Taraklı'ya Gitmeniz İçin 8 Sebep

1. İstanbul’a Yakınlığı

Karlar eridi, bahar geldi, güneş yüzünü göstermeye başladı. Güneşi görünce aklına tatil planları gelenlerdenseniz sizin için bir önerimiz var. Şöyle İstanbul’a yakın ama çok da popüler olmayan bir yer arıyorsanız Taraklı ve çevresi tam size göre. İstanbul’a 2 saat kadar uzaklıkta olan bu güzel belde hafta sonu gezileriniz için uygun bir rota. Fotoğraf

2. Tarihi Osmanlı Evleri

Sakarya’nın şirin bir ilçesi olan Taraklı, İstanbul’un yanı başında konumlanmış eski bir Osmanlı köyü. Osmanlı mimarisiyle inşa edilmiş tarihi ahşap evleri Safranbolu’yu andıran ama Safranbolu kadar ziyaretçi almayan bir yer. Bu yönüyle de keşfedilmeyi bekleyen cennetin bir kuytusu adeta. 19.yy Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan ve genelde üç katlı evleri, Arnavut kaldırımlı dar sokakları ile buram buram tarih kokan bir açık hava müzesi.  Fotoğraf  

3. Sakin Kent

Tarihe ve metropolleşmeye meydan okuyan, geçmişten günümüze bozulmamış yapısıyla ve koruma altındaki evleriyle ünlü bu güzel yerin en önemli özelliklerinden biri de Cittaslow, yani sakin kent ilan edilmiş olması. İtalya’da kurulan Cittaslow, doğallığını ve gelenekselliğini koruyan şehirlerin destekçisi olan bir oluşum. Taraklı da Türkiye’deki Cittaslow sertifikasına sahip bölgelerden biri. 

1

4. Yunus Paşa Camii (Kurşunlu Camii)

İlçenin sokakları, evleri, hanları, hamamları dışında görülmesi gereken yerlerinden biri de Mimar Sinan tarafından yapılan Yunus Paşa Camii. Caminin kubbesi kurşun kaplı olduğu için halk tarafından Kurşunlu Camii olarak anılıyor. Caminin yakınında bulunan han ve hamamı da görebilirsiniz. 

5. Uhut Tatlısı

Taraklı’ya gitmişken keşkek ve etli nohut yemeğini tatmadan dönerseniz olmaz. Yöresel lokantaların birine geçip vakit kaybetmeden sipariş verin. Taraklı’ya özgü, yapılışı hayli zahmetli olan Uhut tatlısını tatlı severler mutlaka denemeli. 

6. Çevresindeki Güzellikler: Göynük

Göynük, Taraklı’ya yaklaşık 20 kilometre mesafede yer alan, Bolu’ya bağlı bir ilçe. Kendine has havası, evleri, camileri, konakları ve doğal güzellikleri ile Taraklı’ya gelmişken uğramanız gereken başka bir güzellik. Sokaklarında dolaşıp tarihi soluyabilir, Zafer Kulesi’nin bulunduğu tepeye çıkarak Göynük’ü kuşbakışı seyredebilirsiniz.  

7. Çubuk Gölü

Eteklerine yel değirmenleri serpilmiş, doğanın içine gizlenmiş bu göl insanı içine alan sessizliği ve sakinliği ile büyüleyen bir yer. Göynük merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Çubuk Gölü yemyeşil doğasıyla adeta bir meditasyon merkezi. Gölün etrafında, yel değirmenlerinin gölgesi altında keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. Gölün çevresindeki bu değirmenler aslında bir dizi çekimi için inşa edilmiş ancak göl ile o kadar özdeşleşmiş ki sonradan yıkılmamış. 

2

8. Sünnet Gölü

Taraklı’ya gelmişken görülmeye değer bir diğer göl ise Sünnet Gölü. Göynük merkeze yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Sünnet Gölü, milli park olması sebebiyle koruma altında. Bu nedenle Çubuk Gölü’ne kıyasla biraz daha bakımlı. Sünnet Gölü ve çevresinde otelden bungalova kadar farklı konaklama seçenekleri mevcut. Kahvaltı sonrası uzun bir doğa yürüyüşü ile gölün tertemiz havasını ciğerlerinize çekebilir ya da faytonla yorulmadan çevreyi tavaf edebilirsiniz. Eve dönmeden tatilin keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Tüm doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini bekleyen Taraklı ve Göynük çevresi size farklı rotalar sunarak hafta sonu tatilinizin de hakkını vermenizi sağlıyor.