Keyifli bir zaman geçirebileceğiniz Cincinnati gezisi sizlere birçok farklı deneyim yaşama imkânı sunmaktadır. Hem tarihî hem de doğal ortamlarda bulunmak isteyen ziyaretçilere önerimiz Cincinnati’de 3 - 4 gün kalmaları üzerinedir. Bu süre zarfında şehri rahatlıkla gezebilirsiniz. Sizler için şehirde gezilip görülmesi gereken en önemli yerleri sıraladık.

Cincinnati Gezilecek Yerler

Cincinnati, birçok turistin her yıl akın ettiği önemli şehirler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Doğal yapısı ve eşsiz güzelliği göz dolduran şehirde görmeniz yerlerin arasında Carew Tower and Observation Deck, Cincinnati Observatory Center, Fountain Square, John A. Roebling Bridge, Spring Grove Cemetary and Arbetrium, Plum Street Temple, Saint Peter and Chains Cathedral, Cincinnati Terminali, Cincinnati Zoo and Bothanical Garden ve Great American Ball Park bulunmaktadır.

Yukarıda adını andığımız bu yerlerle ilgili detaylı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

Carew Tower and Observation Deck (Carew Gözlem Kulesi)

IMG_1524_RTN.JPG

Şehrin kalbinde yer alan Carew Tower and Observation Deck, Carew Kulesi ve Seyir Terası olarak kullanılmaktadır. Oldukça eski bir tarihe sahip olan Carew Tower and Observation Deck, 1930 yılında inşa edilmiştir. 175 metre yüksekliğe sahip olan Carew Tower and Observation Deck, şehrin en yüksek ikinci binasıdır. Ticaret merkezinin tam ortasında bulunan yapı aynı zamanda turistik bir mekân olarak da bulunduğu yere canlılık kazandırmaktadır. Yapı Downtown bölgesinde yer almaktadır.

Şehrin manzarasını keyifle seyredebileceğiniz bu yapıyı pazartesi ve cumartesi günleri arasında 10.00 - 17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilirsiniz. Pazar günleri ise 11.00 - 17.00 saatleri arasında ziyaretçilere hizmet vermektedir. Yapıyı ziyaret edeceklerin 2 dolar ödemesi gerekmektedir. İndirimli ücret ise 1 dolardır.

Cincinnati Observatory Center (Cincinnati Gözlem Merkezi)

Amerika Birleşik Devletlerinin ulusal tarihî bölgeleri arasında yer alan ve ilk profesyonel gözlem evi olan Cincinnati Observatory Center, 19. yüzyılda kurulmuştur. Cincinnati Üniversitesi tarafından kullanılan gözlem evi, günümüzde çeşitli astronomik gözlemlerin ve çalışmaların yapıldığı yerlerden birisidir. Günümüzde çeşitli ülkelerden ve şehirlerden gelen ziyaretçilere de kapılarını açan Cincinnati Observatory Center, belli saatler arasında gözlem deneyimini yaşamanıza da izin vermektedir.

Hafta sonları kapalı olan gözlem evini hafta içi her gün 12.00 - 16.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Gözlem evine giriş ücreti için ise herhangi bir ücret ödenmesine gerek yoktur. Aileniz ve arkadaşlarınızla ziyaret edeceğiniz en etkileyici yerlerden biri olan Cincinnati Observatory Center, Cincinnati’ye gelmişken mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Fountain Square (Çeşme Meydanı)

old-3240342_960_720.jpg

Fountain Square şehrin en güzel ve tarihî mekânlarından birisidir. Vine Caddesi üzerinde bulunan bu çeşme, oldukça hareketli bir bölge üzerinde bulunmaktadır. Aynı zamanda bu çeşme bulunduğu caddeye de adını vermiştir. 1871 yılında inşa edilen çeşme, 1971 ve 2005 yıllarında tekrar yenilenmiştir. Şehrin tam merkezinde bulunan çeşmenin etrafında ise Carew Tower, iş merkezleri ve turistik mekânlar bulunmaktadır.

Fountain Square, 1871 yıllarında şehrin en önemli sembollerinden biri olmuştur. Günümüzde turistleri en sık ziyaret ettiği yerler arasında bulunan Fountain Square, fotoğraf seven turistlerin en çok durakladığı yerler arasında bulunmamaktadır. Downtown bölgesinde görülmesi gereken en eski ve önemli yerlerden biri olan çeşmeyi Cincinnati’ye geldiğinizde ziyaret etmeyi unutmamalısınız.

John A. Roebling Köprüsü

800px-2008-10-05_02_The_John_Roebling_Bridge.jpg

Şehrin merkezinde yer alan John A. Roebling Bridge, şehrin diğer bir ünlü sembolüdür. 1866 yılında hizmete açılan köprü, 322 metre uzunluğuna sahip olma özelliği ile dünyanın en uzun asma köprüsüdür. Şehrin önemli sembolleri arasında yer alan John A. Roebling Bridge, sinema sektörüne konu olması ile de şehri tanıtıcı önemli yapılardan birisidir. Rain Man filminin çekim alanlarından biri olan bu köprü, turistik açıdan şehrin imajını olumlu yönde etkileyici ve tanıtıcı olmuştur. Yine New York köprüsünün tasarlanmasında John A. Roebling Köprüsünün mimari yapısı esin kaynağı olmuştur.

Köprü akşamüstleri özel ışıklarla renklendirilmekte ve hem gündüz hem de akşam saatlerinde güzel fotoğraf kareleri yakalanabilecek mekânlardan biri haline gelmektedir.

Spring Grove Mezarlığı ve Arbetrumu

4521 Spring Grove Caddesi üzerinde yer alan Spring Grove Cemetary and Arbetrium, yeşilin tadını çıkarabileceğiniz mükemmel yerlerden birisidir. Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük ikinci mezarlığından biri olan Spring Grove Cemetary and Arbetrium, tarihî ulusal değerler arasında yer almaktadır. Ülke için oldukça tarihi bir geçmişe sahip olan Spring Grove Cemetary and Arbetrium, 773 metrekarelik bir alan üzerine kuruludur. Spring Grove Mezarlığı ve Arbetrumu, mezarlıktan çok içerisinde park barındırmaktadır. İnsanlar kabristan ziyareti dışında yeşilliğin içerisinde vakit geçirmek için de burayı ziyaret etmektedir.

Mekânı ziyaret etmek isteyenler haftanın her günü saat 08.00 - 18.00 saatleri arasında bölgeyi ziyaret edebilir. Girişi için ise herhangi bir ücret ödenmesi gerekmemektedir.

Plum Sokağı Tapınağı

Isaac_m_wise_interior_towards_torah.png

Plum Sokağı Tapınağı, 1865 yılında Yahudi cemaati tarafından inşa ettirilmiştir. Isaac M. Wise Tapınağı olarak da bilinen Plum Sokağı Tapınağı, Yahudi din adamı Isaac M. Wise tarafından inşa ettirilmiştir. Endülüs mimarisinden esinlenerek yapılan tapınak, şehirdeki en büyük Yahudi ibadethanelerinden birisidir. Tapınağın mimarı ise James Keys Wilson’dur.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski ve ulusal tarihi mekânlarından biri olan bu tapınak özel olarak korumaya alınmıştır. Tapınak içerisinde belli dönemlerde özel olarak etkinlikler düzenlenmekte ve bölge halkı bu etkinliklere davet edilmektedir. Bunun yanında tapınağın içerisinde bir kütüphane bir de hediyelik dükkânı bulunmaktadır.

Tapınağı ziyaret etmek isteyenler haftanın her günü ziyaretlerini gerçekleştirebilir ve bu mistik dokuyu mekân içerisinde keşfedebilirler.

Saint Peter and Chains Katedrali

St._Peter_in_Chains_Cathedral_Mosaic.jpg

Downtown bölgesinde konumlanan Saint Peter and Chains Cathedral, 1840 yılında inşa edilmiştir. Oldukça köklü bir tarihe sahip ola katedral, şehrin en önemli ibadethaneleri içerisinde yer almaktadır. Oldukça yeşillikli bir alan içerisinde bulanan katedral, şehirdeki ilk Katolik kilisesi olma özelliğini de taşımaktadır. Katedral yapıldıktan sonra Saint Peter adına adanmış ve yine onun ismi verilmiştir. Kilise 1842 yılında tekrar revize edilmiş ve köşe kolonları tekrar düzenlenmiştir.

Neoklasik mimarinin en önemli örneklerinden biri olan Saint Peter and Chains Katedrali Cincinnati şehrine geldiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz yapılar arasında yer almaktadır. Pazar günleri ayin sırasında katedrali ziyaret etmeniz zor olacağı için haftanın diğer günlerinde ziyaretinizi gerçekleştirmeniz daha uygun olacaktır.

Cincinnati Terminali

800px-Cincinnati_Union_Terminal_at_Dusk.JPG

Şehrin en gösterişli mekânlarından olan diğer bir adres ise Cincinnati Terminali’dir. Eski bir radyoya benzer şekilde inşa edilen Cincinnati Terminali, oldukça eski bir tren istasyonudur. Terminal yaklaşık 48 metre yüksekliğe sahiptir. Terminalin mimarları arasında ise Alfred T. Fellheimer, Paul Philippe Cret, Roland A. Wank, Steward Wagner bulunmaktadır. Hem tarihi hem modern birçok dokuyu bir arada barındıran terminal, iç ve dış mimarisi ile oldukça büyüleyicidir. Terminalin içerisinde çocuklar için oyun alanları, hediyelik eşya satan mağazalar ve sergi salonları bulunmaktadır. Birden fazla alanda faaliyet gösteren ve hizmet veren bu terminal şehirdeki en ilgi çekici alanlardan birisidir.

Cincinnati Terminali, hafta içi ve cumartesi günleri saat 11.00 - 17.00 saatleri arasında açıkken pazar günleri ise 11.00 - 18.00 saatleri arasında açıktır.

Cincinnati Hayvanat Bahçesi ve Botanik Bahçesi

800px-Cincinnati_Zoo_and_Botanical_Garden.jpg

30 hektarlık bir arazi üzerine kurulan Cincinnati Zoo and Bothanical Garden, şehrin en önemli diğer bir durağıdır. Ülkenin en önemli hayvanat bahçelerinden biri olan Cincinnati Zoo and Bothanical Garden, birden fazla çeşitteki canlıyı içerisinde barındırmaktadır. Şehrin en önemli turistik mekânlarından biri olan hayvanat bahçesi küçükten büyüğe herkesin ilgisini çekmektedir. Hayvanat Bahçesi 1875 yılında ziyaretçilere kapılarını açmıştır. Ülkenin en büyük ikinci hayvanat bahçesi olan Cincinnati Zoo and Bothanical Garden, soyu tükenmekte olan birçok hayvanı bulabileceğiniz adreslerden birisidir.

Haftanın her günü saat 10.00 - 17.00 saatleri arasında hayvanat bahçesini ziyaret edebilirsiniz. Hayvanat bahçesine giriş ücreti ise yetişkinler için 15 dolar, çocuklar ve öğrenciler için 12 dolardır.

Great American Ball Park

Kentin en önemli mekânlarından biri olan Great American Ball Park, hem halk hem de turistler tarafından ziyaret edilen mekânların başında gelmektedir. 2003 yılında açılan saha, Ohio’nun en büyük beysbol oyun alanıdır. Bu alan adını ülkenin ünlü firması Great American firmasından almaktadır. Yapımına 5 milyon dolar harcanan bu alan, 2015 yılında Major League Baseball All-Star oyununa ev sahipliği yapmıştır.

Spor ile ilgilenen tüm ziyaretçilerin ziyaret etmesi gereken yerler arasında bulunan Great American Ball Park, şehir merkezinde yer almaktadır. Bunun yanında merkezden dileyenler bisiklet veya yürüyerek alana ulaşabilirken, dileyenler ise toplu taşıma araçlarını kullanarak bu devasa alana gelebilirler. Çeşitli etkinlik ve spor müsabakalarının düzenlendiği Great American Ball Park’a mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz.