İsviçre mutfağı çok yönlüdür. Fondü, raklet veya rösti gibi bazı yemekler ülke genelinde kullanılsa da, her bölgenin, yörenin iklimine ve kültürel farklılıklarına göre değişik türleri gelişmiştir. Geleneksel İsviçre mutfağı diğer Avrupa ülkelerinin mutfaklarına da benzer, Gruyeres ve Emmental vadilerinde tamamen yöresel olan süt ürünleri peynirler bulunur. Bu tür mutfak ürünleri İsviçre'nin batısında oldukça fazla türde bulunur. Çikolata, 18. yüzyıldan beri İsviçre'de özenle üretilir. 19. yüzyılın sonlarında temperleme gibi birçok teknolojik tekniğin gelişmesi ile İsviçre çikolatasının kalitesi artmış ve dünya çapında oldukça büyük bir ün kazanmıştır.
Ayrıca Daniel Peter tarafından 1875 yılında çok büyük bir atılım yapılarak sütlü çikolata icat edildi. Dünya çapında İsviçre en çok çikolata tüketen ülkedir. İsviçre'de en ünlü alkollü içecek şaraptır. İsviçre toprak, hava, rakım ve ışık zenginliği sebebi ile üzüm çeşitliliğinde oldukça zengindir. İsviçre şarabı, beyaz şaraplar özellikle Valais ve Vaud şarapları, Cenevre ve Lugano’nun da içinde olduğu Ticino'da üretilmektedir. İsviçre üzüm bağları, Roma döneminden beri dünya çapında ünlüdür. En yaygın çeşitleri Chasselas (Valais Fendant olarak da adlandırılır) ve Pinot Noir'dir. Merlot, Ticino'da üretilen en ünlü çeşitlerdendir. Lugano, İtalya’ya yakın bir şehir olduğundan haliyle İtalyan mutfağından da fazlasıyla etkilenmiştir. Dolayısıyla buradaki İsviçre yemeklerinin çoğunda İtalyan dokunuşları görülür.
Popüler restoranlar
Arte al Lago, Cyrano, Ristorante Santabbondio, Al Lido, Al Portone, Grand Cafe Al Port.
Bahşiş
İsviçre’deki restoranların servis ücretini hesaba eklemesi 1970’lerden bu yana devlet tarafından desteklenmektedir. Bu sebeple bahşiş bırakmanız mecburi değildir.