Yurtdışı Seyahatlerinde Yanınıza Almanız Gereken Temel İlaçlar

Özellikle yurtdışı seyahatleri daha fazla gezmek ve görmek amacıyla olduğundan her vakti verimli harcamak gerekiyor. Seyahatinizin hafif ya da ağır rahatsızlıklarla bozulmasını, planlarınızın aksamasını istemiyorsanız yanınızda bazı ilaçlar da bulundurmalısınız.

Öncelikle kronik bir hastalığınız ve sürekli kullandığınız ilaçlarınız varsa bunları mutlaka bavulunuza koymanız gerekiyor.

Yanınızda bulunması tavsiye edilen ilaçlar:

Ağrı kesiciler: Ağrı kesiciler ani bir ağrıyla karşılaşmanız durumunda gününüzün mahvolmasını engelleyecektir.

Soğuk algınlığı ilaçları: Normal hayatınızda da kullandığınız grip ilaçlarını seyahatinizde de yanınızda bulundurmalısınız.

Antibiyotik: Reçetesiz satılmayan ve bu yüzden doktor tavsiyesiyle alınan antibiyotikler seyahat boyunca koruyucu olarak yanınızda bulunması gereken ilaçlardandır.

Bulantı hapı: Mide bulantısı ve kusma ihtimalinize karşı yanınıza bulantı haplarından alabilirsiniz.

İshal ilacı: Seyahatlerde sık görülen ishale karşı, ishal ilaçları da yine yanınızda bulunması gereken önemli ilaçlardandır.

Kabız ilacı: Her ihtimale karşı bavulunuza bir kabız ilacı koymalısınız.

Pişik kremi: Temizlik ve hijyen koşullarının çok iyi olmaması ihtimaline karşı yanınıza pişik kremlerinden alabilirsiniz.

Kas gevşetici: Krem ya da hap şeklinde olan kas gevşeticiler doktorunuzdan onay alınarak kullanılması gereken ilaçlar olduğundan doktor tavsiyesi ile almanızı öneririz.

Vitamin: Bol enerji kaybedeceğiniz geziler öncesi vitamin takviyesi alarak daha hareketli bir gün geçirmeniz mümkündür fakat alacağınız vitamin daha önce kullandığınız ya da doktorunuzdan onay alarak içeceğiniz bir ilaç olmalıdır.

Böcek ilacı: Özellikle sinekleri ve böcekleriyle meşhur bir yere gidiyorsanız ya da kalacağınız yer ormanlık alan içerisinde yer alıyorsa yanınıza mutlaka böcek ve sinek ilaçları almalısınız.

Kaşıntı ilacı: Böcek veya sinek ısırıkları için kullanabileceğiniz kremler bu gibi durumlarda rahatlamanızı sağlayacak ilaçlardandır.

*Yardımları için Sayın Dr. Gökçe Yılmaz'a teşekkür ederiz.