Google+
18:03 PM
17℃
1 EUR=0.00
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon0℃
  • Şubweather-icon0℃
  • Marweather-icon0℃
  • Nisweather-icon0℃
  • Mayweather-icon0℃
  • Hazweather-icon0℃
  • Temweather-icon0℃
  • Ağuweather-icon0℃
  • Eylweather-icon0℃
  • Ekiweather-icon0℃
  • Kasweather-icon0℃
  • Araweather-icon0℃

Kanada Vizesi

133428 Nis 2016Vize

Kanada Vizesi Nasıl Alınır? 

Kanada’ya giriş için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hangi pasaport türüne sahip olurlarsa olsunlar giriş için vize başvurusu yapmak zorundadırlar. Kanada’ya turistik amaçlı kısa ziyaretlerde bulunacak vatandaşlar, konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş turizm acenteleri ve kurumlara başvuru yapılması gereklidir. Vize başvuruları VFS Global kurumu üzerinden online olarak gerçekleştirmektedir. Sağlanan belgeler açısından herhangi bir eksiklik ya da yanlışlık olmadığı sürece pek fazla sorun çıkmamaktadır. İstenen belgeler taratıldıktan sonra siteye yüklenir ve pasaport aracı kuruma gönderilir. Daha sonra online başvuru ile işlem tamamlanmış olur. 

Kanada Vizesi Gerekli Evraklar ve Başvuru Formu 

Çalışanlar için gerekli evraklar:
 
•    Kimlik fotokopisi
•    Başvuru formu
•    2 adet biyometrik fotoğraf; 3,5x4,5 cm ebatlarında, arka fonu beyaz
•    Pasaportun aslı. Dönüş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalı, 10 yıldan eski olmamalı.
•     Eski ve yeni tüm pasaportların fotokopisi
•     Eğer masraflar bir şirket tarafından karşılanacaksa, şirket sahibi tarafından şirketin antetli kağıdına Kanada Konsolosluğu’na hitaben yazacağı, çalışanının Kanada’da bulunacağı tarihleri de içeren bir dilekçe
•    Uluslararası geçerli seyahat sağlık sigortası
•    Çalışılan şirketin faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi •    SSK işe giriş bildirgesi, son 3 aylık maaş bordrosu ve barkodlu SSK Hizmet Dökümü (Barkodsuz ve güncel olmayan hizmet dökümleri konsolosluk tarafından kabul edilmemektedir.)
•    Kanada’da konaklama ve ulaşım bilgilerini içeren rezervasyon detayları
•    Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
•    Turistik Kanada vize başvuruları için kişinin son üç aya ait, banka tarafından kaşeli ve imzalı banka hesap özeti
•    Ticari seyahatler için şirketin son 3 aya ait banka tarafından kaşeli ve imzalı banka hesap hareketleri. Ticari başvurular için ayrıca Kanada’daki ticari kurumdan davetiye istenmektedir.
 
Şirket ortakları için gerekli evraklar:
 
•    Şirket ortakları tarafından şirketin antetli kağıdına Kanada Konsolosluğu’na hitaben Türkçe veya İngilizce yazılmış vize talep dilekçesi. Vize talep dilekçesinde talepte bulunan kişinin adı-soyadı, iş yerindeki görevi, seyahat amacı, seyahat tarihleri belirtilmelidir.
•    2 adet biyometrik fotoğraf; 3,5x4,5 cm ebatlarında, arka fonu beyaz
•    Kimlik fotokopisi
•    Uluslararası geçerli seyahat sağlık sigortası
•    Ulaşım ve konaklama rezervasyonlarını gösteren belgeler
•    Bağlı bulunulan şirketin faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi
•    Turistik vize başvuruları için kişinin son üç aya ait, banka tarafından kaşeli ve imzalı banka hesap özeti
•    Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
•    Ticari seyahatler için şirketin son 3 aya ait banka tarafından kaşeli ve imzalı banka hesap hareketleri. Ticari başvurular için ayrıca Kanada’daki ticari kurumdan davetiye istenmektedir.
 
Emekliler için gerekli evraklar:
 
•    Emeklilik defter fotokopisi
•    Kimlik fotokopisi
•    2 adet biyometrik fotoğraf; 3,5x4,5 cm ebatlarında, arka fonu beyaz
•    Vize talep dilekçesi; dilekçe konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak hazırlanabilir ve vizeye başvuracak kişinin adı-soyadı, seyahat amacı ve seyahat tarihleri belirtilmelidir.
•    Uluslararası geçerli seyahat sağlık sigortası
•    Ulaşım ve konaklama rezervasyon belgeleri
•    Turistik seyahatler için vize başvurusunda bulunacak kişinin bankadan kaşeli ve imzalı,  son üç aylık banka hesap hareketi
•    Mevcut ise gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
 
Öğrenciler için gerekli evraklar:
 
•    Öğrenci belgesi
•    2 adet biyometrik fotoğraf; 3,5x4,5 cm ebatlarında, arka fonu beyaz
•    Uluslararası geçerliliği bulunan seyahat sağlık sigortası
•    Nüfus kayıt örneği
•    Kanada seyahati için yapılmış ulaşım ve konaklama rezervasyonları
•    Kanada vizesine başvuruda bulunacak kişinin varsa bireysel, banka tarafından kaşeli ve imzalı son 3 aya ait banka hesap hareketleri
•    Varsa tapu ve araç ruhsatı fotokopileri
 
Sponsor varsa;
 
•    Sigortalı çalışanlar için; SSK İşe Giriş Bildirgesi, son 3 aylık maaş bordrosu ve SSK Hizmet Dökümü
•    Sponsorun çalıştığı şirketten alacağı şirket faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi
•    Sponsorun son 3 aylık banka tarafından kaşeli ve imzalı banka hesap hareketleri
•    Antetli kağıda Kanada Konsolosluğu’na hitaben Türkçe veya İngilizce anca yazılmış vize talep dilekçesi. Dilekçede talepte bulunan kişinin adı-soyadı, iş yerindeki görevi, seyahat amacı, seyahat tarihleri belirtilmelidir.
•    Varsa tapu ve araç ruhsat fotokopileri
•    Sponsorun kimlik fotokopisi
•    Eğer seyahat edecek olan kişinin masrafları eşi tarafından karşılanacaksa, evlilik cüzdanının fotokopisi 

Kanada Vizesi Başvuru Merkezi ve Randevu 

Gerekli evrakları topladıktan sonra başvurunuzu tamamlamak üzere size en yakın başvuru merkezinden randevu alabilirsiniz. Randevu almak için tıklayın:
http://www.vfsglobal.ca/Canada/Turkey/Turkish/
 
VFS Global Vize İstanbul
Adres: Cumhuriyet Caddesi Kök Apt. no: 193 Harbiye, Şişli
Telefon: 0212 373 5826
E-mail: info.canadatrank@vfshelpline.com
Başvuru Saatleri: Pazartesi-Cuma 08.30-15.30
 
VFS Global Vize Ankara
Adres: Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No 154 Çankaya / ANKARA
Telefon: 0212 373 5826
E-mail: info.canadatrank@vfshelpline.com
Başvuru Saatleri: Pazartesi-Cuma 08.30-15.30  

Kanada Vizesi Kaç Günde Çıkar? 

Kanada vize başvuruları konsolosluk tarafından değerlendirilip ortalama 10-12 iş gününde çıkmaktadır. Bu süre yoğunluğa göre azalabilir veya artabilir. Süre konusunda bir sıkıntı yaşamamak için vize başvuruları en geç 15 gün önceden yapılmalıdır.

Kanada Vizesi İçin Gerekli Belgeler