Google+
dsc_0362
liechtenstein
AVRUPALihtenştayn
01:05 AM
22℃
1 EUR=3.93 TRY
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon0℃
  • Şubweather-icon0℃
  • Marweather-icon0℃
  • Nisweather-icon0℃
  • Mayweather-icon0℃
  • Hazweather-icon0℃
  • Temweather-icon0℃
  • Ağuweather-icon0℃
  • Eylweather-icon0℃
  • Ekiweather-icon0℃
  • Kasweather-icon0℃
  • Araweather-icon0℃

Lihtenştayn Vizesi

30502 May 2016Vize

Lihtenştayn Vizesi Hakkında Önemli Uyarılar

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Lihtenştayn Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Lihtenştayn Vize Şartları

Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler

 Schengen Vize Başvuru Formunu doldurmanız
 
 Dilekçe - Şirketin antetli kağıdına Lihtenştayn Konsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi.
 
 Pasaport - 10 yıldan eski olmayan ve seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan 
 
 Fotoğraf - İki adet Biometrik fotoğraf; 35x45 mm ölçülerinde, son 3 ay içerisinde çekilmiş ve pasaportunuzda hiç kullanılmamış
 
 Ticari Davetiye (Lihtenştayn’daki firmadan gelecek olan davetiye mail ya da faks olabilir, içeriğinde 3 ana madde belirtilmelidir.)
a. Davet eden firmanın antetli kağıdına yazılmalıdır. Davet edilen firmanın ünvanı, adresi, telefon numaraları, belirtilmelidir.
b. Davet edilen kişi/kişilerin pasaportundaki kişisel bilgiler, mesleki görevi, seyahatin sponsoru ve konaklama bilgileri
c. Talep edilen vizenin başlangıç-bitiş tarihleri ve birden çok seyahat olacaksa tarih aralığı belirtilmelidir
- Fuar/sergi ziyareti ise giriş bileti, katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belge.  
 
 Ticari Davetiye gönderen kişinin Lihtenştayn kimlik ya da pasaport fotokopisi
 
 Faaliyet Belgesi - Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi.    
 
Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.
 
 Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi - Çalıştığınız şirkete ait  bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.

Şirketin Kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra - son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi.
 
Vergi Levhası Fotokopisi - Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.
 
 İmza Sirküleri Fotokopisi - Şirket adına  imza atma yetkisi olan kişilere ait  İmza Sirkülerinin fotokopisi.
 
 SGK/BAĞ-KUR Hizmet Dökümü 
 
 Şirketinizin son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya  Banka Hesap Dökümü
a. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişi veya kurum kim ise banka hesabı ona ait olup içerisinde en az 4000 TL bakiye bulunmalıdır
b. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve banka memurunun imza sirküleri de eklenmelidir.
 
 Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi
 
 Kimlik Fotokopisi 
 
 Seyahat Sağlık Sigortası - 30 bin Euro teminatlı ve orijinal poliçe
 
 Otel-Uçak Rezervasyonu – Lihtenştayn’da gitmek istediğiniz şehrin adına (ve ya bu şehre en yakın havalimanına)  düzenlenmiş uçak biletleriniz. Bu şehirde (gidecekseniz diğer şehirler için) konaklayacağınız hotellere ait rezervasyonlarınız.

Öğrenciler

Pasaport,
Seyahat bitiş süresinden sonra pasaport geçerlilik süresinin en az 3 ay kalmış olması gerekir.

Fotoğraf,

İki adet biyometrik fotoğraf, fotoğraf ölçüleri 35x45 mm, son 3 ay içinde çekilmiş, fon beyaz olmalıdır. 

Öğrenci Belgesi,
Bağlı bulunduğunuz kurumdan alınmış, güncel tarihli, orijinal aslı olmalıdır. Öğrenci kimlik kartı fotokopisi geçersizdir.

Muvafakatname,
18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı, aslı olmalıdır.

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,

Aile ve adres bilgileri içermelidir.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

* Sponsor olacak kişinin (seyahat masraflarını karşılayacak kişinin) ibraz etmesi gereken ek belgeler

* - İşveren olması durumunda


Dilekçe,
Şirketin antetil kağıdına konsolosluğa hitaben; seyahat masraflarının sizin tarafınızdan karşılanacağını belirtip, yakınlık derecesini belirtip ve seyahat edecek kişinin seyahat amacını ve seyahat tarihlerini belirtip dilekçeyi yazınız. Dilekçe kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.

SGK / Bağ-Kur Hizmet Dökümü,
4a / 4b "turkiye.gov.tr" sitesinden aldığınız belgelerin barkotlu çıktı olmasına dikkat ediniz.

Şirket Belgeleri, (tüm belgelerin güncel tarihli olmasına dikkat ediniz.)
Faaliyet Belgesi - Orijinal
Sicil Gazetesi - Fotokopi
Vergi Levhası - Fotokopi
İmza Sirküleri - Fotokopi 

Şahsi Banka Hesap Dökümü ile Banka İmza Sirküleri,
Hesap özeti son 3 ayı kapsamlı, en az +4000TL bakiye gözükmeli, hesap özetinde bankanın kaşesi ve ıslak imzası olmalı ve ayrıca bankanın imza sirküleri alınmalıdır.

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,
Aile ve adres bilgileri içeren, yakınlık derecesini gösterir şekilde alınmalıdır.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
Ön ve arka yüzü tek sayfada çekilmiş olmalıdır

* - Bordrolu çalışan olması durumunda

Dilekçe,
Konsolosluğa hitaben; seyahat masraflarının sizin tarafınızdan karşılanacağını belirtip, yakınlık derecesini belirtip ve seyahat edecek kişinin seyahat amacını ve seyahat tarihlerini belirtip dilekçeyi yazınız. Dilekçe kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.

Şirketten alınan yazı,
Konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına,işveren tarafından çalıştığına dair, kaşe ve imzalı şirketten alınmış yazı

Şirket Belgeleri, (tüm belgelerin güncel tarihli olmasına dikkat ediniz.)
Faaliyet Belgesi - Orijinal
Sicil Gazetesi - Fotokopi
Vergi Levhası - Fotokopi
İmza Sirküleri - Fotokopi

SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü,
4a / 4b "turkiye.gov.tr" sitesinden aldığınız belgelerin barkotlu çıktı olmasına dikkat ediniz.

Orijinal Maaş Bordroları,
Son 3 ayın maaş bordroları olmalı, kaşeli ve ıslak imzalı olmalı

Banka Hesap Dökümü ile Banka İmza Sirküleri,
Son 3 ayın banka hesap dökümü, en az +4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve bankanın imza sirküleri ile birlikte

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,
Aile ve adres bilgileri içeren, yakınlık derecesini gösterir şekilde alınmalıdır.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
Ön ve arka yüzü tek sayfada çekilmiş olmalıdır

​* - Devlet memuru olması durumunda

Dilekçe,
Konsolosluğa hitaben; seyahat masraflarının sizin tarafınızdan karşılanacağını belirtip, yakınlık derecesini belirtip ve seyahat edecek kişinin seyahat amacını ve seyahat tarihlerini belirtip dilekçeyi yazınız. Dilekçe kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.

Çalışma Belgesi,
Bağlı bulunulan kurumdan alınanan çalışma belgesi, mühürlü ve ıslak imzalı olmalıdır.

Görev Kimlik Kartı Fotokopisi
ön ve arka yüzü tek sayfada çekilmiş olmalıdır

Maaş Bordrosu,
son 3 ayın maaş bordroları, mühürlü ve ıslak imzalı olmalıdır.

Şahsi Banka Hesap Özeti ile Banka İmza Sirküleri,
Hesap özeti son 3 ayı kapsamlı, en az +4000TL bakiye gözükmeli, hesap özetinde bankanın kaşesi ve ıslak imzası olmalı ve ayrıca bankanın imza sirküleri alınmalıdır.

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,
Aile ve adres bilgileri içeren, yakınlık derecesini gösterir şekilde alınmalıdır.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
Ön ve arka yüzü tek sayfada çekilmiş olmalıdır

* - Emekli olması durumunda
Dilekçe,
Konsolosluğa hitaben; seyahat masraflarının sizin tarafınızdan karşılanacağını belirtip, yakınlık derecesini belirtip ve seyahat edecek kişinin seyahat amacını ve seyahat tarihlerini belirtip dilekçeyi yazınız. Dilekçe kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.

Emekli Maaş Cüzdanı,
Emekli maaşınızın yattığı bankanın hesap cüzdanının aslını 3 aydır maaşınızın yattığını gösterir olarak veya bankadan hizmet dökümünü son 3 aydır maaşınızın yattığını gösterir olarak alınız. Kaşe ve ıslak imza olmalıdır. PTT’den maaşını alanlar herhangi bir PTT şubesinden gerekli evrakları temin edebilirler. Mühürlü ve ıslak imzalı olmalıdır.

Emeklilik Kartı Fotokopisi,
Ön ve arka yüzü tek sayfada çekilmiş olmalıdır

Şahsi Banka Hesap Özeti ile Banka İmza Sirküleri,
Hesap özeti son 3 ayı kapsamlı, en az +4000TL bakiye gözükmeli, hesap özetinde bankanın kaşesi ve ıslak imzası olmalı ve ayrıca bankanın imza sirküleri alınmalıdır.

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,
Aile ve adres bilgileri içeren, yakınlık derecesini gösterir şekilde alınmalıdır.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
Ön ve arka yüzü tek sayfada çekilmiş olmalıdır.

SSK'ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı)

Dilekçe,
Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben; seyahat amacınızı, seyahat tarihlerinizi ve vize bitiş tarihinden önce ülkeden ayrılacağınızı taahhüt ettiğinizi beyan ederek dilekçeyi hazırlayın. Dilekçe ıslak imzalı olmalıdır.

İzin Belgesi,
Bağlı bulunulan kurumun antetli kağıdına, kaşeli ve ıslak imzalı.

Pasaport,
Seyahat bitiş süresinden sonra pasaport geçerlilik süresinin en az 3 ay kalmış olması gerekir.

Fotoğraf,
İki adet biyometrik fotoğraf, fotoğraf ölçüleri 35x45 mm, son 3 ay içinde çekilmiş, fon beyaz olmalıdır. 

Şirket Belgeleri, (tüm belgelerin güncel tarihli olmasına dikkat ediniz.)
Faaliyet Belgesi - Orijinal
Sicil Gazetesi - Fotokopi
Vergi Levhası - Fotokopi
İmza Sirküleri - Fotokopi

SGK / Bağ-Kur Hizmet Dökümü ve SGK İşe Giriş Bildirgesi,
4a / 4b "turkiye.gov.tr" sitesinden aldığınız belgelerin barkotlu çıktı olmasına dikkat ediniz.

Maaş Bordrosu,
Son 3 ayın maaş bordroları olmalı, kaşeli ve ıslak imzalı olmalı

Şahsi Banka Hesap Özeti ile Banka İmza Sirküleri,
Hesap özeti son 3 ayı kapsamlı, en az +4000TL bakiye gözükmeli, hesap özetinde bankanın kaşesi ve ıslak imzası olmalı ve ayrıca bankanın imza sirküleri alınmalıdır.

Gelir Belgeleri, 
Ayrıca varsa tapu, araç ruhsatı, kira sözleşmesi evraklarını ibraz etmelidir

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,
Aile ve  adres bilgilerini içermelidir.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
Ön ve arka yüzü tek sayfada çekilmiş olmalıdır