Çok değişik dinî ve etnik farklılıkların bulunması nedeniyle Hindistan'da pek çok bayram ve tatil vardır. Bu tatiller ay takvimi izlendiği için her yıl değişik günlere rastlar. Hindistanda ayrıca, pek çok yerel bayram da vardır.
Holi: Hindu bayramları içinde en coşkulu olanıdır. İlkbaharın gelişinin kutlandığı bu bayramda boyalı sularla ve toz boyalarla boyanılır. Gece kurulan Holi şenlik ateşleri, şeytan ruhlu Holika'nın yok edilişini sembolize eder.
Mahavir Jayanti: Bu büyük Jain bayramında Jainizmin kurucusu Mahavira'nın doğumu kutlanır.
Ramanavami: Hindistan'daki bütün tapınaklarda Vishnu'nun reenkarnasyonu Rama'nın doğuşu bu gün kutlanır.
Buddha Purnima: Budizm inancına göre Buda'nın doğumu, aydınlanması ve Nirvana'ya ulaşması farklı yılların aynı gününe rastlamaktadır. Mayıs ayının bu dolunay gününde bu olay kutlanır.
Naga Panchami: Vishnu'nun evrenler arasında gezerken dinlenmek için üzerine oturduğu sarmal şekilde uyuyan bir yılan olan Ananta'ya adanmıştır. Bu kutsal yılan sembolüne birçok hediye sunulur. Yılanların muson yağmurları üzerinde etkili olduğuna ve şeytani güçleri evlerden uzakta tuttuğuna inanılır.
Pateti: Zerdüştlerin İran'dan ayrılarak Hindistan'a gelişlerinin yıldönümüdür. Bundan bir hafta sonra ise Zerdüşt'ün doğum günü kutlanır.
Janmastami: Krshna'nın doğum günüdür. Mutlu bir hava içinde Krshna'nın neşeli karakteri taklit edilir. Hindistanın her yerinde tatil günü olmakla beraber Krshna'nın doğum yeri olan Mathura'da, ayrıca Agra ve Bombay'da daha büyük coşkuyla kutlanır.
Ganesh Chaturthi: Fil başlı Tanrı Ganeş'e adanmıştır. Puna, Madras ve Bombay bu kutlamaların merkezi durumundadır. Bombay'da tanrı heykelleri taşınarak denize atılır. Bütün köylerde tapınaklar süslenir ve evlerde porselen Ganeş heykellerinin önünde ibadet edilir. Gün boyunca havai fişekler atılır. Her aile kendi evinde gün boyunca tapındığı Ganeş heykelini nehir, deniz, göl ya da herhangi bir suya törenle atar.
Dussehra: Bu bayram, bütün Hint bayramları içinde en tanınmışıdır ve 10 gün sürer. Bugün, Rama'nın şeytan kral Ravana'yı yenmesi, devasa Ravana sembollerinin yakılması ile kutlanır. Delhi'de bu bayram Ram Liila olarak kutlanırken Ramayana destanı canlandırılır ve bol bol havai fişek atılır.
Gandhi Jayanti: Mahatma Gandi'nin doğum gününün kederli bir şekilde kutlanmasıdur. Bu gün O'nun yakıldığı Delhi'deki Raj Ghat'ta dualarla bir toplantı yapılır.
Divali - Diipavali: Geceleri yakılan sayısız yağ kandili Rama'nın sürgünden evine dönüşünü canlandırır. Bu festival, Bombay'da Laksmi'ye ve Kalküta'da Kali'ye adanmıştır. Tamamı beş gün süren bu bayramın birinci günü yeni iş yılı döneminin başlangıcıdır.
Govardhana Puja: En kutsal hayvan olan ineğe adanmış olan Hindu bayramıdır.
Guru Nanak Jayanthi: Sikh dininin kurucusu Guru Nanak'ın doğum günü okunan dualar ve gösterilerle özellikle Amritsar'da kutlanır.