Kiev Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Kiev, Ukrayna’nın başkentidir. Kiev adı, beşinci yüzyıl Ortaçağ efsanesine dayanmaktadır. Şehrin adını, Kie, Shceck ve Khoriv ve kardeşleri Lebid olmak üzere üç kardeşten alıyor olduğu söylenir. Eski Ukraynacanın Kiev yazım hattı, yaklaşık 1.000 yıl geriye götürülebilir ve İngilizcedeki tarihsel kullanım, 18. yüzyıla kadar kitaplar ve haritalarda belgelenmiştir. İngilizce Oxford sözlüğünde Kiev'in en erken yazımı 1883 yılında literatüre geçmiştir. Ukrayna 1991'de bağımsızlık kazandığında, birçok Ukraynalı başkentlerinin adını önceki yönetimle bir ilgisi olmadığı için hemen benimsemiştir.
Kiev, sıcak yazları ve soğuk kışlarının yanı sıra kısaca fakat keyifli ilkbahar ve sonbaharlarla karakterize edilen orta derecede bir karasal iklime sahiptir. Aşırı sıcaklıktan hoşlanmıyorsanız Kiev'i ziyaret etmek için en uygun zaman bahar aylarıdır. Normal olarak Haziran, Temmuz ve Ağustos en sıcak aylardır, Aralık, Ocak ve Şubat genellikle en soğuk günlerin yaşandığı zamanlardır. Ortalama Ocak sıcaklığı yaklaşık -6 derece olduğu için, kuzey rüzgarları ile sıcaklıkların -33 dereceye kadar düştüğü bilinmektedir. Kar ve buz, Kasım ayından Mart ayına kadar yerde kalır ve hayat aşırı derecede zorlaşmaya başlar. Bu nedenle, bu aylarda şehre gelecekseniz iyi tutuşlu sıcak giysilerinizi ve sıcak ayakkabılarınızı valizinize koyduğunuzdan emin olmalısınız. Soğuk zamanlarda Dnipro Nehri donar. Yerliler genellikle Dnipro Nehri’ndeki karı temizleyip bir buz pateni pisti oluşturarak eğlenirler. Kimileri ise buzda bir delik açarak balık tutmaya koyulur. Yazları ise Kiev’de termometreler genellikle 30 derecenin üzerinde seyreder. İklimin de etkisiyle hava çok rahatsız edici ve yapışkan olur.
Ülkede Ukraynaca resmi dildir, ancak Rusça yaygın olarak konuşulmaktadır. Kiev'de ve Ukrayna'nın doğu bölgelerinde ağırlıklı olarak Rusça konuşulmaktadır. Günümüzde, 25 yaşın altındaki çoğu genç insan İngilizce konuşmaktadır, ancak bir çaba sarf edip bazı Rusça veya Ukraynaca öğrenirseniz halk tarafından çok takdir edilirsiniz.
Çoğu Doğu Avrupa ülkesinde olduğu gibi, Kiev’de de güçlü bir sigara içme kültürü vardır. Son yıllarda Kiev'de birçok restoran ve barlar daha sağlıklı bir çevreye uyum sağlamaya başlamıştır. Sigara ve alkol Batı Avrupa ve Amerika standartlarına kıyasla çok daha ucuzdur ancak alkol alımı 18 yaşın altındaki bireyler için kesinlikle yasaktır ve cadde üzerinde asla içilmemelidir.
Kiev, her büyük şehirdeki gibi, turistleri hedef alan küçük suçluları cezbetmektedir. Bununla birlikte, Kiev hala çoğu büyük şehirden daha güvenlidir ve ciddi bir suçla karşılaşmanız pek olası değildir. Şiddet içeren suç nadirdir, ancak kapkaç, para dolandırıcılıkları gibi küçük suçlar ciddi bir problem olmaya devam etmektedir. Makul önlemleri alın ve değerli eşyaları gözden uzak tutun, kalabalık yerlerde ceplerinize ve çantalarınıza dikkat edin ve geceleri Kiev'in sakin bölgelerinde yalnız yürümeyin. Pasaport ve uçak bileti gibi önemli belgelerinizi de daima koruyun. Olası bir talihsizlik anında polisler konusunda biraz kayıtsızlık yaşayabilirsiniz. Polisle uğraşırken sakin kalın. Sorun yaşıyorsanız, elçiliğe telefon etmek istediğinizi açıkça belirtin; bu, size daha fazla ilgi göstermelerini teşvik edecektir.
Cep telefonunuzdan görüşme yapmak istiyorsanız, bir SIM kart satın almayı düşünmelisiniz. Bunlar ülkede yaygın olarak bulunur ve nispeten ucuzdur. Genellikle yedek bir telefon getirdiğiniz takdirde birçok dükkandan veya sokak tezgahından birinde bir SIM kart satın alabilirsiniz. Ukrayna'yı aramak için: +380 ve şehir kodu girmeniz gerekmektedir.
Kiev, Doğu Slav uygarlığının tarihi kültür merkeziydi ve Kiev Rus'ın Hıristiyanlaştırılması için önemli bir beşikti. Kiev, yüzyıllar boyu kültürel önemini korumuş ve hatta göreceli çürüme zamanlarında, Doğu Ortodoks Hıristiyanlığın birinci derecede önemli bir merkezi olmuştur. Kiev Pechersk Lavra (Mağaraların Manastırı) ve Ayasofya Katedrali'ni içeren kutsal alanları, muhtemelen yüzyıllardır en ünlü, en çok ilgi gören hacılardır ve günümüzde UNESCO Dünya Mirası Listesi tarafından da tanınmaktadır ve birincil dini merkezler arasında kalmaktadır. Yukarıda belirtilen yerler, Ukrayna Koleksiyonunun Yedi Harikası'nın bir parçasıdır.
Kiev tiyatroları arasında Kiev Opera Evi, Ivan Franko Ulusal Akademik Drama Tiyatrosu, Lesya Ukrainka Rus Tiyatrosu Ulusal Akademik Tiyatrosu, Kiev Kukla Tiyatrosu, Ekim Sarayı ve Ukrayna Ulusal Filarmoni ve diğerleri yer almaktadır. 1946'da Kiev'de dört tiyatro, bir opera binası ve bir konser salonu vardı, ancak o zamanlar çoğu bilet ayrıcalıklı gruplara ayrılırdı.