Alaçam Şelalesi ve Kanyonu

Alaçam Şelalesi ve kanyonu Bursa’nın Kestel ilçesinden ulaşımı sağlanabilen bir doğa harikasıdır. Bursa’ya yakın mesafede oturuyorsanız kısa tatil ve doğa kaçamakları için biçilmiş kaftan olan Alaçam Şelalesi ve kanyonu tüm doğal güzellikleri ile sizi karşılar. Uludağ’ın güney yamacında bulunan ve şehre yaklaşık olarak 13 kilometre mesafede yer alan bu gizli cenneti ziyaret etmek isterseniz yolunuzu Bursa Kestel’e çevirmenin tam zamanı.

Alaçam Şelalesi ve Kanyonu Hakkında Bilgi

Uludağ’ın eriyen kar suları ile çağlayan bu şelale yaklaşık olarak 10 metre yüksekten düşerek çevresini serinletir. Doğa yürüyüşü ve fotoğraf çekmek için oldukça uygun bir yer olan Alaçam Şelalesi ve kanyonu yazın bunaltıcı sıcağından da kaçış için iyi bir alternatif olabilir. Patika yolları, yeşillikleri, doğa severler için uygun zemini ve dağ sporuna ilgi duyanlar için adrenalinli doğasıyla Alaçam Şelalesi ve kanyonu adeta gizli bir cennet diyebiliriz.
Özellikle dağ yürüyüşü yapmak isterseniz burasının tam size göre olduğunu söyleyebiliriz. Uludağ’ın 1800 metresine kadar uzanan bitki örtüsü ve harika doğasıyla burada bütünleşebilirsiniz. Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nün sürekli düzenledikleri dağ yürüyüş gezilerine dâhil olarak da gezinizi tamamlayabilirsiniz.

Bursa Alaçam Piknik Alanı 

Bursa’nın Kestel ilçesindeki Alaçam Şelalesi ve Kanyonu sizi tüm şehir gürültüsünden ve telaşından uzaklaştırabilecek bir yer. Ancak ailecek bir gezi düzenlemek istiyorsanız ve küçük çocuklarla zor olabileceğini düşünüyorsunuz. Alaçam köyünde bulunan piknik alanını da tercih edebilirsiniz. Eski İnegöl yolu üzerinden ulaşabileceğiniz Alaçam piknik alanına giderken kıyafet konusunda tedbirli olmanızda fayda var. Ayrıca yanınıza yiyecek almadıysanız alanda bulunan balıkçıları ve diğer restoranları tercih edebilirsiniz. Konumlanan birkaç restoranda tüm öğünler için aradığınızı bulabilirsiniz. Özellikle baharda yemyeşil doğası ile hayranlığınızı kazanacak olan ve Bursa’nın en güzel doğal alanları arasında gösterilen Alaçam’ın manzarası da Uludağ’ın görkemine bakında tadından yenmeyen bir yer halini alıyor. Bir kartpostal görünümü sunan manzaranın fotoğraflarını çekmeyi de ihmal etmeyin.

Bursa Alaçam Şelalesi ve Kanyonu Restoranları 

Bursa Alaçam Şelalesi ve Kanyonu’na giderken piknik için hazırlıksız gittiyseniz ya da bununla zaman kaybetmeyip doğanın tadını daha fazla çıkarmak istediyseniz gidebileceğiniz salaş ve şirin balıkçı restoranları imdadınıza yetişecektir. Güzel bir alabalık yedikten sonra gezinize devam edebilirsiniz. Ya da önce şelalenin yanına ulaştıysanız bol oksijenden acıkacağınız için yine restoranları tercih edebilirsiniz. Oldukça lezzetli yemekleri ile gönlünüzü fethedecek olan restoranları doğası gereği de oldukça beğeneceksiniz. Erken saatlerde gidecek olursanız doğa ile iç içe kahvaltı keyfi yapmayı ihmal etmeyin.

Bursa Alaçam Köyü Masklavi

Adres:Alaçam köyü, Kestel / Bursa

Alaçam Sefa Tepesi

Adres:Alaçam Mahallesi, Alaçam Köyü İç Yolu No.69, Kestel / Bursa

Nazo Abla’nın Yeri

Adres:Alaçam köyü, Bursa Caddesi Kestel / Bursa


Alaçam Şelalesi

Alaçam Şelalesi Çevresinde Gezilecek Yerler 

Bursa Kestel’de bulunan Alaçam şelalesini gezdikten sonra yapabileceğiniz etkinlikler ve cazibe durakları bitmiyor. Eğer doğa ile iç içe zaman geçirmek isterseniz Saitabat Şelalesi ve Küreklidere Şelalesi de gidebileceğiniz doğa harikaları arasında yer alıyor. Ayrıca Kestel Kalesi de ziyaret edebileceğiniz tarih üslerinden yalnızca bir tanesi olarak sizi karşılıyor.

Alaçam Şelalesi ve Kanyonu Nerede ve Nasıl Gidilir? 

Alaçam Şelalesi ve kanyonu Bursa’nın Kestel ilçesinde yer alıyor. Buraya ulaşım sağlamak için öncelikle rahat bir yolculuk için aracınızla gitmeniz gerektiğini söylemekte fayda var. Bursa – Ankara karayolu üzerinden Kestel ilçesine ulaştıktan sonra ilçe girişinden çimento fabrikasına doğru yol almalısınız. Sağa dönen bu yolda yaklaşık olarak 10 kilometre gittikten sonra Alaçam tabelası sizi karşılayacaktır. Yol ayrımından saptıktan sonra 7 kilometre ileride ulaşabileceğiniz Alaçam köyü bir Gürcü köyü olarak sizi selamlar. Özellikle bahar ve yaz dönemlerinde ziyaretçi akınına uğrayan bu doğal güzelliklere ulaşmak için köy meydanındaki kahvenin önünden güneybatıya doğru dönen toprak yoldan yaklaşık 1,5 kilometre devam ederseniz Deliçay’ın yanındaki bir tepe üzerine ulaşabilirsiniz. Tepenin yanından orman içine giren patika yol sizi yaklaşık 300 metre sonra dere yatağına ulaştırır. Patikadan 150 metre daha ilerlerseniz Deliçay ya da bilinen adıyla Alaçam Şelalesi’ne ulaşmış olursunuz.