Google+
village-in-sognefjord-norway-1920x1200-world-wallpaper
norway
AVRUPANorveç
03:28 AM
22℃
1 EUR=4.13 TRY
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon0℃
  • Şubweather-icon0℃
  • Marweather-icon0℃
  • Nisweather-icon0℃
  • Mayweather-icon0℃
  • Hazweather-icon0℃
  • Temweather-icon0℃
  • Ağuweather-icon0℃
  • Eylweather-icon0℃
  • Ekiweather-icon0℃
  • Kasweather-icon0℃
  • Araweather-icon0℃

Norveç Vizesi

223212 May 2016Vize

Norveç Vizesi Hakkında Önemli Uyarılar

Normal (Bordo) pasaportlara vize istenmektedir.

Hususi (Yeşil) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Vizeler sadece Vfs Global isimli şirket üzerinden alınabilmektedir.

Norveç Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Norveç Vize Şartları

Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler

  • 1 Kapak mektubu (başvuru portalında oluşan ve emailinize gönderilen bu kapak mektubundan çıktı alınız.)
  • 1 adet fotoğraf, kapak mektubuna yapıştırılmış (Biometrik ölçüde, 6 aydan eski olmayan, 35 x 45 mm.)
  • Ticaret odası kaydı, Faaliyet belgesi, vergi levhası, 
  • Son üç aylık hareketleri gösteren resmi onaylı banka hesap dökümü. 
  • Pasaport (Geçerli pasaport ve varsa eski pasaportlar. Lütfen pasaportunuzun Norveç’te kalacağınızın sürenin bitiminden itibaren en az üç ay daha geçerli olduğuna ve vize kullanımı için en az iki sayfasının boş olduğuna emin olunuz.) 
  • Pasaport fotokopileri (Tüm işlem görmüş sayfaların ve ayrıca fotoğraflı yüzünün fotokopisi A4 ormatında çekilmelidir. Yabancılar için Türkiye’deki oturma izni fotokopileri de eklenmelidir ve pasaport fotokopileri renkli olarak A4 formatında çekilmelidir.) 
  • Uçak, Otel ve varsa diğer seyahat rezervasyonları. (Vizeniz düzenlenmeden önce, herhangi bir biletin alınması gerekmez) 
  • 30000 euro kapsamlı bütün Schengen ülkelerini kapsayan seyahat sağlık sigortası. 
  • Doldurulmuş Questionnaire D formu

SSK'ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı)

  • 1 Kapak mektubu (başvuru portalında oluşan ve emailinize gönderilen bu kapak mektubundan çıktı alınız.)
  • 1 adet fotoğraf, kapak mektubuna yapıştırılmış (Biometrik ölçüde, 6 aydan eski olmayan, 35 x 45 mm.)
  • Eğer başvuru sahibi çalışan ise; işverenden çalışma mektubu ve/veya izin onay yazısı (İş yerinin antetli kağıdına yazılmış olmalıdır. Antetli kağıda ya İngilizce yazılmalı ya da belge yeminli İngilizce çevirisi ile birlikte getirilmelidir) Son üç aya ait maaş bordroları, SGK işe giriş bildirgesi, hizmet dökümü ve faaliyet belgesi.
  • Son üç aylık hareketleri gösteren resmi onaylı banka hesap dökümü.
  • Başvuru sahibi 18 yaş altındaysa; noter onaylı muvaffakatname (İngilizce ya da onaylı çevirisi). Bu durum yasal velilerden sadece bir tanesinin velayet sahibi olduğu yasal olarak kanıtlanabilirse geçersizdir.
  • Pasaport (Geçerli pasaport ve varsa eski pasaportlar. Lütfen pasaportunuzun Norveç’te kalacağınızın sürenin bitiminden itibaren en az üç ay daha geçerli olduğuna ve vize kullanımı için en az iki sayfasının boş olduğuna emin olunuz.)
  • Pasaport fotokopileri (Tüm işlem görmüş sayfaların ve ayrıca fotoğraflı yüzünün fotokopisi A4 ormatında çekilmelidir. Yabancılar için Türkiye’deki oturma izni fotokopileri de eklenmelidir ve pasaport fotokopileri renkli olarak A4 formatında çekilmelidir.)
  • Uçak, Otel ve varsa diğer seyahat rezervasyonları. (Vizeniz düzenlenmeden önce, herhangi bir biletin alınması gerekmez)
  • 30000 euro kapsamlı bütün Schengen ülkelerini kapsayan seyahat sağlık sigortası.
  • Doldurulmuş Questionnaire D formu

Emekliler

  • 1 Kapak mektubu (başvuru portalında oluşan ve emailinize gönderilen bu kapak mektubundan çıktı alınız.)
  • 1 adet fotoğraf, kapak mektubuna yapıştırılmış (Biometrik ölçüde, 6 aydan eski olmayan, 35 x 45 mm.)
  • Emeklilik ispatı (emekli kartı, emekli maaş hesabı). 
  • Son üç aylık hareketleri gösteren resmi onaylı banka hesap dökümü. 
  • Pasaport (Geçerli pasaport ve varsa eski pasaportlar. Lütfen pasaportunuzun Norveç’te kalacağınızın sürenin bitiminden itibaren en az üç ay daha geçerli olduğuna ve vize kullanımı için en az iki sayfasının boş olduğuna emin olunuz.) 
  • Pasaport fotokopileri (Tüm işlem görmüş sayfaların ve ayrıca fotoğraflı yüzünün fotokopisi A4 ormatında çekilmelidir. Yabancılar için Türkiye’deki oturma izni fotokopileri de eklenmelidir ve pasaport fotokopileri renkli olarak A4 formatında çekilmelidir.) 
  • Uçak, Otel ve varsa diğer seyahat rezervasyonları. (Vizeniz düzenlenmeden önce, herhangi bir biletin alınması gerekmez) 
  • 30000 euro kapsamlı bütün Schengen ülkelerini kapsayan seyahat sağlık sigortası. 
  • Doldurulmuş Questionnaire D formu

Öğrenciler

  • 1 Kapak mektubu (başvuru portalında oluşan ve emailinize gönderilen bu kapak mektubundan çıktı alınız.)
  • 1 adet fotoğraf, kapak mektubuna yapıştırılmış (Biometrik ölçüde, 6 aydan eski olmayan, 35 x 45 mm.)
  • Öğrenci belgesi. İngilizce orjinali veya yeminli tercümandan tercümesiyle. 
  • Son üç aylık hareketleri gösteren resmi onaylı banka hesap dökümü. 
  • Başvuru sahibi 18 yaş altındaysa; noter onaylı muvaffakatname (İngilizce ya da onaylı çevirisi). Bu durum yasal velilerden sadece bir tanesinin velayet sahibi olduğu yasal olarak kanıtlanabilirse geçersizdir. 
  • Pasaport (Geçerli pasaport ve varsa eski pasaportlar. Lütfen pasaportunuzun Norveç’te kalacağınızın sürenin bitiminden itibaren en az üç ay daha geçerli olduğuna ve vize kullanımı için en az iki sayfasının boş olduğuna emin olunuz.) 
  • Pasaport fotokopileri (Tüm işlem görmüş sayfaların ve ayrıca fotoğraflı yüzünün fotokopisi A4 ormatında çekilmelidir. Yabancılar için Türkiye’deki oturma izni fotokopileri de eklenmelidir ve pasaport fotokopileri renkli olarak A4 formatında çekilmelidir.) 
  • Uçak, Otel ve varsa diğer seyahat rezervasyonları. (Vizeniz düzenlenmeden önce, herhangi bir biletin alınması gerekmez) 
  • 30000 euro kapsamlı bütün Schengen ülkelerini kapsayan seyahat sağlık sigortası. 
  • Doldurulmuş Questionnaire D formu