Google+

Arama formu

Kazakistan Vizesi

Kazakistan Kültürü
Müslüman bir ülke olan Kazakistan’da kültür ülkemize çok benzer. Domuz...
Devamı oku
Kazakistan’daki Türkiye Dış Temsilcilikleri
ASTANA BÜYÜKELÇİLİĞİ Adres: Taşenova Cad. No:3 Blok A Astana Telefon...
Devamı oku
Kazakistan’daki Tatiller / Bayramlar / Önemli Günler
· Yeni Yıl (1 Ocak) · Ortodox Noeli (7 Ocak) · Kadınlar Günü (8 Mart...
Devamı oku
Kazakistan Hakkında Temel Bilgiler
Orta Asya’nın bağımsız Türk devletlerinden biri olan Kazakistan,...
Devamı oku
Kazakistan’ın Başkenti, Şehirleri ve Bölgeleri
Başkenti Astana olan Kazakistan, 5 coğrafi bölgeye 14 eyalete ayrılır...
Devamı oku
Kazakistan Nerededir?
Toprakları Doğu Avrupa’dan Orta Asya’ya kadar yayılan Kazakistan’ın...
Devamı oku
Kazakistan’da Konuşulan Diller
Kazakistan iki dilli bir ülkedir. Ülkede resmi olarak kabul edilen ilk...
Devamı oku
Kazakistan’da Din ve İnanç
Kazak nüfusun yüzde 70’lik büyük kısmını Müslümanlar oluşturmaktadır....
Devamı oku
Kazakistan’ın Kısa Tarihi
Orta Asya Türk boylarından olan Kazaklar’ın tarihte kurdukları ilk...
Devamı oku
Kazakistan’a Ne Zaman Gidilir?
Tipik bir kara iklimine sahip olan Kazakistan’ı gezmek için en uygun...
Devamı oku
Kazakistan’da İklim ve Hava Durumu
Kazakistan, denize kıyısı olmayan ve kıta ortasında yer alan konumu...
Devamı oku
Kazakistan’ın Ekonomisi
Kazakistan petrol, uranyum, demir ve altın rezervleri açısından çok...
Devamı oku
Kazakistan Mutfağı
Kazak mutfağı yüzyıllar öncesine dayanan temelleriyle çok zengindir....
Devamı oku
Kazakistan’ın Festivalleri
Kazakistan’ın festival bazında en aktif şehirleri Almaata, Karaganda...
Devamı oku
Kazakistan’dan Alınacak Hediyelik Eşyalar
Kazakistan’da hediyelik eşyalar çoğunlukla keçe, ahşap, deri, gümüş...
Devamı oku
Kazakistan’a Nasıl Gidilir?
Kazakistan’a İstanbul’dan ve Ankara'dan haftada hemen her gün direkt ve...
Devamı oku

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.

Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.

Türk vatandaşlarının Kazakistan’da 5 günden fazla kalmak istemeleri halinde, ülkeye giriş tarihini takip eden 5 gün içerisinde göç polisine kayıt olma ve kayıt yaptırılan şehirden başka bir şehre gidildiğinde kayıt yenileme zorunlulukları bulunmaktadır.

Kazakistan Vizesi İçin Gerekli Belgeler