Google+
victoria-falls-trail-zambia-399598-500x333
zambia
AFRİKAZambiya
06:54 AM
21℃
1 EUR=3.92 TRY
Type F250V16 A
  • Ocaweather-icon0℃
  • Şubweather-icon0℃
  • Marweather-icon0℃
  • Nisweather-icon0℃
  • Mayweather-icon0℃
  • Hazweather-icon0℃
  • Temweather-icon0℃
  • Ağuweather-icon0℃
  • Eylweather-icon0℃
  • Ekiweather-icon0℃
  • Kasweather-icon0℃
  • Araweather-icon0℃

Zambiya Vizesi

31628 Nis 2016Vize

Zambiya Vizesi Hakkında Önemli Uyarılar

Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport Hamilleri: Zambiya vize işlemlerine tabidir. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri turizm veya iş görüşmesi amaçlı seyahatleri için 30 güne kadar ikamet süreli tek, çift veya müteaddit girişli vizelerini sınır kapılarında alabilirler.
 
Hususi (Yeşil) Pasaport Hamilleri: Zambiya vize işlemlerine tabidir.
 
Hizmet (Gri) Pasaportu Hamilleri: Zambiya vize işlemlerine tabidir.
 
Diplomatik (Siyah) Pasaport Hamilleri: Zambiya vize işlemlerine tabidir.

Zambiya Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Zambiya Vize Şartları

Öğrenciler

Pasaport; Eksiksiz ve ayrıntılı olarak doldurulacak vize formu, pasaport ve iki adet vesikalık fotoğraf

Davet mektubu; Zambiya’dan davet eden kişi/kurum tarafından hazırlanan davet mektubu

Zambiya’dan dönüş biletinin fotokopisi

Zorunlu Aşılar

Yaptırılması önerilen aşılar; Hepatit A (Hepatitus A), Menenjit (Meningitis) ve Tetanoz (Tetanus)

Önlem alınması gerekebilecek hastalıklar; Sıtma (Malaria Prophylaxis)

Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler

Zambiya'ya seyahatinizin dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği ve kullanılabilir vize için boş sayfaları olan pasaport.Eğer var ise eski pasaportlarınız.(Pasaport hamilinin imzası bulunması ve pasaport'un yırtık ve yıpranmamış olmaması gerekmektedir.)

Eksiksiz ve okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve müraacatçı tarafından bizzat imzalanmış 2 adet Zambiya vizesi başvuru formu

Zambiya Büyükelçiliği'ne hitaben şirket antetli kağıdına yazılacak olan İngilizce garanti yazısı - İmza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalanması gereken başvuru dilekçesi. Bu dilekçede başvuru sahibinin tüm seyahat detayları masrafları şirket tarafından karşılanacağının yazılı olması gerekmektedir.

Zambiya'da ziyaret edilecek bir şirket ise; bu şirketin antetli kağıdına düzenlenmiş, başvuru sahibinin pasaport numarasının ve isminin yer aldığı davetiye. 

Son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz fotoğraf.

Banka hesap cüzdan orjinali ve fotokopisi (güncel tarihli, hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

SSK'ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı)

Zambiya'ya seyahatinizin dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği ve kullanılabilir vize için boş sayfaları olan pasaport.Eğer var ise eski pasaportlarınız.(Pasaport hamilinin imzası bulunması ve pasaport'un yırtık ve yıpranmamış olmaması gerekmektedir.)

Eksiksiz ve okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve müraacatçı tarafından bizzat imzalanmış 2 adet Zambiya vizesi başvuru formu

Zambiya Büyükelçiliği'ne hitaben şirket antetli kağıdına yazılacak olan İngilizce garanti yazısı - İmza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalanması gereken başvuru dilekçesi. Bu dilekçede başvuru sahibinin tüm seyahat detayları masrafları şirket tarafından karşılanacağının yazılı olması gerekmektedir. 

Son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz fotoğraf.

Banka hesap cüzdan orjinali ve fotokopisi ( güncel tarihli, hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

Emekliler

Zambiya'ya seyahatinizin dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği ve kullanılabilir vize için boş sayfaları olan pasaport.Eğer var ise eski pasaportlarınız.(Pasaport hamilinin imzası bulunması ve pasaport'un yırtık ve yıpranmamış olmaması gerekmektedir.)

Eksiksiz ve okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve müraacatçı tarafından bizzat imzalanmış 2 adet Zambiya vizesi başvuru formu

Son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz fotoğraf. 

Emeklilik kartı ve banka hesap cüzdanının fotokopisi