Pasifik Okyanusu'nun güneyinde bulunan Fiji, ya da diğer bir deyişle Fiji Adaları Cumhuriyeti, bir dizi adadan oluşur. Ülke 215'i ıssız olmak üzere toplam 322 adadan ve 522 adacıktan ibarettir. Batısında Vanuatu, güneybatısında Yeni Kaledonya, güneydoğusunda Yeni Zelanda’nın Kermadec Adaları, doğusunda Tonga, kuzeydoğusunda Samoa ve kuzeyinde Tuvalu yer alır.
Yönetimsel açıdan 9 ada olarak bölgelere ayrılmıştır. Bunlar; Viti Levu, Vanua Levu, Taveuni, Kadavu, Yasawa Adaları, Mamanuca Adaları, Lomaiviti Adaları, Lau Adaları ve Rotuma’dır. Başkenti Suva olan ülkenin diğer önemli şehirleri Nadi, Taveuni, Savusavu, Labasa, Lautoka, Levuka, Nausori, Rakiraki’dir.
Ülkedeki 909,389 kişilik nüfusun dağılım şöyledir: Fiji Halkı yüzde 56,8, Hintli yüzde 37,5, Avrupalı yüzde 0,4, Yarı Avrupalı yüzde 1,3, Çinli yüzde 0,6, Rotuman ve diğer Pasifik Adalılar yüzde 3,5. Bu sebeplerle Fiji’nin resmi dilleri İngilizce, Fiji ve Hindi dilleridir. Fiji dili her ne kadar önceleri, sadece ulusal dil olarak kabul edilmesi düşünülmüş olsa da, 1997’de anayasaya resmi dil olarak eklenmiştir.
2007 yılında yapılan araştırmalara göre ise bu nüfusun yüzde 64,4’ü Hristiyandır. Yüzde 27,9’u Hindu dinine, yüzde 6,3’ü İslam dinine inanmaktadır. Kalan yüzdelik kısım ise ya yerel dinlere inanmaktadır ya da herhangi bir dini inanca sahip değildir.
Doğal güzellikleriyle öne çıkan Fiji ülkesi ormanlar, kumsallar, değişik bitkiler ve kuşlarla doludur. Bu sebeple her yıl ortalama 300 bin turist ülkeyi ziyaret eder. Bu ziyaretler için en uygun zamansa yağışların azaldığı, kasırgaların pek yaşanmadığı ve günlük ortalama sıcaklığın 25 derece olduğu Mayıs-Ekim ayları arasıdır.
Ayrıca eğlenmeyi çok seven Fiji halkının düzenlediği festivallerin olduğu dönemler de ilgi çekicidir. Mayıs, Haziran ve Ekim ayları bu festivallerin yapıldığı zamanlardır.
Alçakgönüllü bir kişiliğe ve gösterişsiz bir hayata sahip olan Fiji halkı, hem birbirlerine hem de turistlere karşı oldukça saygılıdırlar. Dolayısıyla Fiji’de turist olmak daha da keyiflidir.