Google+
ASYAVietnam
07:39 AM
--℃
1 EUR=0.00
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon0℃
  • Şubweather-icon0℃
  • Marweather-icon0℃
  • Nisweather-icon0℃
  • Mayweather-icon0℃
  • Hazweather-icon0℃
  • Temweather-icon0℃
  • Ağuweather-icon0℃
  • Eylweather-icon0℃
  • Ekiweather-icon0℃
  • Kasweather-icon0℃
  • Araweather-icon0℃

Vietnam Vizesi

202528 Nis 2016Vize

Vietnam Vizesi Nasıl Alınır?

Vietnam’a giriş için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları giriş için vize başvurusu yapmak zorundadırlar. Yeşil pasaport, diplomatik pasaport ve hizmet pasaport sahiplerinin ise Vietnam vizesi almalarına gerek yoktur. Vietnam Schengen bölgesine dâhil değildir, ayrıca bir vize başvurusunda bulunmak gerekir. Mümkün olan en erken sürede başvurulması önerilir. Eksik veya yanlış belge konusunda oldukça hassaslardır, bir de yaklaşık 30 günlük bir pasaport bekleme süreci vardır.

Vietnam Vizesi Gerekli Evraklar ve Başvuru Formu

Çalışanlar için gerekli evraklar
•    Kimlik fotokopisi
•    Başvuru formu
•    2 adet biyometrik fotoğraf; 3,5x4,5 cm ebatlarında, arka fonu beyaz
•    Pasaportun aslı. Dönüş tarihinden sonra en az 6 ay daha geçerli olmalı.
•     Eski ve yeni tüm pasaportların fotokopisi
•     Kontrol listesi
•     Eğer masraflar bir şirket tarafından karşılanacaksa, şirket sahibi tarafından şirketin antetli kağıdına Vietnam Konsolosluğu’na hitaben yazacağı, çalışanının Vietnam’da bulunacağı tarihleri de içeren bir dilekçe
•    Uluslararası geçerli seyahat sağlık sigortası
•    Çalışılan şirketin faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi •    SSK işe giriş bildirgesi, son 6 aylık maaş bordrosu ve barkodlu SSK Hizmet Dökümü (Barkodsuz ve güncel olmayan hizmet dökümleri konsolosluk tarafından kabul edilmemektedir.)
•    Vietnam’da konaklama ve ulaşım bilgilerini içeren rezervasyon detayları
•    Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
•    Turistik Vietnam vize başvuruları için kişinin son 6 aya ait, banka tarafından kaşeli ve imzalı banka hesap özeti
•    Ticari seyahatler için şirketin son 6 aya ait banka tarafından kaşeli ve imzalı banka hesap hareketleri. Ticari başvurular için ayrıca Vietnam’daki ticari kurumdan davetiye istenmektedir.

Şirket ortakları için gerekli evraklar
•    Şirket ortakları tarafından şirketin antetli kağıdına Vietnam Konsolosluğu’na hitaben Türkçe ve İngilizce yazılmış vize talep dilekçesi. Vize talep dilekçesinde talepte bulunan kişinin adı-soyadı, iş yerindeki görevi, seyahat amacı, seyahat tarihleri belirtilmelidir.
•    Pasaportun aslı. Dönüş tarihinden sonra en az 6 ay daha geçerli olmalı.
•    2 adet biyometrik fotoğraf; 3,5x4,5 cm ebatlarında, arka fonu beyaz
•    Kimlik fotokopisi
•    Uluslararası geçerli seyahat sağlık sigortası
•    Ulaşım ve konaklama rezervasyonlarını gösteren belgeler
•    Kontrol listesi
•     Ülkede kalınmayacağına dair kanıtlar, belgeler ve kalınan sürede kimseye yük olunmayacağına, vize şartlarına uyulacağına dair beyan
•    Bağlı bulunulan şirketin faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi
•    Turistik vize başvuruları için kişinin son 6 aya ait, banka tarafından kaşeli ve imzalı banka hesap özeti
•    Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
•    Ticari seyahatleriniz için Vietnam’daki firmadan davetiye
•    Varsa gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri
•    Ticari seyahatler için şirketin son 6 aya ait banka tarafından kaşeli ve imzalı banka hesap hareketleri. Ticari başvurular için ayrıca İrlanda’daki ticari kurumdan davetiye istenmektedir.

Emekliler için gerekli evraklar
•    Emeklilik defter fotokopisi
•    Kimlik fotokopisi
•    Sağlık karnesi fotokopisi
•    2 adet biyometrik fotoğraf; 3,5x4,5 cm ebatlarında, arka fonu beyaz
•    Pasaportun aslı. Dönüş tarihinden sonra en az 6 ay daha geçerli olmalı.
•    Vize talep dilekçesi; dilekçe konsolosluğa hitaben Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanabilir ve vizeye başvuracak kişinin adı-soyadı, seyahat amacı ve seyahat tarihleri belirtilmelidir.
•    Uluslararası geçerli seyahat sağlık sigortası
•    Ülkede kalınmayacağına dair kanıtlar, belgeler ve kalınan sürede kimseye yük olunmayacağına, vize şartlarına uyulacağına dair beyan
•    Ulaşım ve konaklama rezervasyon belgeleri
•    Turistik seyahatler için vize başvurusunda bulunacak kişinin bankadan kaşeli ve imzalı,  son 6 aylık banka hesap hareketi
•    Mevcut ise gayrimenkul ve araç ruhsat fotokopileri

Öğrenciler için gerekli evraklar
•    Öğrenci belgesi
•    Vietnam Konsolosluğu vize departmanına hitaben dilekçe
•    2 adet biyometrik fotoğraf; 3,5x4,5 cm ebatlarında, arka fonu beyaz
•    Pasaportun aslı. Dönüş tarihinden sonra en az 6 ay daha geçerli olmalı.
•    Eski ve yeni tüm pasaportların fotokopisi
•     Anne veya babanın geçerli ya da eski Vietnam vizesi varsa fotokopileri
•    Uluslararası geçerliliği bulunan seyahat sağlık sigortası
•    Nüfus kayıt örneği
•    Ülkede kalınmayacağına dair kanıtlar, belgeler ve kalınan sürede kimseye yük olunmayacağına, vize şartlarına uyulacağına dair beyan
•    Vietnam seyahati için yapılmış ulaşım ve konaklama rezervasyonları
•    Vietnam vizesine başvuruda bulunacak kişinin varsa bireysel, banka tarafından kaşeli ve imzalı son 6 aya ait banka hesap hareketleri
•    Varsa tapu ve araç ruhsatı fotokopileri
•    Kontrol listesi
 
Sponsor varsa 
•    Sigortalı çalışanlar için; SSK İşe Giriş Bildirgesi, son 6 aylık maaş bordrosu ve SSK Hizmet Dökümü
•    Sponsorun çalıştığı şirketten alacağı şirket faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası ve Sicil Gazetesi fotokopisi
•    Sponsorun son 6 aylık banka tarafından kaşeli ve imzalı banka hesap hareketleri
•    Antetli kâğıda Vietnam Konsolosluğu’na hitaben Türkçe ve İngilizce yazılmış vize talep dilekçesi. Dilekçede talepte bulunan kişinin adı-soyadı, iş yerindeki görevi, seyahat amacı, seyahat tarihleri belirtilmelidir.
•    Varsa tapu ve araç ruhsat fotokopileri
•    Sponsorun kimlik fotokopisi
•    Eğer seyahat edecek olan kişinin masrafları eşi tarafından karşılanacaksa, evlilik cüzdanının fotokopisi

Not: Bütün belgelerin orijinalleri, 3 tane fotokopisi ile beraber teslim edilmeli. Ayrıca bütün belgeler olabiliyorsa İngilizce alınmalı yoksa mutlaka yeminli mütercim tercüman tarafından tercüme ettirilmeli.


Vietnam Vizesi Başvuru Merkezi ve Randevu

Gerekli evrakları topladıktan sonra başvurunuzu tamamlamak üzere size en yakın başvuru merkezinden randevu alabilirsiniz. Randevu almak için tıklayın:
http://www.globalvize.net/vietnam-vizesi

Vietnam Ankara Büyükelçiliği
Adres: 414. Sok. No:14 Birlik Mah. Çankaya ANKARA
Telefon: (0312) 446 80 49
E-mail: dsqvnturkey@yahoo.com
Başvuru Saatleri: : Pazartesi-Cuma 08.30-12.00-14.00 ve 17.00

Global Vize Ankara
Adres: Cinnah Cad. No:29/2 Çankaya /Ankara
Telefon: +90 312 426 66 60
E-mail: info@globalvize.net
Başvuru Saatleri: : Pazartesi-Cuma 08.30-12.00-13.00 ve 14.30

Global Vize İstanbul Avrupa
Adres: İnönü Mah. Papa Roncalli Sok. No:13/1A Harbiye/Şişli/İstanbul
Telefon: +90 212 232 00 88
E-mail: info@globalvize.net

Global Vize İstanbul Anadolu
Adres: Söğütlüçeşme Cad. Derici Zeynel Sk. Karacahan İş Hanı 19/7 Kadıköy İstanbul
Telefon: +90 216 345 44 66
E-mail: info@globalvize.net

Global Vize İstanbul İzmir
Adres: Kıbrıs Şehitleri Cad. No:91 Kat:4 Alsancak / İzmir
Telefon: +90 232 404 07 07
E-mail: info@globalvize.net

Vietnam Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Vietnam vize başvurularının sonuçlanması 15-20 iş günü arasında değişmektedir. Bu süre yoğunluğa göre azalabilir veya artabilir. Süre konusunda bir sıkıntı yaşamamak için vize başvurular en geç 40 - 45 gün önceden yapılmalıdır.

Vietnam Vizesi İçin Gerekli Belgeler

-