Hammamet Hakkında Bilinmesi Gerekenler

hammamet_004.jpg

Hammamet milattan öncesinden beri bir yerleşim bölgesi. 1. yüzyılda Pupput diye bilinen bir yerleşke iken 2. yüzyılda bir Roma kolonisi haline gelmiş. 13. yüzyılda şehrin etrafındaki duvarlar inşa edilirken 15. yüzyılda ise Medina de Hammamet denilen kısım inşa edilmiş. Medina şu anda eski mimarisi ve pazar alanıyla turistlerin sıkça tercih ettiği yerlerden.

Hammamet Tunus’un en eski turizm merkezi. Uzun, temiz kumsalları ve masmavi denizinin yanı sıra muhteşem parkları, lüks bahçeleri, restoranları, otelleri ve barları turistlerin yaz tatilleri için burayı tercih etmesindeki başlıca sebeplerden. Ayrıca kale duvarları, Medina de Hammamet sokakları ve büyük camii şehrin köklü tarihini korumayı başarmış mimarilerden.

Tanıtım videosu: https://www.youtube.com/watch?v=JAMsYCDq6pg

Hammamet ile İlgili

Hammamet Nerededir?

Hammamet-Tunisia-Map-Port-of-Call-Cruise-Discounts-from-BoostVacations-.png

Hammamet, başkent Tunus’a 65 kilometre mesafede; Hammamet körfezinin kuzey kıyısında; Nabil iline bağlı Cap Bon Kuzey Yarımadası’nın güneyinde yer almaktadır.

Hammamet’e Nasıl Gidilir?

Hammamet.jpg

Hammamet’te Enfidha - Hammamet Uluslararası Havalimanı isimli bir hava limanı bulunmakta. Ancak bu sizi yanıltmasın. Bu hava limanı Hammamet merkez’e 60 kilometre uzaklıkta ve İstanbul’dan iki ayda bir gibi oldukça seyrek bir periyotta sefer düzenleniyor. Bu nedenle öncelikle İstanbul’dan Tunus’a çok daha rahat ulaşabileceğiniz hava limanlarından birine uçmanız gerekiyor. Hammamet’e ulaşmak için en mantıklı seçenekler Monastir ya da Tunus hava limanları. Buraya ulaştıktan sonra isterseniz Tunus’tan trene binebilir ya da bir taksiyle pazarlık yaparak yaklaşık bir saat civarı sürecek olan bu yol için 90 TL civarı bir ücretle Hammamet’e ulaşabilirsiniz.

Hammamet’e Ne Zaman Gidilir?

hammamet_4_1.jpg

Hammamet sıcak Akdeniz iklimi ve muhteşem plajlarıyla yüzmek ve su sporları için ideal bir yerdir. Hava sıcaklıkları aynı olmasa da bizim Akdeniz bölgemizle paralellik gösterir. Şehrin birçok yerinde çeşit çeşit ağaç, bitki ve çiçeklerle dolu bahçeler mevcuttır. Yani Hammamet’e gitmek için yaz veya bahar aylarını tercih ederseniz hem denizin ve plajların tadını çıkartabilir hem de rengarenk çiçekler, zeytin, portakal ve limon bahçeleriyle iç içe olabilirsiniz.

Hammamet'te Nerede Kalınır?

Tunus’un muhteşem tatil destinasyonu Hammamet, Akdeniz kıyısında yer alan popüler bir şehirdir. Bir tarafında Akdeniz’in muhteşem mavisi ve pırıl pırıl kum plajlar, diğer tarafında Sahra Çölü ile öne çıkan Hammamet, yılın her dönemi turistlerden büyük ilgi görüyor.

Başkente 80 kilometre mesafede yer alan bu keyifli bölge, turistler için deniz, güneş, tatil ve dinlenmek anlamına geliyor. Su sporları konusunda oldukça çeşitli aktivitelerle konuklarına eğlenceli bir ortam sunan Hammamet; tarihî eserler ve doğal güzellikler, lüks işletmeler, kumarhane ve restoranlar ile konuklarına diledikleri gibi bir tatil geçirme imkânı sunuyor.

Devamını Oku

Hammamet Otelleri

Kuzey Afrika’da yer alan Tunus’un en popüler tatil bölgesi olan Hammamet, Büyük Sahra Çölü’nün kuzeyinde konumlanıyor. Muhteşem deniziyle öne çıkan bu keyifli sahil kenti, incecik kumlu plajları ve şehri kaplayan üzüm bağlarıyla bölgenin en popüler destinasyonlarından biri. Muhteşem evler, rengârenk bahçeler, son derece iyi hizmet veren turistik tesislerle tüm dünyanın tatil için akın ettiği Hammamet, yılın her dönemi yoğun ilgi görüyor.

Marina bölgesinde yer alan çok sayıda kafe ve restoranda dinlenirken şehrin geleneksel lezzetlerini deneyebilir, aynı zamanda taptaze deniz mahsullerinden oluşan uluslararası mönüleri de tercih edebilirsiniz.

Turistik bir yer olan Hammamet, son derece hareketli bir eğlence ortamına sahip. Gece hayatının restoranlardan barlara ve sonra gece kulüplerine devam ettiği Hammamet’te, uluslararası eğlencenin adresi de gene yüksek standartlı otel diskoları oluyor.

Devamını Oku

Hammamet İçi Ulaşım

hammamet03.jpg

Hammamet’teki birçok otel şehir merkezinin çevresine konumlanmış. Bu nedenle seçtiğiniz otele göre sık sık taksi kullanmanız gerekebilir. Ama bu sizi korkutmasın, taksi fiyatları oldukça uygun. Özellikle sarı taksileri seçmeye dikkat edin ve şoförün taksimetreyi açtığından ya da fiyat konusunda önceden anlaştığınızdan emin olun. Ayrıca yanında sefer saatleri konusunda bilgi alabileceğiniz turist ofisinin de olduğu büyük bir otobüs istasyonu var. Hemen hemen her yere bu otobüsleri kullanarak çok uygun fiyata seyahat edebilirsiniz. Tunus’taki diğer şehirlere uygun fiyata seyahat etmek istiyorsanız tren de iyi bir tercih olabilir.

Hammamet Mutfağı

restaurante-restaurant-01_tcm93-122292.jpg

Türk, Arap ve Fransız etkisinde kalmış olan Tunus mutfağının temelini genelde zeytinyağı, baharatlar, domates, buğday, yumurta, et ve deniz mahsulleri oluşturur. Ayrıca bize hiç yabancı gelmeyecek olan kuskus ve türevleri de Tunus mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Yemek sipariş ederken ya da yemekler hakkında bilgi alırken adını sıkça duyacağınız “Harissa” acı ve bol baharatlı özel bir sostur. Kurutulmuş kırmızıbiber, sarımsak ve baharatlarla hazırlanır. Biraz acı ve baharatlı olmakla beraber Hammamet’te yiyebileceğiniz yemekler Türk damak zevkinden çok uzak değildir. Ancak baharatlı ya da acı yemek sevmiyorsanız da sorun yok; Hammamet Tunus’un en büyük turistlik merkezlerinden biri olduğundan kolaylıkla dünya mutfağından seçenekler de bulabilirsiniz. Deneyebileceğiniz bazı yerel lezzetler; Chorba-Çorba, Mechouia (salata), Chakchouka (yumurta ve sebze), Felfel mahchi (biber dolması), Mloukhia (sebzeli etli yahni), Brik (kızarmış börek) ve Kuskus. Ayrıca Hammamet’in deniz kıyısında bir şehir olduğunu düşünürsek deniz ürünleri de oldukça bol. Özellikle sardalya, ton balığı, levrek, mercan, çupra ve barbun mevsimine göre oldukça bol bulunan balıklardan. Tatlı olarak ise makrud, mesfuf, samsa, bouza, mhalbi deneyebilirsiniz. Ayrıca nane çayı içmeyi de ihmal etmemelisiniz.

Popüler restoranlar

voila.jpg

Le Barberousse: Hammamet'te iyi bir akşam yemeği için doğru bir tercih olacak bu işletme; muhteşem manzarası, lezzetli deniz ürünleri, yerel lezzetler ve ortalama fiyatlarıyla şiddetle tavsiye ettiğimiz yerlerden.Restaurant La Belle Vue: Cana yakın personeli, mükemmel servis kalitesi ve yemekleriyle; ortalamanın üzerinde olan fiyatlarına makul dedirtecek bir mekân. Gün batımını izlemek için eşsiz bir konuma sahip olan bu işletmede; hem yerel lezzetlerden hem de dünya mutfağından seçenekleriniz arasından ne yiyeceğinize karar vermeniz zor olacak.

Sidi Bouhdid: Nazik ve cana yakın bir ortamda dinlenmek, alkolsüz yerel içeceklerden denemek ya da nargile içmek, ortalama fiyatlara güzel bir öğle yemeği yemek isterseniz burası iyi bir seçenek olacaktır.

La Bella Marina Restaurant: Hızlı servis, özenli personel, büyük porsiyonlar, harika yemekler, lezzetli şaraplar, ortalama fiyatlar. Yerel lezzetlerden birçok seçenek ile beraber geniş bir dünya mutfağı menüsü de sunan bu işletmenin tek dezavantajı şehir merkezine olan uzaklığı.

Bedouina: Genelde turistlerin tercih ettiği bu mekân gerçekten iyi bir fiyata lezzetli yemekler yiyebileceğiniz bir yer. Başlangıç olarak yerel kızarmış börek söyleyebilir ya da Fransız ekmeğinizi çeşitli dip soslarına batırabilir, ardından biftekten kalamara damak zevkinize göre bir yemek seçip masadan kalktığınızda cüzdanınızın ne kadar incelmiş olacağını düşünmeden akşamınızın keyfini çıkarabilirsiniz.

Diğer restoranlar: Canari, Condor, La Bouillabaisse, Le Voilier, Chez Achour, Resto de la Plage, Da Franco, Time Out Restaurant

Hammamet’te Alışveriş

244.jpg

Eğer yerel ürünler, el dokumaları, hediyelik eşyalar gibi şeyler ilginizi çekiyorsa Hammamet’e alışveriş yapmak için ilk gideceğiniz yer, şehir merkezine oldukça yakın olan Medina olmalı. Medina, sayısız çeşit ürün bulabileceğiniz tezgahlarla dolu küçük bir labirent gibi. Burada özellikle turistlerin alışveriş yaptığını dikkate alırsak fiyatlar genellikle ürünün asıl değerinin birkaç katı.

Hammamet-exotic-shopping.png

Bu nedenle pazarlıktan kaçınmamanız gerekiyor. Genel geçer yöntem, size söylenen ücretin üçte birinden pazarlığa başlamanız. Eğer daha modern bir ortam, tezgâhlarda bulabileceğinize benzer ürünlerle beraber bilindik markaların da olduğu bir alışveriş merkezine girmek isterseniz, Yasmine’deki Costa Mall doğru bir tercih olur.

Hammamet’te Gece Hayatı

39227_104301656293312_100001404346325_29710_920094_n.jpg

Hammamet’in gece hayatı hareketli denebilir. İnsanlar genelde akşamları sokaklarda oluyor, tercihlerine göre kafelerde ya da restoranlarda zaman geçiriyor. Bunun yanında Hammamet’te gidebileceğiniz birkaç popüler mekân da var. Sinbad Hotel Bar, The Latino Disco, El Pacha Club, Manhattan, Calypso ve Piano Bar bunlardan birkaçı. Yalnız bu gece kulüplerindeki popülasyonun çoğunlukla erkek olduğunu belirtelim. Daha homojen bir kalabalık istiyorsanız Holiday Village Manar ya da SENTIDO Phenicia gibi otellerin diskolarını deneyebilirsiniz.

Hammamet Festivaller

Hammamet, Yasmine Festivali (Yasmine Hammamet Festival) (Temmuz)

Hammamet Uluslararası Festivali (International Festival of Hammamet) (Temmuz-Ağustos)

Hammamet Resmi Tatiller

Yılbaşı (1 Ocak)

Devrim ve Gençlik Günü (14 Ocak)

Bağımsızlık Günü (20 Mart)

Şehitler Günü (9 Nisan)

İşçi Bayramı (1 Mayıs)

Ramazan Bayramı (26 Haziran)

Cumhuriyet Bayramı (25 Temmuz)

Kurban Bayramı (2 Eylül)

Muharrem (22 Eylül)

Tahliye Günü (15 Ekim)

Mevlid (1 Aralık)

Hammamet İçin Faydalı Bilgiler

Acil yardım: 190

Yangın: 198

Polis: 197

Operatör: 1200

Hammamet Vize İşlemleri

Tunus Türkiye vatandaşlarından 90 güne kadar olan ziyaretlerde vize istemez. Ancak ülkeye girebilmek için en az 6 ay geçerli bir pasaportunuzun olması gerekiyor.

Hammamet Temsilciliği

Hammamet’te herhangi bir Türk konsolosluğu bulunmamaktadır. Hammamet’e en yakın temsilcilik 65 kilometre uzaklıktaki başkent Tunus’ta bulunan Tunus Büyükelçiliği’dir.

Tunus Büyükelçiliği

Adres: LOT No:4, Av. Hedi KARRAY Centre Urbain Nord B.P.134-1082 TUNIS/TUNISIE

Telefon: 00 216-70 132 300 (10 hat)

Faks: 00 216-71 767 045

[email protected]

Hammamet Para Birimi

hammamet.jpg

Hammamet’in para birimi Tunus Dinarı’dır. (TND)

Hammamet Resmi Dili

yasmine-hammamet.jpg

Hammamet’te kullanılan resmi dil Arapça’dır. Fakat ülkede Tunus Arapça’sı, Fransızca ve Berberi dilleri de kullanılmaktadır.

Hammamet Saat Farkı

Hammamet saati Türkiye saatine göre 2 saat geridedir.

Hammamet Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi Type F / 250V / 16 A

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca 12.2oC
    • Şub 12.2oC
    • Mar 12.8oC
    • Nis 16.1oC
    • May 18.9oC
    • Haz 22.8oC
    • Tem 26.1oC
    • Agu 27.2oC
    • Eyl 25oC
    • Eki 22.2oC
    • Kas 17.2oC
    • Ara 12.8oC

Kısa Kısa

Nüfus: 97,579 / Dil: Arapça / Para Birimi: Tunus Dinarı (TND) / İklim: Akdeniz İklimi / Ortalama Kaç Günde Gezilir: 2-3 gün