vize başvurunuz kabul görmeyecektir.

2 Adet arka fonu beyaz 35X45mm yada Biometric Fotoğraf (Yeni çekilmiş ve 6 Aydan eski
olmaması gerekmektedir).
 
  • İmzalı başvuru formuna ek olarak, lütfen:
    – Ana hatlarıyla İrlanda’ya gelmek isteme sebebinizi,
    – Ailenizin şu an İrlanda’da ya da herhangi bir Avrupa Birliği ülkesinde yaşayan
    üyeleri hakkında bilgileri,
    – Ne kadar süre orada kalacağınızı,
    – Vize şartlarına uyacağınızı, kaldığınız bölgede sıkıntı yaratmayacağınızı ve kalma izninizin bittiği tarihte bölgeyi terk edeceğinize dair garanti verebileceğinizi belirten imzalı bir başvuru mektubu da teslim ediniz.
  • İrlanda’daki eğitim kurumundan, eğitim alacağınız branşı da belirtir kabul mektubu
  • Başvuru sahibinin eğitim kurumunun ücretini ödediğine dair belge
  • Başvuru sahibinin seçtiği branştaki dersleri alabilecek akademik yeterlilikte olduğuna dair belge (transkript)
  • Varsa başvuru sahibinin eğitim geçmişindeki boşlukların belirtilmesi
  • Başvuru sahibinin seçtiği branştaki dersleri takip edebilecek yeterlilikte İngilizce bilgisine sahip olduğunu gösterir belge; örneğin (varsa) IELTS.
  • Başvuru sahibinin en az €7,000’a sahip olduğunu gösteren, vizeye başvurmadan önceki son altı aylık dönemdeki banka hesap açıklamalarını da detaylı olarak içeren ve masraflarınızı karşılayacak fonu da gösteren belge./ Başvuru sahibinin ya da kefilinin hazırda sonraki her eğitim yılı için, eğitim kurumunun her yılki ücretine ek olarak en az €7,000’a erişimi olduğunu gösterir belge. (Erasmus öğrencileri hibe alacaklarına dair yazı getirdikleri taktirde bu maddeden muaftırlar)
  • İrlanda’ya ziyaretinizin ardından kendi ülkenize kalıcı ikamet için dönüş zorunluluğunuzu gösteren belge;
    Öğrenciyseniz; öğrenim gördüğünüz eğitim kurumundan eğitimini aldığınız branşı, orada kaç yıldır öğrenci olduğunuzu, mezuniyetinize kaç yılınızın/döneminizin kaldığını ve İrlanda’da bulunduktan sonra geri döneceğinizi belirten bir mektup. Anne-babanızı, eşinizi, çocuklarınızı, kardeşlerinizi gösteren vukuatlı nüfus kayıt örneği (Tam Tercüme)
  • 18 yaşının altındaki bir çocuğun seyahat edeceği durumlarda her iki ebeveynin izni gereklidir. Eğer çocuk bir ebeveyni ile seyahat edecekse, diğer ebeveynin de izni gereklidir. Ebeveynler tarafından imzalan muvafakatname, izin veren ebeveynin imzasını gösteren pasaportunun ya da nüfus kağıdının bir fotokopisi ile teslim edilmelidir. Eğer çocuğun vesayetinin tamamı bir ebeveyne ait ise, çocuğun vesayetinin kendine verildiğini gösteren mahkeme kararı gösterilmelidir.
  • İrlanda seyahatiniz boyunca geçerli olan seyahat sağlık sigortası.