Manavgat

MANAVGAT GEZİ REHBERİ 

Huzur veren doğası, tertemiz havası ve sakinliğiyle Manavgat, Akdeniz Bölgesi’nin önde gelen tatil beldeleri arasındadır. Yaz aylarında sadece ülkemizden değil dünyanın birçok şehrinden misafirlerini ağırlayan Manavgat’a son yıllarda yerleşenlerin sayısı bir hayli artmıştır. Antik çağlardan günümüze kadar birbirinden farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Manavgat, 1960’lı yıllardan sonra turizme açılarak gelişmeye başlamıştır. Türkiye’nin en çok ziyaret edilen tatil beldelerinden biri olan Manavgat, her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin gözdesi konumundadır.

Manavgat Nerede? 

Manavgat, Antalya ilinin en büyük ikinci ilçesidir. Manavgat Nehri’nin iki yakasına kurulu olan ilçenin kuzeyi Toros Dağları ile çevrilidir. Kuzeyinde Isparta’nın Sütlüce ilçesiyle birlikte Konya’nın Derebucak ilçesi bulunan Manavgat; doğusunda Akseki, Gündoğmuş ve Alanya, güneyinde Akdeniz, batısında Serik ile komşudur. Doğu ile sınır oluşturan Alara Çayı ve Karpuz Çayı’nın yanı sıra Manavgat Nehri ve üzerindeki Manavgat Şelalesi bölgenin en önemli su kaynaklarındandır. Manavgat Nehri üzerinde Oymapınar Barajı ve Manavgat Barajı olmak üzere iki tane hidroelektrik santrali bulunmaktadır.

Manavgat Gezilecek Yerler

Antalya gezilecek yerlerin  çoğunu bünyesinde bulunduran Manavgat Antalya’ya 80 kilometre mesafede bulunur ve doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile öne çıkmaktadır. Manavgat Merkez'e gelen ziyaretçilerin büyük bir kısmı eşsiz güzelliğe sahip olan Manavgat Şelalesi’ne uğramaktadır. Adını bulunduğu ilçeden alan Manavgat Şelalesi, ilçe merkezine 5 kilometre mesafede yer almaktadır. Yüksek debisiyle akan şelalenin döküldüğü yükseklik az olmasına rağmen muhteşem bir görüntüye sahiptir. Şelalenin beslendiği en önemli kaynak ise Dumanlı Kaynağı’dır. Özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Manavgat Şelalesi’nin etrafında kafeler ve restoranlarda oturabilir, eşsiz manzaraya karşı çayınızı yudumlayabilir, karnınız acıktığında alabalık ziyafeti çekebilirsiniz. Manavgat Şelalesi farklı etkinliklere de imkan tanımaktadır. Şelalenin üzerinde bulunduğu nehirde rafting veya tekne turu yaparak gezinize heyecan katabilir, jeep safari turlarına katılabilirsiniz. Manavgat’tan minibüsler ile kolayca ulaşabileceğiniz Manavgat Şelalesi’ne giriş ücreti 6 TL’dir.
 
Manavgat geziniz sırasında ziyaret edebileceğiniz bir diğer doğal güzellik Köprülü Kanyon’dur. Maceraseverlerin uğrak adreslerinden biri olan Köprülü Kanyon ülkemizde rafting yapılabilecek en iyi yerlerden biridir. Yazın Antalya’nın bunaltıcı sıcağından kurtulmanızı sağlayacak Köprülü Kanyon’da azgın sulara karşı kürek sallayabilir, seyahatinizi unutulmaz kılabilirsiniz. Kafa dinlemek ve huzurlu birkaç saat geçirmek istiyorsanız Oymapınar Gölü’ne uğramanızı tavsiye ederiz. Manavgat Nehri üzerinde bulunan barajın arkasında yer alan Oymapınar Gölü’nü teknelerle gezebilir, çevresinde doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz.
 
Manavgat sadece doğal güzellikleri ile değil arkeolojik kalıntıları ile de ünlüdür. Bunlardan en önemlisi Seleukeia Antik Kenti’dir. Manavgat ilçesinin Şıhlar köyünde yer alan antik kent Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait şapel, iki katlı agora ve hamam kalıntılarına ev sahipliği yapmaktadır. Yapılan kazılar sonrası buradan çıkartılan kalıntılar Antalya Arkeoloji Müzesi ve Side Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir. İlçenin en önemli turizm bölgesi Side’dir. Titreyengöl ve Kızılağaç da en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelmektedir. Manavgat ilçesine bağlı olan Side’de her yıl temmuz ayında Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali düzenlenmektedir. Side Antik Tiyatro’da gerçekleştirilen etkinlik seyrine doyulmaz gösteriler ve konserlerle eğlenceli anlara sahne olmaktadır.

Manavgat’ta Ne Yenir?

Akdeniz mutfağının hakim olduğu Manavgat’ta deniz ürünlerinin en lezzetlisini tadabileceğiniz gibi et yemekleri, zeytinyağlılar ve mezeler de öne çıkmaktadır. Manavgat gezinizde hem Türk hem dünya mutfağından lezzetler deneyebileceğiniz birçok restoranla karşılaşabilirsiniz. Orfoz Restaurant’ta denize karşı rakı-balık keyfi yapabilir, Side Ocakbaşı Restaurant’ta birbirinden lezzetli mezeler ve ızgaralar ile damaklarınızı şenlendirebilirsiniz. Şelale manzarasına karşı en doğal ürünlerle kahvaltı yapmak isterseniz Taş Konak Restaurant’a uğramanızı tavsiye ederiz.

Manavgat’ta Nerede Kalınır?

Akdeniz’in önde gelen turizm beldelerinden biri olan Manavgat’ta konaklama seçenekleriniz oldukça fazla. Lüks ve konfor arayışı içerisindeyseniz dört ve beş yıldızlı otellerde konaklayabilir, daha uygun fiyatlar için butik otel ve pansiyonları tercih edebilirsiniz. Manavgat otellerinin büyük bir kısmı denize sıfır ya da oldukça yakın bir konumda yer alıyor. Side Royal Paradise, River Butik Hotel, Seamelia Beach Resort Manavgat bölgesindeki en lüks otellerden sadece birkaçı. Bütçenizi sarsmayacak bir konaklama seçeneği istiyorsanız Selen Motel ve Eroğlu Apart Otel’i tercih edebilirsiniz.

Manavgat’a Nasıl Gidilir?

Manavgat İstanbul’a 800, Ankara’ya 620, Antalya’ya 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’dan özel aracınız ile gelmek isterseniz Bilecik, Kütahya, Afyon, Burdur, Antalya, Manavgat istikametini takip etmelisiniz. Ankara’dan gelecek olanlarsa Konya, Akseki, Manavgat güzergahını kullanarak yaklaşık 7 saatte ilçeye ulaşabilirler. Yaz dönemi yoğun talep olduğu için Türkiye’nin her yerinden Antalya’ya otobüs seferleri düzenlenmektedir. Antalya Otogar’da indikten sonra Manavgat otobüslerine binerek yaklaşık 1.5 saatte Manavgat’a ulaşabilirsiniz. Manavgat’a daha hızlı ulaşmak isterseniz havayolunu da tercih edebilirsiniz. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden direkt uçuşların düzenlendiği Antalya Havalimanı, Manavgat’a 70 kilometre mesafededir. Havalimanından transfer hizmeti veya taksi ile Manavgat’a ulaşabilirsiniz.

Manavgat ile İlgili

Manavgat Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi Type F / 250V / 16 A

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca oC
    • Şub oC
    • Mar oC
    • Nis oC
    • May oC
    • Haz oC
    • Tem oC
    • Agu oC
    • Eyl oC
    • Eki oC
    • Kas oC
    • Ara oC

Kısa Kısa