Ülkemizin hemen her köşesinde olduğu gibi zengin bir kültürün sonucu olarak İskenderun’da da zengin bir damak tadı ortaya çıkmıştır. İskenderun mutfağı yoğunluklu olarak buğday ve buğday ürünlerinden oluşmaktadır. Buğdayın yanı sıra çeşitli bitkiler, baharatlar, et, sakatat ve deniz ürünleri de yöre mutfağını zenginleştiren diğer unsurlardır. Örneğin; nar ekşisi yiyeceklere tat vermek için sıkça kullanılan bir lezzettir. Ayrıca zeytinyağı da sofraların sıkça kullanılan yardımcılarındandır. Bölgede yetişen turunç ve cevizden yapılan reçeller kahvaltı sofralarını süslemektedir. Ayrıca küflüçökelek olarak da bilinen sürk de yöreye gitmişken denemeniz gereken lezzetlerdendir.
Bölgede mevsiminde yapılan ve toplanan gıda ürünleri yıl boyunca kullanılmak üzere planlanır. Örneğin yazın toplanan patlıcan, biber, domates, bamya gibi sebzeler kurutularak kış mevsiminde de yemeye hazır hale getirilebilir. Yine bölgede yetişen şalgamdan yapılan içeceğin de gitmişken tadına bakılması gerekmektedir. Çiğköfte, içliköfte, Belentavası yöresel ve popüler etli yemeklerdendir. Pazı sapından yapılan zılkyemeği de yöreye özgü yemeklerdendir.
Tabii ki sahil şeridinde yer alan bir yörede deniz mahsullerinden bahsetmeden geçmek olmaz. Beyaz Saray Restoran deniz manzaralı lokasyonu ve lezzetli yemekleri ile denenebilir bir mekândır. Mezeleri çok lezzetli olan restorana gitmişken balık ve deniz mahsullerinden denenmesini önersek de zengin menüsü ile farklı seçeneklerle de hizmet verdiğini belirtmekte fayda var. Ayrıca yine deniz kenarında yer alan Liman Kebap – Çöp Şiş de et, kebap ve şiş yemek isteyen kişilerin isteklerini cevaplayabilecektir. Bölgede yöresel ev yemeklerinin tadına bakmak isteyen ziyaretçiler için ise Belgin Abla Mutfağı ziyaretçilerini beklemektedir. Yemeğin üstüne bir de tatlı yiyerek mideniz bayram etsin istiyorsanız kuşkusuz önerimiz künefe olacaktır. Künefenin dışında lokma, müşebbek ve kabak tatlısı da denemeye değer.