Google+
20:46 PM
23℃
1 EUR=3.93 TRY
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon0℃
  • Şubweather-icon0℃
  • Marweather-icon0℃
  • Nisweather-icon0℃
  • Mayweather-icon0℃
  • Hazweather-icon0℃
  • Temweather-icon0℃
  • Ağuweather-icon0℃
  • Eylweather-icon0℃
  • Ekiweather-icon0℃
  • Kasweather-icon0℃
  • Araweather-icon0℃

Surinam Vizesi

24402 May 2016Vize

Surinam Vizesi Hakkında Önemli Uyarılar

Umuma mahsus pasaport sahibi (Bordo Pasaport) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Surinam seyahatlerinde vizeye tabidir.
 
Hususi pasaport (Yeşil Pasaport) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Surinam seyahatlerinde vizeye tabidir.
 
Hizmet pasaport (Gri Pasaport) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Surinam seyahatlerinde vizeye tabidir.
 
Diplomatik Pasaport (Siyah Pasaport) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Surinam seyahatlerinde vizeye tabidir.

Surinam Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Surinam Vize Şartları

Öğrenciler

  1. Pasaport, Surinam'a seyahatinizin dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği ve kullanılabilir vize için boş sayfaları olan pasaport.Eğer var ise eski pasaportlarınız.(Pasaport hamilinin imzası bulunması ve pasaport'un yırtık ve yıpranmamış olmaması gerekmektedir.)
  2. Başvuru formu, Eksiksiz ve okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve müraacatçı tarafından bizzat imzalanmış 1 adet Surinam vizesi başvuru formu
  3. Garanti yazısı, Surinam Büyükelçiliği'ne hitaben şirket antetli kağıdına yazılacak olan İngilizce garanti yazısı - İmza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalanması gereken başvuru dilekçesi. Bu dilekçede başvuru sahibinin tüm seyahat detayları masrafları şirket tarafından karşılanacağının yazılı olması gerekmektedir.
  4. Kimlik fotokopisi, 1 adet önlü arkalı çekilmiş kimlik fotokopisi, kimlik bilgileri okunur olmalıdır.

Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler

PASAPORT: Seyahatin dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği ve kullanılabilir vize için boş sayfaları olan pasaport. Eğer var ise eski pasaportlarınız. (Pasaport hamilinin imzası bulunması ve pasaport'un yırtık ve yıpranmış olmaması gerekmektedir.)

FOTOĞRAF: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz, 35mm. - 45 mm. boyutlarında 2 adet biyometrik fotoğraf.

BAŞVURU FORMU: Eksiksiz ve okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış 

DİLEKÇE: Şirketin antetli kağıdına, Surinam Konsolosluğu'na hitaben yazılmış, şirketteki görevinizi, seyahat tarihlerinizi ve amacınızı belirten, şirket imza yetkilisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış dilekçe.

DAVETİYE: Ziyaret edilecek bir şirket ise; bu şirketin antetli kağıdına düzenlenmiş, başvuru sahibinin pasaport numarasının ve isminin yer aldığı davetiye. (Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi gerekmektedir.) Seyahat sebebi fuar ziyareti/katılımı ise fuar bileti/katılım belgeleri gerekmektedir.

ŞİRKET EVRAKLARI:
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Bağlı olunan Odadan “Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası..vb” / Son 3 ay içinde alınmış olması gerekmektedir.)
  • Vergi Levhası fotokopisi.
  • İmza Sirküleri fotokopisi.
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
  • Şirket banka hesap dökümleri. (Son 3 aya ait, bankadan kaşeli ve imzalı olarak alınmalıdır. Firma ünvanı mutlaka hesap adı kısmında yer almalıdır.)
KİŞİSEL EVRAKLAR:
  • SSK Prim Dökümü (4B hizmet dökümü)
  • Seyahat detaylarını belirten şahsi dilekçe.
SEYAHAT EVRAKLARI:
  • Konaklama rezervasyonu 
  • Ulaşım rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası. 

SSK'ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı)

PASAPORT: Seyahatin dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği ve kullanılabilir vize için boş sayfaları olan pasaport. Eğer var ise eski pasaportlarınız. (Pasaport hamilinin imzası bulunması ve pasaport'un yırtık ve yıpranmış olmaması gerekmektedir.)

FOTOĞRAF: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz, 35mm. - 45 mm. boyutlarında 2 adet biyometrik fotoğraf.

BAŞVURU FORMU: Eksiksiz ve okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış 

DİLEKÇE: Şirketin antetli kağıdına, Surinam Konsolosluğu'na hitaben yazılmış, şirketteki görevinizi ve izin tarihlerinizi belirten, şirket imza yetkilisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış dilekçe.

ŞİRKET EVRAKLARI:
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Bağlı olunan Odadan “Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası..vb” / Son 3 ay içinde alınmış olması gerekmektedir.)
  • Vergi Levhası fotokopisi.
  • İmza Sirküleri fotokopisi.
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
KİŞİSEL EVRAKLAR:
  • SSK İşe Giriş Bildirgesi. (Kaşeli ve imzalı olarak alınmalıdır.)
  • Son 4 Aylık Maaş Bordrosu. (Kaşeli ve imzalı olarak alınmalıdır.)
  • SSK Prim Dökümü (4A hizmet dökümü)
  • Şahsi banka hesap dökümleri. (Son 3 aya ait, bankadan kaşeli ve imzalı olarak alınmalıdır.)
  • Tapu, ruhsat, kredi kartı ekstreleri.. vb (Evrakların fotokopileri yeterlidir.)
  • Seyahat detaylarını belirten şahsi dilekçe.
SEYAHAT EVRAKLARI:
  • Konaklama rezervasyonu 
  • Ulaşım rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası. 

Devlet Dairesinde Çalışanlar (Resmi Kurum)

PASAPORT: Seyahatin dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği ve kullanılabilir vize için boş sayfaları olan pasaport. Eğer var ise eski pasaportlarınız. (Pasaport hamilinin imzası bulunması ve pasaport'un yırtık ve yıpranmış olmaması gerekmektedir.)

FOTOĞRAF: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz, 35mm. - 45 mm. boyutlarında 2 adet biyometrik fotoğraf.

BAŞVURU FORMU: Eksiksiz ve okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış 

DİLEKÇE: Bağlı bulunduğunuz kurumdan seyahat tarihlerinizi belirten izin dilekçesi.

KİŞİSEL EVRAKLAR:
  • Son 4 Aylık Maaş Bordrosu. (Kaşeli ve imzalı olarak alınmalıdır.)
  • Şahsi banka hesap dökümleri. (Son 3 aya ait, bankadan kaşeli ve imzalı olarak alınmalıdır.)
  • Tapu, ruhsat, kredi kartı ekstreleri.. vb (Evrakların fotokopileri yeterlidir.)
  • Seyahat detaylarını belirten şahsi dilekçe.
  • Memuriyet belgesi. (Memuriyetinizi kanıtlayıcı belge alınmalıdır.)
SEYAHAT EVRAKLARI:
  • Konaklama rezervasyonu 
  • Ulaşım rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası. 

Emekliler

PASAPORT: Seyahatin dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği ve kullanılabilir vize için boş sayfaları olan pasaport. Eğer var ise eski pasaportlarınız. (Pasaport hamilinin imzası bulunması ve pasaport'un yırtık ve yıpranmış olmaması gerekmektedir.)

FOTOĞRAF: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz, 35mm. - 45 mm. boyutlarında 2 adet biyometrik fotoğraf.

BAŞVURU FORMU: Eksiksiz ve okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış 

KİŞİSEL EVRAKLAR:
  • Şahsi banka hesap dökümleri. (Son 3 aya ait, bankadan kaşeli ve imzalı olarak alınmalıdır.)
  • Tapu, ruhsat, kredi kartı ekstreleri.. vb (Evrakların fotokopileri yeterlidir.)
  • Seyahat detaylarını belirten şahsi dilekçe.
  • Emeklilik Cüzdanı.
  • Hesap Dökümü. (Emekli maaşınızı aldığınız bankadan kaşeli ve imzalı 1 yıllık hesap dökümü alınmalıdır.)
SEYAHAT EVRAKLARI:
  • Konaklama rezervasyonu 
  • Ulaşım rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası.