Google+

Arama formu

Laos, denize kıyısı olmayan bir Güneydoğu Asya ülkesidir. Batısında...
Devamı oku
Laos ülkesinin resmi dili Laosça’dır. Ancak Fransızca da ulusal dil olarak...
Devamı oku
Ülke nüfusunun yüzde 67’si Theravada Budizm’ine inanmaktadır. Kalan...
Devamı oku
Ülkede patlak veren bir iç savaş neticesinde krallık, Kraliyet Devleti...
Devamı oku
Tropikal iklime sahip olan Laos’a gitmek için en uygun zaman...
Devamı oku
Sıcak ve nemli bir tropikal iklimin hâkim olduğu Laos’ta Mayıs ve...
Devamı oku
Birleşmiş Milletler ‘in “En Az Gelişmiş Ülkeler” kategorisinde yer...
Devamı oku
Laos’un mutfak ve yemek kültürü Tayland’ınkiyle benzerlikler gösterir...
Devamı oku
Laos’un en önemli etkinliklerinden biri Lao Yeni Yılı’dır (Boun Pi...
Devamı oku
Laos halkının en gurur duyduğu özelliklerinden biri de el işi...
Devamı oku
Laos’un uluslararası çalışan iki havalimanı bulunmaktadır. Biri Vientiane...
Devamı oku
Laos halkı hem birbirlerine hem de turistlere karşı çok saygılıdır....
Devamı oku
Bangkok Büyükelçiliği'nin görev bölgesindedir.
Devamı oku
Ordu Günü (20 Ocak) Çin Yeni Yılı Kadınlar Günü (8 Mart) Lao Yeni...
Devamı oku
Denize kıyısı olmayan bir Güneydoğu Asya ülkesi olan Laos, batıda...
Devamı oku
Eyalet sistemiyle yönetilen ve 17 eyalete bölünmüş olan Laos’un...
Devamı oku

Laos Vizesi Nasıl Alınır?

Laos, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep etmektedir. Önceden kapı vizesi uygulaması olsa da şu anda önceden vize alınması gerekmektedir. Genelde seyahat edenler vizeyi Vietnam’dan, Tayland’dan ya da Kamboçya’dan almaktadırlar. Bunun dışında da Laos’un Türkiye’de resmi bir kurumu yoktur. Türkiye’den vize almak için bazı seyahat acenteleri, sizin için pasaportunuzu yurt dışındaki Laos temsilciliklerine göndererek vize alabilmektedir. Laos yalnızca 30 günlük vize vermektedir. Uzatmak isteyen kişiler, Laos’taki Göçmenlik Bürosu’na başvuruda bulunmalıdırlar.

Kamboçya, Tayland ya da Vietnam’dan Laos Vizesi Nasıl Alınır?

Bu ülkelerden birindeyseniz, ülkedeki Laos temsilciliğine giderek vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Gerekli belgeleri toplamanız ve de bir mülakata girmeniz gerekecektir. Vize başvurusu için gerekli belgeleri aşağıda bulabilirsiniz.

Laos Vizesi Gerekli Evraklar ve Başvuru Formu

•    Kimlik fotokopisi
•    Başvuru formu; konsolosluktan temin edebilirsiniz.
•    2 adet biyometrik fotoğraf
•    Pasaportun aslı
•    Eski ve yeni tüm pasaportların fotokopisi
•    Kredi kartı bilgileri
•    Otel rezervasyonları
•    Gidiş-dönüş uçak bileti
•    Hesap hareketleri

Laos Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Laos vize başvuruları konsolosluk tarafından değerlendirilip ortalama 8 iş gününde çıkmaktadır. Bu süre yoğunluğa göre azalabilir veya artabilir. Süre konusunda bir sıkıntı yaşamamak için vize başvuruları en geç 30 gün önceden yapılmalıdır.

Laos Vizesi İçin Gerekli Belgeler