Kütahya’daki Festivaller

tavsanli-ucurtma-kutahya.jpg

Kütahya’da yılın dört mevsimi birbirinden renkli festivaller düzenlenerek şehir bambaşka bir havaya bürünüyor. Kütahya’nın zengin tarihî kültürünü daha yakından tanımak ve yerli halk bir araya gelmek isterseniz şehirde düzenlenen etkinliklere katılmanızı tavsiye ederiz. Kütahya seyahatinizi planlamadan önce etkinlik listesine mutlaka göz atın.

Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali

Kütahya’nın geleneksel festivallerinden biri olan Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali her yıl 11 - 20 Ağustos arasında düzenleniyor. Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde gerçekleştirilen festivalde etkinlikler ve konserlerle eğlencenin nabzı dokuz gün boyuna düşmüyor.

Gediz Tarhana Festivali

Kütahya’nın Gediz ilçesinde 15 yıldır kesintisiz olarak düzenlenen Tarhana Festivali bir hafta boyunca devam ediyor. Her yıl ağustos ayının başında gerçekleştirilen festivalde hem Gediz’in hem de burada yetişen tarhananın tanıtımı amaçlanıyor. Çeşitli etkinlik ve halk konserleri düzenlenen Tarhana Festivali’ne binlerce kişi katılıyor.

Linyit Kültür ve Sanat Festivali

Tunçbilek beldesinde bu yıl 15’incisi düzenlenen Linyit Kültür ve Sanat Festivali halk oyunları gösterileri ve konserler ile katılımcılara keyifli bir gün vadediyor. Her yıl 25 Temmuz’da düzenlenen festivalde ülkemizin kömür ve elektrik merkezlerinden biri olan Tunçbilek’in önemi vurgulanıyor.

Tavşanlı Leblebi ve Kömür Festivali

Her yıl Tavşanlı’da 30 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında düzenlenen festivalde tasavvuf ve sema gösterilerinin yanı sıra halk konserleri ile eğlence beş gün boyunca devam ediyor.

Simav Panayırı

26 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında 84 yıldır kesintisi devam eden festival gösteriler ve konserlerin yanı sıra indirimli alışveriş imkânı da sunuyor. Ev eşyasından giyime kadar geniş seçkide ürünler bulabileceğiniz festivale yoğun ilgi gösteriliyor.

Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri

Ertuğrul Gazi’nin annesi olarak bilinen Hayme Ana’nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyündeki mezarı başında her yıl 2 Eylül’de anma töreni düzenleniyor. Okçuluk gösterilerinin yanı sıra mehter takımının da performansını sergilediği festivalde Söğüt’e temsilî göç yürüyüşü da yapılıyor.

Not: Her festivalin tarihi kendi sitesinden yolculuk öncesi teyit edilmelidir.