Google+
toctop-ireland
ireland
AVRUPAİrlanda
06:52 AM
15℃
1 EUR=0.00
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon0℃
  • Şubweather-icon0℃
  • Marweather-icon0℃
  • Nisweather-icon0℃
  • Mayweather-icon0℃
  • Hazweather-icon0℃
  • Temweather-icon0℃
  • Ağuweather-icon0℃
  • Eylweather-icon0℃
  • Ekiweather-icon0℃
  • Kasweather-icon0℃
  • Araweather-icon0℃

İrlanda Vizesi

121129 Nis 2016Vize

İrlanda Vizesi Nasıl Alınır? 

İrlanda, Avrupa Birliği’nde olsa da Schengen bölgesine dahil olmadığı için, turistlerden ayrı bir vize talebinde bulunur. Bu sebeple diğer AB ülkelerinde olduğu gibi Schengen vizesiyle İrlanda’ya, İrlanda vizesi ile de Schengen ülkelerine giriş yapılamaz. İrlanda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından tüm pasaport tiplerine vize istemektedir. Hizmet pasaportu (gri), diplomatik pasaport (siyah), hususi pasaport (yeşil) ve umuma mahsus pasaport sahipleri vizeye başvurmalıdır.
 
İrlanda ile çok sık karıştırılan Kuzey İrlanda, Birleşik Krallığa bağlı olduğundan, oraya geçiş için pasaportta geçerli bir Birleşik Krallık vizesi de olmalıdır.
 
İrlanda’nın Vize Muafiyeti Programı’na göre 180 gün kalma hakkıyla C Tipi Birleşik Krallık vizesine sahip olup, önceden Birleşik Krallığa giriş yapan Türk vatandaşlarının en fazla 90 gün olmak üzere İrlanda’ya girişine izin verilebilir. Detaylı bilgi için: http://www.vfsglobal.com/ireland/turkey/pdf/Information-Note-Visa-Waiver...

İrlanda Vizesi Gerekli Evraklar ve Başvuru Formu 

Kısa süreli başvurular VFS Vize Merkezi tarafından kabul edilmektedir. VFS, başvuru süreci boyunca aracı kurum olarak çalışır ve son karar büyükelçiliğe aittir.
 
Aşağıda istenen belgelerin asıllarının yanı sıra birer tane fotokopileri de hazırda bulundurulmalıdır. Belgeler son üç ay içerisinde alınmış olmalıdır. Hatalı veya eksik belge vize reddine yol açabilir. Bu durumda başvuru sırasında ödenen para geri verilmeyecektir.
 
1) Pasaportun aslı (dönüş tarihinden sonra 6 ay daha geçerli olmalı,  vizenin yapıştırılabileceği alan ve en az iki boş sayfa olmalı, pasaporttaki tüm işlenmiş sayfaların fotokopileri de eklenmeli)
 
    *Varsa önceki pasaportların sunulması gerekir.
 
    *Yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye’den yasal oturum izni sunması gerekir. Oturum izni seyahat bitiminden sonra 3 ay daha geçerli olmalıdır.
 
2)Tam doldurulmuş ve imzalanmış online başvuru formu (www.visas.inis.gov.ie). Başvuran reşit değilse vesayeti olan kişinin imzası, eğer reşit olmayan kişi tek başına seyahat edecekse vesayeti olan kişilerden noter tasdikli muvafakatname gerekir.
 
3)İki adet 35mm x 45mm biyometrik fotoğraf ( 6 aydan daha eski olmamalı, arka fon beyaz)
 
4)Başvuru dilekçesi (İrlanda’ya gitmek isteme sebebi, ne kadar kalacağınız ve seyahati kimin karşıladığına dair bir yazı yazılmalı ve seyahat planının bitiminde ülkeye geri döneceğinizi belirtmelisiniz)
 
Seyahat bitiminde yaşadığınız ülkeye döneceğinizi kanıtlayan belgeler:
 
Öğrenci iseniz;

  • Öğrenci belgesi,

  • Seyahat masraflarını karşılayacak kişinin finansal belgeleri

Çalışan iseniz;

  • İşyerinden ne kadar süredir çalıştığınız ve seyahat dönüşünde işinize devam etme zorunluluğunuzu belirten yazı,

  • Son 3 aya ait maaş bordrosu

  • SGK işe giriş belgesi ve SGK hizmet dökümü          

Şirket sahibi iseniz;

  • İmza sirküleri,

  • Sicil gazete kaydı,

  • Faaliyet belgesi,

  • Vergi levhası

Emekli iseniz;

  • Emekliliğiniz ve emekli maaşınızı gösteren belgeler

       * Başvuru sahibi çiftçiyse Ziraat/Tarım Odalar Birliği’nden alınmış çiftçi sertifikası
 
5)Detaylı nüfus kayıt örneği
 
6)Uçak bileti rezervasyonu (gidiş-geliş olmalı, dilekçede yazılan seyahat süresini desteklemeli)
 
7)Otel rezervasyonu  (seyahat süresini kapsayan)
 
8)Seyahat sağlık sigortası (tüm seyahati kapsayan)
 
9)Vize ücreti (tek giriş 250 TL, çok giriş 420 TL) ve 75 TL servis ücreti, başvuru anında nakit ve sadece Türk Lirası olarak ödenmelidir.
 
Tüm belgelerin yeminli bir tercüman tarafından İngilizceye tercüme ettirilerek sunulması gerekir.

İrlanda Vizesi Başvuru Merkezi ve Randevu 

İrlanda vizesi başvuruları için randevu almaya gerek yoktur. Başvuru formu ile istenen evraklar hazırlandıktan sonra en yakın başvuru merkezine, çalışma saatleri içinde gidilebilir.
 
Ankara’da Bulunan İrlanda Vize Başvuru Merkezi:
Kavaklıdere Mah. Atatürk bulvarı No 154 Çankaya/Ankara
Başvuru Saatleri: 08.30-12.00 ve 13.00-14.30 (Hafta içi her gün, resmi tatiller hariç)
Pasaport İadesi: 13.00-16.30 (Pazartesi-Cuma arası, resmi tatiller hariç)
 
İstanbul’da bulunan İrlanda Vize Başvuru Merkezi:
Cumhuriyet Caddesi, No.193 Harbiye/İstanbul
Başvuru Saatleri: 08.30-12.00 ve 13.00-14.30 (Hafta içi her gün, resmi tatiller hariç)
Pasaport İadesi: 13.00-16.30 (Pazartesi-Cuma arası, resmi tatiller hariç)
 
İzmir’de Bulunan İrlanda Vize Başvuru Merkezi
Akdeniz Mah. Akdeniz Cad. Reyent İş Hanı No:1/C Pasaport/İzmir
Başvuru saatleri: 08.30-12.00 ve 13.00-14.30 (Hafta içi her gün, resmi tatiller hariç)
Pasaport İadesi: 13.00-16.30 (Pazartesi-Cuma arası, resmi tatiller hariç)
 
Gaziantep’te Bulunan İrlanda Vize Başvuru Merkezi:
İncirlipınar Mah. 7 No’lu Sok. Kaplama İş Merkezi Altı No:2 Şehitkamil/Gaziantep
Başvuru saatleri: 08.30-12.00 ve 13.00-14.30 (Hafta içi her gün, resmi tatiller hariç)
Pasaport İadesi:13.00-14.00 (Pazartesi-Cuma arası, resmi tatiller hariç)
 
Antalya’da Bulunan İrlanda Vize Başvuru Merkezi:
Yeşilbahçe Mah. 1480 Sok. Ülker Apt. No 42/B Muratpaşa-Antalya
Başvuru Saatleri:08.30-12.00 ve 13.00-14.30 (Hafta içi her gün, resmi tatiller hariç)
Pasaport İadesi: 13.00-14.00 (Pazartesi-Cuma, resmi tatiller hariç)

İrlanda Vizesi Kaç Günde Çıkar? 

Tüm dokümanlar eksiksiz verilmişse, başvuru günü ve dokümanların İrlanda Büyükelçiliği’ne gönderilmesi gereken günün haricinde yaklaşık 10 iş günü içinde sonuçlanır. Başvurunun yoğun bir tarihe veya ülkenin resmi tatillerine denk gelmesi durumunda süre uzayabilir. Başvurunun herhangi bir aşamasında İrlanda Büyükelçiliği tarafından ekstra belge istenebilir. Bu da yine süreci uzatan bir etmen olacaktır.
 

İrlanda Vizesi İçin Gerekli Belgeler