Senegal Hakkında Temel Bilgiler

Batı Afrika'da yer alan Senegal’in batısında Atlas Okyanusu yer alır. Kuzeyinde Moritanya, doğusunda Mali, güneyinde ise Gine bulunmaktadır. 14 bölgeye ayrılmış olarak yönetilen ülkenin başkenti, Senegal’in en kalabalık şehri olan ve en batısında yer alan Dakar şehridir.

Resmi dilin Fransızca olduğu ülkede Soninke, Noon, Wolof ya da Pulaar gibi pek çok yerel dil de, ulusal dil olarak kabul görmektedir ve sıkça konuşulmaktadır. 13.567.338 kişilik nüfusunun yüzde 94’ünü Müslümanlar oluşturur. Yüzde 5’lik kesimin çoğunluğu Katolik olmakla birlikte bir kısmı da Hristiyan’dır. Yerli dinler ise geri kalan yüzde 1’lik kısmı oluşturmaktadır.

Arkeolojik çalışmalarda, Senegal'de tarih öncesi çağlarda da yaşam ve yerleşim olduğu görülmektedir. Bölgenin bilinen ilk sakinleri Takruriler'dir. Konumu sebebiyle stratejik açıdan önemli bir yere sahip olan Senegal, uzun yıllar Fransa’nın sömürge ülkesi olmuştur. Ancak 4 Nisan 1960’ta bağımsızlığını ilan etmiştir ve yaptığı ekonomik kalkınmalarla özellikle Afrika siyasetinde önemli bir rol oynamıştır.

Senegal, Fransızca konuşulan Batı Afrika ülkeleri arasında sınai gelişmişlik düzeyi açısından Fildişi Sahili’nden sonra ikinci sırada yer alır. Bu başarının temeli, 1994’te başlatılan ve tedbirler içeren yapısal reformlara dayanmaktadır. Ülke ekonomisi tarıma dayalıdır. Doğal kaynaklar ise sınırlıdır. Tarım sektörü, işgücünün yüzde 70’ine istihdam sağlamaktadır.

Tropikal İklim’e sahip ve okyanusa kıyısı olan Senegal’e gitmek için en iyi zaman Kasım-Şubat ayları arasındaki dönemdir. Sıcaklıklar 22-25 derece arasında olduğundan hem şehir gezisi hem de denize girmek için idealdir. Temmuz-Eylül ayları arasında ise yağışlar görülür.

Lokasyon Sayfasında Detayı Göster
Kapalı