Google+
15:45 PM
21℃
1 EUR=4.11 TRY
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon0℃
  • Şubweather-icon0℃
  • Marweather-icon0℃
  • Nisweather-icon0℃
  • Mayweather-icon0℃
  • Hazweather-icon0℃
  • Temweather-icon0℃
  • Ağuweather-icon0℃
  • Eylweather-icon0℃
  • Ekiweather-icon0℃
  • Kasweather-icon0℃
  • Araweather-icon0℃

Küba Vizesi

118329 Nis 2016Vize

Küba Vizesi Hakkında Önemli Uyarılar

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. 

Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Küba Turistik vizesi 6 ay geçerli olup, ülkede 30 gün konaklama olanağı sağlamaktadır. Daha uzun süre kalmak istediğiniz durumlarda Küba’daki resmi makamlara başvuru yaparak vizenizi 30 gün daha uzatabilirsiniz.

Küba Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Küba Vize Şartları

Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler

Ticari Davetiye, Davet eden şirketin antetli kağıdına yazılmış olmalı ve o şirketin kaşesi ve imzası bulunmalıdır. Davet eden kişinin pasaport ve kimlik fotokopileri ile birlikte yollamalıdır. 

Pasaport, Seyahat bitiş süresinden sonra pasaport geçerlilik süresinin en az 3 ay kalmış olması gerekir.

Fotoğraf, İki adet biyometrik fotoğraf, fotoğraf ölçüleri 35x45 mm, son 3 ay içinde çekilmiş, fon beyaz olmalıdır.

Şirket Belgeleri, 
Faaliyet Belgesi - Orijinal
Sicil Gazetesi - Fotokopi
Vergi Levhası - Fotokopi
İmza Sirküleri - Fotokopi 

Şirket Banka Hesap Özeti ile Banka İmza Sirküleri, Hesap özeti son 3 ayı kapsamlı, en az +4000TL bakiye gözükmeli, hesap özetinde bankanın kaşesi ve ıslak imzası olmalı ve ayrıca bankanın imza sirküleri alınmalıdır.

Öğrenciler

PASAPORT: Seyahatin dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği ve kullanılabilir vize için boş sayfaları olan pasaport. Eğer var ise eski pasaportlarınız. (Pasaport hamilinin imzası bulunması ve pasaport'un yırtık ve yıpranmış olmaması gerekmektedir.)

FOTOĞRAF: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz, 35mm. - 45 mm. boyutlarında 2 adet biyometrik fotoğraf.

BAŞVURU FORMU: Eksiksiz ve okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış 

KİŞİSEL EVRAKLAR:
  • Şahsi banka hesap dökümleri. (Son 3 aya ait, bankadan kaşeli ve imzalı olarak alınmalıdır.)
  • Seyahat detaylarını belirten şahsi dilekçe.
  • Öğrenci Belgesi. (Öğrenim gördüğünüz kurumdan güncel tarihli öğrenci belgesi alınmalıdır.)
  • Ailenin gelir beyanı. (Banka hesap dökümleri vb.)
SEYAHAT EVRAKLARI:
  • Konaklama rezervasyonu 
  • Ulaşım rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası. 
İLAVE EVRAKLAR:
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.
  • Muvafakatname. (Başvuru sahibi 18 yaşını doldurmamış ise noterden orjinal muvafakatname alınmalıdır.)
  • Evlilik Cüzdanı.

SSK'ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı)

PASAPORT: Seyahatin dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği ve kullanılabilir vize için boş sayfaları olan pasaport. Eğer var ise eski pasaportlarınız. (Pasaport hamilinin imzası bulunması ve pasaport'un yırtık ve yıpranmış olmaması gerekmektedir.)

FOTOĞRAF: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz, 35mm. - 45 mm. boyutlarında 2 adet biyometrik fotoğraf.

BAŞVURU FORMU: Eksiksiz ve okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış 

DİLEKÇE: Şirketin antetli kağıdına, Küba Konsolosluğu'na hitaben yazılmış, şirketteki görevinizi ve izin tarihlerinizi belirten, şirket imza yetkilisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış dilekçe.

ŞİRKET EVRAKLARI:
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Bağlı olunan Odadan “Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası..vb” / Son 3 ay içinde alınmış olması gerekmektedir.)
  • Vergi Levhası fotokopisi.
  • İmza Sirküleri fotokopisi.
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
KİŞİSEL EVRAKLAR:
  • SSK İşe Giriş Bildirgesi. (Kaşeli ve imzalı olarak alınmalıdır.)
  • Son 4 Aylık Maaş Bordrosu. (Kaşeli ve imzalı olarak alınmalıdır.)
  • SSK Prim Dökümü (4A hizmet dökümü)
  • Şahsi banka hesap dökümleri. (Son 3 aya ait, bankadan kaşeli ve imzalı olarak alınmalıdır.)
  • Tapu, ruhsat, kredi kartı ekstreleri.. vb (Evrakların fotokopileri yeterlidir.)
  • Seyahat detaylarını belirten şahsi dilekçe.
SEYAHAT EVRAKLARI:
  • Konaklama rezervasyonu 
  • Ulaşım rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası. 
İLAVE EVRAKLAR:
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.
  • Evlilik Cüzdanı.

Devlet Dairesinde Çalışanlar (Resmi Kurum)

PASAPORT: Seyahatin dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği ve kullanılabilir vize için boş sayfaları olan pasaport. Eğer var ise eski pasaportlarınız. (Pasaport hamilinin imzası bulunması ve pasaport'un yırtık ve yıpranmış olmaması gerekmektedir.)

FOTOĞRAF: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz, 35mm. - 45 mm. boyutlarında 2 adet biyometrik fotoğraf.

BAŞVURU FORMU: Eksiksiz ve okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış 

DİLEKÇE: Bağlı bulunduğunuz kurumdan seyahat tarihlerinizi belirten izin dilekçesi.

KİŞİSEL EVRAKLAR:
  • Son 4 Aylık Maaş Bordrosu. (Kaşeli ve imzalı olarak alınmalıdır.)
  • Şahsi banka hesap dökümleri. (Son 3 aya ait, bankadan kaşeli ve imzalı olarak alınmalıdır.)
  • Tapu, ruhsat, kredi kartı ekstreleri.. vb (Evrakların fotokopileri yeterlidir.)
  • Seyahat detaylarını belirten şahsi dilekçe.
  • Memuriyet belgesi. (Memuriyetinizi kanıtlayıcı belge alınmalıdır.)
SEYAHAT EVRAKLARI:
  • Konaklama rezervasyonu 
  • Ulaşım rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası. 
İLAVE EVRAKLAR:
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.
  • Evlilik Cüzdanı.