Kabak Koyu Genel Bilgiler / Rehber

Fethiye Ölüdeniz’in 16 kilometre doğusunda bulunan Faralya Köyü çevresinde birçok saklı cennet barındırıyor. Bunlardan birisi de denize meyilli bir yamaçta, kızıl çam ormanları içinde Kabak Koyu (Gemile Koyu) Vadisi’dir. Koyun Likya Yolu üzerinde bulunması ve el değmemiş doğasıyla cennet görünümü yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir.
Koyun her yerinden tarih fışkırmaktadır. 800 metre yüksekliğindeki sarp yamaçlara çevrili kanyon biçimindeki vadinin küçük çakıllı bir plajı vardır. Ender rastlanan bir jeolojik yapıya sahiptir. Yüksek kayalar, akarsu ve deniz ile çevrelenmiş konumuyla bitki ve hayvan türlerinin diğer bölgelere göç etmesi engellenmiştir. 300 metrelik yükseklikte ortaya çıkan pınarların oluşturduğu şelaleler, yeşilin maviyle buluştuğu ender güzellikteki görüntüsü sizi içine çekiyor.

1

Kabak Koyu’nda Ne Yapılır?

Yukarıdaki Aladere Şelale’ye iki ayrı koldan gidilmektedir. Birinci yol; Likya yolundan yürüyerek, yöreye has sandal ağacı, ardıç, çam ve keçiboynuuzu ağaçlarının altından muhteşem bir doğada,  tertemiz havası ile bu yürüyüş size unutulmaz anılar bırakacaktır. Diğer ikinci yol ise; zaman zaman kayalara çıkarak daha kestirme olarak gidebileceğiniz maceralı bir yolculuktur.
İlk şelaleye geçince her yerden hayatın fışkırdığı, yamaçlarından akan suların küçük şelalecikler oluşturduğu yemyeşil bir doğada yürüyüşe devam edilir. Şelalenin oluşturduğu ilginç kayalar, şelale duvarında dinlenen kaplan kelebekler. Bütün bu güzellikleri görebilmek için zorlu ama zevkli bu yürüyüşü mutlaka yapın. Koya indiğinizde sizi taşlık bir sahil bekliyor. Sahildeki çardaklarda uzanarak denizin güzelliğini seyretmek ve bu eşsiz denizde yüzmenin keyfine doyamayacaksınız.
Kabak Koyu, şehir yaşamının koşturmacasından, gürültü ve ses kirliliğinden uzaklaşmak isteyenlere mükemmel bir sakinlik sunuyor.  Koy, doğa, hamak ve deniz üçlüsü olarak karşınıza çıkıyor. Salaş kıyafetlerinizle bir ağacın altında uzanabilir. Yattığınız yerden ağaçtaki sincapların resimlerini çekebilir, geceleri ağustos böceklerinin şarkılarına eşlik edebilirsiniz. 200 metrelik kumsalı, cam gibi turkuaz denizi, kayalardan süzülüp gelen Aladere Şelaleleri, çam ve ardıç ormanlarından oluşan ormanıyla size her saniyenin güzelliğini anlatıyor. Gelin bu küçük ve güzel koyda ufak bir gezinti yapalım.

Kabak Koyu’nda Görülmesi Gereken Yerler

Kelebekler Vadisi:  masal diyarından gerçek dünyaya verilen özel bir hediyedir. Vadi yaz kış akan şelalesi, tertemiz denizi ve yeşilin her tonuyla, renk renk çiçekleriyle farklı bir atmosfere sahiptir. Vadide insanın içine ürperti veren dik kayaları ve muhteşem deniziyle sanki bir hayal âlemine giriyorsunuz... Dünyada ender rastlanan kaplan kelebekleri vadiye muhteşem bir görüntü vermektedir.
Mavi Mağara: Bu mağaraya iki yoldan ulaşmak mümkündür. Mağara sahile çok yakın olup mağaraya yüzerek gitmek mümkündür. Ama kimi zaman çıkan büyük dalgalar, kayalara çıkmayı zorlaştırır. Diğer bir yol ise karadan gitmektir.
Mavi Mağara suyun dibinden denize bağlanır ve bu delikten içeriye ışık girer. Bu nedenle mağaraya Mavi Mağara denmektedir. Mağaranın içinde yüzülebilecek büyüklükte bir havuz bulunmaktadır ve bu havuzda yüzerken ışık oyunlarıyla etrafınızı mavi hareler sarmaktadır.
Sahilden gün batımını muhakkak seyredin. 800 metrelik dağların tepesinden doğanın görüntüsü şahane bir manzara yaratmaktadır. Hele bir de dolunaya denk gelirseniz kendinizi dünyanın en şanslı insanı hissedeceksiniz. Ama denk gelmediyseniz üzülmeyin. Gece ayaklarınızın altında olan Samanyolu'nu izleyin.

Kabak Koyu’nda Nerede Kalınır?

Kabak Koyu'nda çok sayıda kamp alanı bulunuyor. Bölgede ağaç evler, bungalovlar, çadırlar, yoga ve meditasyon aktiviteleri bulunmaktadır. Kamp alanında elektrik ve su bulunmakta olup, kamp ücretine sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dâhildir. Kendi çadırınızla da giderek koyda konaklamanız mümkündür.
Belirli kamp alanları: Shandi Garden Camping, Dervish Lodge,  Kabak naturel life, Gemile Kamp, Shampala, Turan Camping dir.

Kabak Koyu’nda Ne Yenir?

Koyda verilen kahvaltılar bir şölen oluyor. Sıcak köy ekmeği, yumurta, keçi peyniri, tahin, pekmez, yörenin zeytinlerinden yapılan çeşitli ürünler,    ev yapımı reçeller ve mis kokulu ballar… Kızartılmış hamur, et suyu ve baharatlarla yapılan ölemeç çorbası, soğan, biber ve bulgurla yapılan tingil çorbası, et kapama, bulgurlu, etli patlıcan, sac böreği, otlu gözleme, turp otu, nar ekşisi, sarımsak, soğan ve baharatlarla yapılan sündürme, bulgur, kavrulmuş et ve baharatlarla yapılan leğen böreği, tavuk, mısır unu ve baharatlarla yapılan arapaşı, nişasta ile yapılıp üzerine pekmez dökülerek yenen döndürme tatlısı bölgenin yerel lezzetleridir. 

Kabak Koyu’na Nasıl Gidilir?

2

Kabak Koyu ile İlgili

Kabak Koyu Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi Type F / 250V / 16 A

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca oC
    • Şub oC
    • Mar oC
    • Nis oC
    • May oC
    • Haz oC
    • Tem oC
    • Agu oC
    • Eyl oC
    • Eki oC
    • Kas oC
    • Ara oC

Kısa Kısa