Otağtepe Sosyal Tesisleri

Otağtepe, İstanbul’un fethi hazırlıkları yapılırken Bizans İmparatorluğu’na Karadeniz üzerinden geçebilecek Rus ve Avrupa Devletlerinin yardımlarını engelleyebilmek için Yıldırım Beyazıd Han’ın, Anadolu Hisar’ının planlarını ve inşaat hazırlıklarını yaptığı yerdir.Anadolu Hisarı’nın karşısına Rumeli Hisarı yaptırılırken Fatih Sultan Mehmet’in buradaki hazırlıkları Otağtepe’den takip ettiği rivayet edilmiştir.

İstanbul'u ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, İstanbul gezi rehberi videomuza göz atmayı unutmayın. İstanbul gezisi hakkında bilinmesi gerekenleri pratik şekilde bir arada bu videoda bulabilirsiniz!

İstanbul’un fetih hazırlıklarını da burada yapmış ve Otağ-ı Hümayun’u da yine bu bölgede kurmuştur.

Otağtepe Sosyal Tesisleri

Böyle stratejik öneme sahip olan Otağtepe İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çevre düzenlemesinin ardından 1997 yılında halkın hizmetine açılmıştır. Otağtepe Parkı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne Anadolu Yakası tarafından bakılmasına imkan veren bir parktır.
Parkın halk arasındaki adı Otağtepe şeklinde bilinse de resmi adı “Fatih Korusu TEMA Vehbi Koç Doğal Külltür Merkezi”dir. Rumeli Hisarüstü’nde yer alan yerlerden bir diğeri de Duatepe Parkı’dır. Ancak manzara Otağtepe Parkı’ndan çok daha güzel görülmektedir.
İstanbul’a panoramik bir bakış atmak için tercih edebileceğiniz yegane yerlerden biri diyebiliriz Otağtepe Parkı için. Bölgede pek çok kafe ve restoran gelen ziyaretçilere hizmet vermektedir. Bunlardan biri de Beykoz ile Paşabahçe arasındaki sırtlardan başlayarak Riva’ya kadar uzanan Beykoz Korusu içerisinde yer alan Beykoz Koru Sosyal Tesisleri’dir. Şehir hayatının kargaşasından uzaklaşmak için iyi bir alternatif olan mekanın temizlik sebebiyle pazartesi günleri hizmet vermediğini hatırlatmakta fayda var. Otağtepe sosyal tesisleri çeşitli toplantı ve organizasyonların yanı sıra düğün törenleri için de hizmet veriyor.

Otağtepe Güzelcehisar

Otağtepe Güzelcehisar ise en çok tercih edilen mekanlardan bir diğeri. Kafe ve restoran olarak hizmet veren bu mekan Anadoluhisarı’nın sırtlarında, Boğazın bir göl güzelliğinde görüldüğü, tarihi Rumelihisarı ve Anadoluhisarı kalelerini kadrajına sığdırırken mavi ve yeşili bir arada sunuyor.
Tesisin açık alanında 200, kapalı alanında 300 misafir ağırlanabiliyor. Böyle bir atmosferde nargile keyfi yapmak isterseniz bunun için de ayrı bir alan mevcut. Küçük ziyaretçiler için de yazın minipark hizmet veriyor. Mekan her gün sabah 09.00’dan başlayarak 00.00′ a kadar alakart hizmet veriyor.  Sizler de boğazda gizli bu cennet bahçesini görmek isterseniz bu güzel mekanı ziyaret edebilir haftasonları brunch keyfi yaparken boğazı seyredebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Otağtepe Ağaç 

Otağtepe’nin düzenlenmesinde arazinin bozulan satıhı için başka bölgelerden taşınan topraklar dökülmüş ve iyileştirilmiştir. Bu çalışmalarda Karayolları Genel Müdürlüğü, Tema Vakfıyla ortak bir çalışma yürütmüştür. 152 bin m2’lik alana bin 711 ağaç, 5 bin 89 çalı ve 8 bin 500 bitki dikilmiştir. Bölge bitki ve ağaç çeşitliliği bakımından çok zengindir.
Otağtepe’de Fatih Sultan Mehmet Han’ın şahlanmış at üzerindeki silüetini andıran iki adet Lübnan Sediri ağacı vardır. Bu Sedir ağaçları yaklaşık 600 yaşındadır. Otağtepe’nin simgelerinden biri olan bu ağaç çifti günümüzde ziyaretçi akınına uğramaktadır.

OTAĞTEPE SOSYAL TESİSLERİ

Otağtepe Kahvaltı

Otağtepe kahvaltı fiyatlarına gelince kahvaltı tabağı 25, serpme kahvaltı en az iki kişi için servis edilmekle birlikte 30 Türk Lirası. Haftasonları açık büfe kahvaltı isterseniz de ödemeniz gereken fiyat kişi başı için yaklaşık 40 Türk Lirası olacak. Zengin kahvaltılık çeşitleri ve eşsiz boğaz manzarası birleşince tadına doyum olmayacak bir kahvaltı ziyafeti çıkacak ortaya. Afiyet olsun.

Otağtepe Nasıl Gidilir? (İETT) 

Gelelim Otağtepe nasıl gidilir sorusuna. Buraya İETT araçlarıyla ulaşmak çok kolay. Üsküdar’a ulaşıp oradan 15 M hattına binerseniz Otağtepe durağında inerek yaklaşık 10 dakika yürüyebilirsiniz. 15 KÇ,  15A hatları da yine otağtepe Caddesi durağında inmenize olanak veriyor. 15 ŞN hattını kullanacak olursanız Kavacık Dörtyol durağında inerek 10 dakika yürümeniz yeterli olacaktır. Kadıköy’den ise 14 M Otağtepe güzergahında hizmet veriyor. Yolculuk Üsküdar’dan yaklaşık 40, Kadıköy’den ise 1 saat sürüyor.

Otağtepe Metrobüs 

Otağtepe için metrobüs ile direkt ulaşım mümkün değil. Bunun için metrobüsü kullanarak Kadıköy’e ulaşabilirsiniz. Sonrası için yine İETT otobüsleri tercih edilmeli. Ya da metrobüsten Boğaz Köprüsü çıkışında inip yine aktarma yapmanız gerekmektedir.

Otağtepe Düğün 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ningeçtiğimiz yıllarda yaptığı restorasyon ve yeni bir çevre düzenlemesiyle Otağtepe Kafe & Restoran boğaz manzaralı bir mekan olarak hizmet vermeye başlamıştır. Otağtepe kır düğünü, nişan, kına gecesi ve sünnet düğünü gibi özel günlerde kullanılabilen bir mekan olmuştur. Açık havada 500 kişilik kapasiteye sahip olduğu için böyle organizasyonlar için sıkça tercih edilen bir yerdir. Yemekli düğünler için zengin bir menü sunabilen Otağtepe işletmeleri kusursuz sunumu ve şıklığı ile konukların ve düğün sahiplerinin harika bir manzaranın içinde kendilerini çok özel hissetmesini sağlar. Aynı zamanda özel aracıyla gelen konuklarınız için geniş bir otoparkı bulunmaktadır mekanın. Toplu taşıma ile gelecek konuklarınız için ise kolay ulaşılabilen rahat bir lokasyondadır. Otağtepe, görselliğiyle, masa süslemeleri ile çok nezih bir kır düğünü gerçekleştirebileceğiniz bir mekandır. Ayrıca Otağtepe civarında Rumelihisarı ve Anadoluhisarı kaleleri manzarası olan yaklaşık 6 dönüm arazi içindeki Güzelcehisar Kafe & Restoran tesisi de açık alanda 300, kapalı alanda 200 misafir ağırlayabilmektedir. Otağtepe’de düğün fotoğrafı çekimi yapabilmek için Vehbi Koç Tema Parkı kullanılabilir. Parkta eşsiz bir manzaraya eşlik eden binlerce ağaç, bitki ve bir nilüfer havuzu bulunuyor.