Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu, Bursa’nın eğlence ve kültür hayatına renk katan ve 1980’li yılların başından bu yana hizmet vermeye devam eden bir etkinlik alanıdır. Bursa’nın Osmangazi ilçesinde konumlanan Açık Hava Tiyatrosu, Kültürpark alanının içinde bulunuyor. Programları takip ederek Bursa Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda bir konsere, tiyatroya ya da festivale gidebilirsiniz. Yolunuz Bursa’ya düşerse bu fırsatı mutlaka değerlendirin.

Açıkhava Tiyatrosu Hakkında Bilgi 

1980’lerden günümüze kadar eğlencenin ortak adı olan Açık Hava Tiyatrosu, pek çok Bursalının yanı sıra komşu illerden ve ülkelerden de ziyaretçi akınına uğranan bir yer olarak bilinir. İlk olarak yapılış amacı Uluslararası Bursa Festivali’ne ev sahipliği olan ve tüm etkinlikleri bünyesinde birleştirmesi amaçlanan Açık Hava Tiyatrosu’nda günümüzde sinemadan tiyatroya, konserden festivale pek çok etkinlik organize edilmektedir. 2 ay kadar hızlı bir zamanda inşaatı tamamlanan Açık Hava Tiyatrosu’nun üzerinde bulunan ve sahneyi örtme görevini üstlenen çelik yapılı çatı daha sonraki zamanlarda ilave edilmiştir. Açık Hava Tiyatrosu’nun ilk etkinliği Egemen Bostancı Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen Neş’e-i Muhabbet müzikali olmuştur. Oyunun büyük ilgi uyandırmasının sebeplerinden biri de Suna Pekuysal ve Emel Sayın’ın başrolleri paylaşması olmuştur. 1 hafta boyunca her gün yapılan temsil sonrasında farklı etkinlerle de hizmet vermeye devam eden Açık Hava Tiyatrosu günümüze kadar tüm ünüyle gelmiştir. Tiyatronun 1500’ü ayakta, 3500’ü ise oturma yerli olmak üzere toplam 5000 kişilik kapasitesi mevcuttur.

Bursa Kültürpark Tarihçesi 

Açık Hava Tiyatrosu’nun da içinde bulunduğu Bursa’daki Kültürpark, tiyatrodan çok daha eski zamanlarda hayata geçmiş bir proje olarak karşınıza çıkıyor. Bursa’nın en önemli parkı olma unvanını da elinde bulunduran Kültürpark1955 senesinde tamamlanmıştır. Yaklaşık olarak 40 hektar yeşil alanı bünyesinde barındıran Kültürpark 1963 senesinde ilk defa gerçekleştirilen Bursa Festivali’ne ev sahipliği yapmıştır. 2006 senesinde yapılan çevre düzenlemesi ve genişletmesiyle beraber yeni bir duruş kazanan Kültürpark, 6000 ağaca, yürüyüş parkurlarına, heykellere, lunaparka, oturma ve dinlenme alanlarına, açık hava tiyatrosuna ve çocuk oyun alanlarına sahiptir. Açık Hava Tiyatrosu ise 1999 senesinden bu yana kurucusunun adını alarak Reşat OyalKültürparkı olarak anılan alanın içinde yer bulmuştur. Toplu gösteriler ve etkinlikler Açık Hava Tiyatrosu inşa edildiğinden bu yana o alanda organize edilmektedir.

Açık Hava Tiyatrosu Gezisinde Neler Yenir? 

Bursa’nın merkez ilçesi olan Osmangazi’de yemek alternatifleriniz de oldukça fazla olacaktır. Dilerseniz önce Kültürpark’ta biraz doğa yürüyüşü yapabilir, yorgunsanız dinlenebilir ve güzelliğin tadını çıkarabilirsiniz. Sonrası mı? Sonrası yeme içme. Gideceğiniz etkinliğin akşam olduğunu varsayarsak size zaman dolana kadar lezzetleri ile eşlik edecek restoranları inceleyebilirsiniz. Yalnız Bursa’nın damak çatlatan lezzetlerine kendinizi kaptırıp etkinliğinizi aman kaçırmayın. Şimdiden afiyet olsun.

Açık Hava Tiyatrosu Nerede ve Nasıl Gidilir? 

Bursa Reşat OyalKültürparkı içinde konumlanan Açık Hava Tiyatrosu Bursa’nın Osmangazi ilçesindedir. Kültürpark’ın içine girilince kuzeyde bulunan Açık Hava Tiyatrosu’na ulaşım için metro ve otobüsleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca taksi ve şahsi aracınızla da ulaşım sağlayabileceğinizi hatırlatmakta fayda var. Yakın mesafede bulunuyorsanız ve yürüyerek gitmek isterseniz Altıparmak Caddesinden Çekirge’ye giderkenson kapıdan girip aşağıya doğru inmeniz gerekiyor.

Açık Hava Tiyatrosu Giriş Ücreti 

Reşat OyalKültürparkı’na giriş için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Açık Hava Tiyatrosu’na giriş ise etkinlikten etkinliğe değişiklik gösteriyor. Konserler için ortalama fiyat aralığı 45- 150 iken tiyatrolar için ise 20 – 75 Türk lirası arasında değişiyor. Etkinliğe gitmeden önce programı kontrol edip bilet almakta fayda olacaktır.