Dubrovnik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

dubrovnik-512798_960_720.jpg

Eski adı Ragusa olan Dubrovnik kenti, Hırvatistan’a bağlıdır ve Adriyatik Denizi sahil kesiminde konumlanır. Orta Çağ zamanlarından kalma çokça tarihî eser barındıran bu şehre, her yıl milyonlarca ziyaretçi akın eder. Tarihî eserleriyle ünlü olan bu kentte geçmişin etkilerini görmek oldukça mümkündür. 1991 yılında Hırvatistan, Yugoslavya devletinden ayrılırken içeride oluşan çatışmalar yüzünden şehrin barındırdığı tarihî eserler oldukça zarar görmesine rağmen 2005 yılında UNESCO ile birlikte yapılan restorasyon çalışmaları sonrasında tekrar eski görünümüne önemli ölçüde kavuşmuştur. UNESCO, kentin tarihî olarak nitelendirilen alanlarını 1979 yılında Dünya Mirası olarak adlandırıp, korumaya almıştır. Dışardan bakıldığında şehir surlarla çevrili tarihî bir yapı gibi görünür. Plajıyla ve botanik bahçeleriyle ünlü Lokrum Adası’nı da içerisinde barındırır.

Türk kaynaklarında da resmi ismi Ragusa olarak geçen ve Adriyatik’in incisi olarak adlandırılan bu şehir, 1365 yılında Osmanlı himayesine alınmıştır. Napoleon Bonaparte döneminde ise çıkan savaşlar sonrasında bu şehir, 1808 yılında Fransa’ya bağlanmıştır. Kısa bir süre Fransa yönetiminde olan Ragusa, Viyana Kongresi sonrasında Avusturya yönetimine geçmiştir ve bu şehirdeki 443 yıllık Osmanlı yönetimi böylece sona ermiştir.

 

Tanıtım Videosu: 

Devamını Oku

Dubrovnik ile İlgili

Dubrovnik Nerededir?

Hırvatistan’ın güneyinde Adriyatik Kıyısı sahilinde yer alır.

Dubrovnik’e Nasıl Gidilir?

ctl-867504__340.jpg

Öncelikle Hırvatistan’ın bir Avrupa Birliği Ülkesi olduğu unutulmamalıdır. Eskiden kolayca Türkiye’den ziyaret edilen bu ülkeye artık vize ile girilebiliyor. Dubrovnik kentine Türkiye’den direkt uçuşlar bulunmamaktadır. Bu yüzden İstanbul’dan Zagreb Havaalanı’na oradan da Dubrovnik’e uçabilirsiniz.

Dubrovnik’e Ne Zaman Gidilir?

dubrovnik-2772356_960_720.jpg

Akdeniz ikliminin görüldüğü bu şehirde, kışın hava çok soğuk olmadığından kış aylarında da ziyaret tercih edilebilir fakat plaj tatili yapmak, güneşin ve denizin tadını çıkarmak istiyorsanız yaz ayları bunun için oldukça uygun olacaktır.

Şehri gezmek, surlarını, katedrallerini görmek, tarihî yapısını incelemek istiyorsanız sonbahar ayları daha uygun olacaktır. Kış ve ilkbahar aylarının oldukça yağış alması ve yaz aylarının oldukça sıcak ve kurak geçmesi yapılan yürüyüşlere engel olacaktır. Bu yüzden yaz tatili için gidilmiyor ise en uygun zamanlar sonbahar ayları olacaktır fakat yağışlara aldırmazsanız da ilkbahar aylarında Lokrum Adası ziyaret edilebilir. Şehrin botanik bahçelerinde açan çiçekler adeta cennet görüntüsü oluşturmaktadır. Bununla birlikte, eğer çok yağış olursa Lokrum Adası’nda düzenlenen tekne turları iptal olacağı için bu fırsatı kaçırabilir ve Dubrovnik’in meşhur teleferiğini kullanamayabilirsiniz.

Eğer mayıs ya da haziran aylarında gidilirse, hem sıcaktan çok rahatsızlık duyulmadan şehri baştan sona gezebilir hem de çok kalabalık olmadan denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Dolayısıyla bu iki ay muhtemelen Dubrovnik’i ziyaret etmek için en mantıklı aylardır.

Dubrovnik’ in en ünlü festivallerinden biri olan Dubrovnik Yaz Festivali bir müzik ve drama festivalidir ve her yıl temmuz ayında kutlanır. Rönesans ve Barok dönemlerinin ruhunu hissetmek isterseniz temmuz ayında bu festivale katılabilirsiniz. Haziran ayında bu şehri ziyaret edecekler ise Libertas Film Festivali’ne katılabilir ve açık havada birçok kültüre yer verilen bağımsız kısa filmleri izleme fırsatı yakalayabilir.

Dubrovnik’te Nerede Kalınır?

dubrovnik-2247300__340.jpg

Adriyatik’in incisi olan Dubrovnik gerek turizmiyle gerek tarihî geçmişi ile oldukça ünlü bir şehirdir. Son zamanlarda Game of Thrones ile de oldukça merak edilen şehirler arasında yer alan Dubrovnik yıl içerisinde oldukça fazla ziyaretçi kabul etmektedir. Yaz aylarında ise tatil için gelenler de eklendiğinde bir hayli kalabalık olan bu şehirde konaklama imkânları oldukça gelişmiştir.

Konaklamada otel konusunda çok gelişmiş olmasına rağmen şehirden uzak konumlandıkları ve pahalı olmalarından dolayı gezginler arasında oteller pek tercih edilmiyor. Bu şehirde özellikle Old Town olarak adlandırılan şehir merkezinde birçok ev sahibi evin odasını otele çevirip kiraya veriyor. Bu olaya SOBE deniyor ve şehrin her sokağında SOBE için tabelalar bulmak mümkün. Ayrıca bu tarz yerler oldukça fazla olmasına rağmen şehirde birçok pansiyon da bulmak mümkün olacaktır.

Şehrin kalbi olarak görülen Old Town bölgesi konaklama için oldukça uygundur. Otel konusunda çok seçenek olmasa da SOBE’ler burada oldukça fazladır. Hem ulaşım bakımından hem de bütün gezilecek yerlere yakınlığı bakımından bu bölgede kalmak daha uygun olacaktır. Old Town’da bulunan bir yerde konaklamak aynı zamanda plaja, tarihî surlara, marketlere ve restoranlara yürüyerek ulaşma kolaylığı sağlar.

Devamını Oku

Dubrovnik Otelleri

Hırvatistan’ın ve Adriyatik’in en güzel şehirlerinden biri Dubrovnik. Şehri saran kale ve surlarıyla, her köşesinde hissedilen tarih ve doğanın hayranlık bırakacak güzelliğiyle turistleri etkisi altına alan küçük bir şehirdir burası.



 

Akdeniz iklimine sahip olan bu şehir kışları biraz soğuk geçse de yazın ve bahar aylarında daha bir güzeldir. Havaların ısınmaya başlamasıyla beraber şehir, gezginlerini daha da bir renkli karşılar. Tarihî şehri gezebilir ve berrak denizine girip yüzebilirsiniz. Yüzlerce kişinin yararlandığı ve en uygun alternatifleri sunan Dubrovnik otelleri rehberimizin devamını okumak için tıklayın.

Devamını Oku

Dubrovnik Gezilecek Yerler

Adriyatik’in incisi, Hırvatistan’ın gözbebeği Dubrovnik, tatil havası, plajları, tarihî geçmişinden kalan eski yapıları ve dar sokaklarıyla ünlüdür. Şehrin kalbi olarak adlandırılan Old Town bölgesinde gezip görebileceğiniz oldukça güzel tarihi yapılar mevcuttur. Sadece bu yapılarla sınırlı kalmayan Dubrovnik, yaz tatili için de oldukça tercih edilen plajlarıyla da ünlüdür.

Dubrovnik Gezilecek Yerler

Doğal ve tarihî güzelliklerinin yanında yaz tatili için de oldukça uygun olan Dubrovnik şehrinin gezilip görülecek yerler hakkındaki ayrıntılı bilgileri rehberimizin devamında bulabilirsiniz. Öncelikle içerisinde Rönesans ve Barok dönemi mimarilerinin bulunduğu Old Town, şehrin ticaret ve festival merkezi haline gelen Stradun Caddesi, Cumhuriyet Dönemi altınlarını sergileyen ve en büyük festival olan Dubrovnik Yaz Festivali’ne ev sahipliği yapan Sponza (Rector) Sarayı, içerisinde dünyanın ilk eczanesini barındıran Franciscan Manastırı ve Müzesi, özgürlüğün ve sonsuzluğun simgesi olarak kabul edilen Lovrijenac Kalesi, şehri boydan boya çevreleyen Dubrovnik Surları, şehrin bütün manzarasını görebileceğiniz Dubrovnik Teleferiği, yerleşimin olmadığı ve tamamen doğayla iç içe olacağınız bir cennet olan Lokrum Adası ve hastalıklardan korunmak amaçlı yapılan Onofrio Çeşmesi kesinlikle görülmesi gereken yerlerin başında gelir.

Listede adı geçen yerlerle ilgili bilgiler aşağıda mevcuttur.

Devamını Oku

Dubrovnik’te Şehir İçi Ulaşım

vespa-517227_960_720.jpg

Dubrovnik şehri küçük bir şehirdir ve şehir içi ulaşım oldukça rahattır. Otobüslerin oldukça uygun fiyatlı olduğu bu kentte taksi ile ulaşımlar biraz pahalı olabilir. Bazı yerlere ise araç girişi yasak olduğundan bir yerde inip, yürümek zorunda kalabilirsiniz. Eğer Dubrovnik kentine uçak ile gelmişseniz, şehir merkezine olan yolculuğunuz için birkaç alternatif olacaktır.

Old Town olarak geçen eski şehrin merkezine en rahat ve kolay havaalanı servisleri ile ulaşabilirsiniz. Yaklaşık 6 euro (40 kuna) tutacak olan bu yolculuk ile 20 dakikada Eski Şehir’in önüne gelebilirsiniz fakat içeriye araç girmediği için burada inip gideceğiniz yere yürümek zorundasınız. Eğer buradan havaalanına gitmek isterseniz de dönüş için yine Eski Şehir’de bulunan teleferiğin önünden binebilirsiniz.

Belediye otobüsleriyle de şehir merkezine ulaşmak mümkündür. Havaalanı çıkışında taksilerin olduğu yerdeki duraktan kalkan belediye otobüsleri belirli aralıklarla servis vermektedir. Durakta otobüs saatlerini inceleyerek size en uygun olan otobüsü bekleyebilirsiniz. 11 ve 27 numaralı otobüsler şehir merkezine gitmektedir ve 15 kuna ile ücretlendirilmektedir.

Taksi ile şehir merkezine ulaşmak isterseniz de hem yol daha uzun sürecek hem de 170-200 kuna civarında para ödemek durumunda kalacaksınız. Taksiler 26 kuna ile açılış yapmakta ve kilometre başına 9 kuna almaktadırlar.

Şehirde ulaşım için sıkça belediye otobüsleri kullanılır ve eğer biletleri büfelerden alırsanız 12 kuna, otobüs içerisinde alırsanız 15 kuna ödemek zorunda kalacaksınız. Bu otobüsler gece saatlerinde hizmet vermemektedir ama şehir gece de oldukça güvenli olduğundan yürüyerek istediğiniz yere ulaşabilirsiniz.

Dubrovnik Mutfağı

mirisi-menestra077.jpg

Adriyatik kıyısında bulunan bir sahil kenti olmasından dolayı tabii ki de Dubrovnik deniz ürünleri konusunda fark yaratıyor. Kalamarından ıstakozuna, ahtapottan karidese kadar uzanan ve çok çeşitli deniz ürünleri barındıran Dubrovnik, özellikle İtalyan usulü konusunda oldukça usta aşçılar yetiştirmektedir.

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki Dubrovnik yeme içme konusunda oldukça pahalı bir bölgededir. Neredeyse ucuz olarak nitelendirebileceğimiz bir mekân barındırmasa da yemek tadı ve çeşitliliği bakımından çokça farklı çeşitler barındırır diyebiliriz.

Oldukça zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Dubrovnik mutfağından başlıca denemeniz gereken geleneksel yemekler Hırvat köftesi olan cevapi ve yahniye benzeyen zelene menestra olsa da Dubrovnik mutfağı genellikle tatlıları, dondurmaları ve ev yapımı şarapları ile meşhurdur.

Geleneksel lezzetlerin tamamını bütün otellerin restoran kısımlarında bulabileceğiniz gibi, daha uygun fiyatlı yiyecek çeşitlerini Old Town bölgesindeki kafelerde ve restoranlarda da bulabilirsiniz. Eski Şehir bölgesinde yer alan ve içerisinde oldukça çeşitli bar ve restoranlar barındıran Stradun Caddesi’nde hem Hırvat mutfağını hem de uluslararası lezzetleri deneyimleyebilirsiniz.

Aşağıda yeme ve içme için birkaç bar ve restoran isimleri bulabilirsiniz.

Öncelikle soğuk bir şeyler içebileceğiniz kafelerden bahsedelim çünkü diğer ülkelerde olduğu gibi hem yemek hem içmek Dubrovnik’te pek yaygın değildir. Genelde içmek için ayrı, yemek için ayrı mekânlara gidilir.

Buza Bar bu şehrin en ünlü barlarından biridir. Kayalıkların arasında konumlanan bu barda biranızı yudumlarken Lokrum Adası’nı, Adriyatik Denizi’ni ve gelip geçen tekneleri izleyebilirsiniz.

D’Vino Bar şehirde yeni kurulmuş bir şarap evi olan bu bar oldukça ünlü ve kalabalık bir mekândır. 100’den fazla şarap bulunduran bu mekânda kendi el yapımları olan şarapları tadabilir ve şaraba uygun et ya da peynir tabaklarından isteyebilirsiniz.

360 Degrees by Jeffery Vella 2012 yılında açılmış ve Dubrovnik’in en iyi restoranı haline gelmiştir. 2 katlı olan bu mekân, üst katı kokteyl bar, alt katı da restoran şeklinde kullanıma açılmıştır. Oldukça lüks olan bu restoranda Akdeniz mutfağının zengin çeşitlerini tadabilirsiniz.

Lucin Kantun ise menüsü oldukça çeşitli bir restorandır. Her ne kadar dışarıdan bakıldığında mekân salaş dursa da lezzet konusunda oldukça yükseklerdedir. Menüsü deniz ağırlıklı olsa da özel bir peynir türüyle kaplı peynir tabakları, lavanta ve bal ile harmanlanış kuzu etleri ve Dalmaçya prosciutto denemeye değer geleneksel yiyecekler arasındadır.

Dubrovnik’te Alışveriş

jam_marmelade_2014--942-420.jpg

Adriyatik’in incisi, Hırvatistan’ın gözbebeği olan Dubrovnik, alışveriş konusunda oldukça yerel çeşitlilik sunar fakat burada unutulmaması gereken en önemli durum, şehirde alışveriş sırasında Hırvatistan kunası kullanmak zorunda olduğunuzdur. Hemen hemen şehrin her yerinde bulunan döviz bürolarından paranızı Hırvat kunası’na çevirebilirsiniz.

Diğer şehirlerde olduğu gibi alışveriş denilince ilk akla gelen şey alışveriş merkezlerinin olmadığı bu kentte, hediyelik eşyalarından hediyelik şaraplara, likörlere ve reçellere kadar her şeyi bulabileceğiniz bir bölgenin mevcut olduğudur: Old Town Bölgesi. Bu bölgede her sabah açılan ve öğlen saatlerinden sonra toplanan Gundulica Pazarı’ından şehrin belirli görüntülerinin olduğu anahtarlıklar, magnetler alabileceğiniz gibi, yerel giysiler giydirilmiş oyuncaklar, çeşitli el yapımı mumlar ve şehir için oldukça önemli ve yaygın olan lavantatorbaları gibi küçük hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Ayrıca, ev yapımı olan reçeller, şaraplar, likörler ve likörlü çikolatalar gibi yiyecek içecek tarzında bir alışveriş de yapabilirsiniz.

Lavanta torbaları kadar üne sahip olan bir diğer yöresel eşya ise mercan taşı kaplamalı gümüş takılardır. Dubrovnik’te hemen hemen her yerde görebileceğiniz bu takılar, küçük işletmeler için önemli bir ticaret aracıdır. Ayrıca bu takıları alırken satıcılarla Türkçe birkaç kelime konuşabilirsiniz. Türk dizilerine oldukça sempati besleyen Hırvatlar, takılar konusunda dizilerden etkilendikleri için birçok taşın Türkçe adını bilir ve ne işe yaradığını size anlatabilirler. Takılar için özellikle Dubrovnik Katedrali yanındaki sokaklarda açılan tezgâhları tercih edebilirsiniz. Fiyatları oldukça uygun olan bu tezgâhlar akşam saatlerine kadar açık olup hava kararırken toplanmaktadır.

Kurutulmuş sebze ve meyvelerin de çoğunlukta olduğu bu pazar yerlerinden şehre özgü zeytinyağı ile yapılmış bazı ürünler satın alabilirsiniz. Alışveriş yaparken pazarlık konusunda bir hayli ısrarcı olmanız gerekebilir çünkü Dubrovnik kentinde pazarlık kültürü yok denebilecek kadar azdır.

Dubrovnik Gece Hayatı  

dubrovnik-195754_960_720.jpg

Dubrovnik şehrinde gündüzleri sakin ve huzurlu bir şekilde şehrin tarihî geçmişini inceleyip doğal güzelliklerin tadını çıkarırken akşam vakitlerinde ise eşsiz bira ve şarapların tadını çıkarmaya vakit ayırabilirsiniz. Karanlık çökmeye başladıktan sonra Dubrovnik’e eğlence ve hareketlilik hâkim olur. Eğer bu şehirde amacınız sabaha kadar içip dans etmek ise, şehir size sınırsız hizmetler sunan birçok bar ve kafenin kapısını açacaktır. Diğer yandan sakince müzik eşliğinde, deniz kenarında oturup, canlı müzik eşliğinde yerel halkla sohbet etmek isterseniz de akşam saatlerinde sahilde kurulan masalarda oturabilirsiniz. Deniz kenarında kurulan bu masalarda, taze deniz ürünleri, yerel bira ve şarapların tadına bakarken akrobasi gösterilerini izleyip sokak müzisyenlerini dinleyebilirsiniz. Gece hayatına bar ve kulüplerde devam etmek isteyenler için aşağıda birkaç öneri sunulmuştur.

Latino Club Fuego Dubrovnik şehrinin en ünlü ve en eski sayılabilecek barlarında biri olup şehrin kuzeyinde Old Town bölgesindeki Pile’de bulunur. Daha çok elektro ve popüler müziklerin ağırlıkta çaldığı bu bar, oldukça geniş olan dans pistiyle de rahatça eğlenebilme fırsatı sunar.

Buza Bar ise şehrin en ilginç ve kesinlikle gidilmesi gereken barlarından biridir. Bu bara giderken öncelikle bir tünelden geçmek zorundasınız ve bu tüneli geçerken dahi Soul ve Funk melodilerini duyabilirsiniz. Kayalıkların içerisinde konumlanan Buza’da soğuk içeceklerinizi levrek eşliğinde yudumlarken Adriyatik manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Trubadur Hard Jazz Cafe Dubrovnik’te gece hayatı dendiğinde ilk akla yerlerdendir. Caz müziğinin en iyi performanslarının gerçekleştiği açık hava konserleriyle ünlü bu kafe Dubrovnik’in Buniceva Poljana bölgesinde konumlanır.

D’Vino Wine Bar Dubrovnik’te bir şarap evidir. Eğer gerçekten tam bir şarap tutkunuysanız buradan ayrılamayacağınızı garanti edebiliriz. Barın girişinde yazan “Burada önemli olan sizin değil şarabınızın yaşı” başlıklı yazı da aslında nasıl bir bar olduğunu net bir şekilde ifade ediyor. Bu barda oldukça farklı ülkelerden gelen şarapların ve ev yapımı şarapların tadını çıkartırken şarabınıza uygun verilen peynir tabağının da tadını çıkarabilirsiniz.

Golden Sun Casino ise farklı bir eğlence tarzıyla karşınıza çıkıyor. Libertas Otel’de hizmet veren bu casino, Dubrovnik gece hayatına farklı bir alternatif sunar. Bahis oyunlarının çok çeşitli olduğu bu casino’da Amerikan ruleti, Black Jack ve Punto Banco gibi farklı tarzda bahis oyunları ile şansınızı deneyebilirsiniz.

Caffe Bar Nonenina da OldTown içerisinde bulunan ve bünyesinde çok çeşitli kokteyl ve viskiler barındıran bir bardır. Eğer tütün seviyorsanız bu barda çeşitli yabancı içeceklerin yanın ikram edilen Küba purosunun da tadına bakabilirsiniz.

Genelde Old Town’daki bütün mekânlarda alkol alıp dans edebileceğiniz gibi, şehrin sokakları da oldukça hareketlidir. Neredeyse tüm sokaklarda sabahlara kadar çalan sokak sanatçılarının yanında sahil kesiminde bulunan konserleri dinleyerek sabaha kadar dans etmek de mümkün olacaktır.

Dubrovnik Festivalleri

svecano_zatvaranje.jpeg

Dubrovnik yıl içinde pek çok festival düzenleyerek kendi kültürünü ve tarihî geçmişini yaşatmayı amaçlayan bir yapıya sahiptir. Festival zamanlarında oldukça renkli görüntülere sahip olan şehre gitmeye karar verdiyseniz festival tarihlerine bakmanızı ve rezervasyonunuzu çok geçe kalmadan yapmanızı tavsiye ederiz zira bu dönemlerde şehirdeki otellerde yoğunluk yaşanmaktadır. Sizin için seçtiğimiz festivallerden bazıları aşağıdadır.

Dubrovnik Shakespeare Festivali: Nisan-mayıs aylarında düzenlenen bu tiyatro festivalinde Shakespeare oyunlarını Hırvatların bakış açısıyla izleyebilirsiniz.

Dubrovnik Libertas Film Festivali: Haziran ayında gerçekleştirilen ve 1 hafta süren bu festivalde birçok kültürden bağımsız ve kısa film gösterimleri düzenlenir. Hollywoodlu oyuncu ve yönetmenlerinde oldukça ilgisini kazanan bu festivalde Avrupa ve Balkan tarzı ağırlıklı filmler gösterilmektedir.

Dubrovnik Yaz Festivali: Temmuz aylarında gerçekleştirilen bu festival, şehrin tarihî zenginliğini yaşatmak ister. Rönesans ve Barok döneminin ruhunu yansıtan bu festival müzik ve drama festivalidir.

Re-Vel-Ini: Her yıl temmuzun son günlerine doğru düzenlenen bu festival 4 gün sürmektedir ve Güney Dalmaçya’nın en büyük festivallerinden biri kabul edilir. Sadece elektronik müziğe yer verilen bu festival Revelin Club tarafından düzenlenmektedir.

Kent Kültürünü Canlandırma Festivali: Her yıl ağustos aylarında düzenlenen bu festivalde çeşitli tiyatro, konser, sergi ve film gösterimlerine yer verilir. Bu festivalde amaç sokak kültürü ile entelektüel kültürü birleştirmektir.

Dubrovnik Uluslararası Erken Müzik Festivali: 15-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenen bu festivalde Orta Çağ’dan kalma Hırvat üst sınıf müzik tarzı yansıtılır.

Good Food Festivali: Her yıl ekim ayında yapılan bu festivalde Hırvat mutfağı başta olmak üzere tüm dünya yemeklerini yiyebilir hem de atölyelerde yemeklerin yapımını öğrenebilirsiniz. 4 gün süren bu festival Stradun Caddesi’nde gerçekleştirilir.

Reçel ve Marmelat festivali: Her yıl 6-7 Kasım tarihlerinde düzenlenen bu festival 30’dan fazla katılımcı sağlayarak yerli üreticiye ekonomide destek olmayı amaçlar.

Uluslararası Koro Festivali: 13-15 Kasım tarihlerinde düzenlenen bu festivalde Avrupa’nın çeşitli yerlerinden performansçılar katılmaktadır ve festivalin sonunda bir yarış düzenlenir.

Dubrovnik Resmi Tatiller

1 Ocak: Yeni Yıl

6 Ocak: Epifani

5-6 Nisan: Paskalya

1 Mayıs: İşçi Bayramı

15 Haziran: Corpus Christi

22 Haziran: Anti Faşizm Direniş Günü

5 Ağustos: Zafer Bayramı

8 Ekim: Bağımsızlık Günü

25 Aralık: Noel

26 Aralık: Saint Stephen Günü

*Yukarıdaki tatiller 2018 takvimine ait olup yıllara göre değişmektedir.

Dubrovnik İçin Faydalı Bilgiler

Polis: 192

Ambulans: 194

İtfaiye: 193

Dubrovnik Dış Temsilcilikleri

Dubrovnik’te Türkiye’ye ait bir dış temsilcilik bulunmamaktadır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği’nin görev bölgesinde yer almaktadır.

T.C. Zagreb Büyükelçiliği

Telefon: 00 385 1 486 46 60(Santral) /46 80 /46 81 (Konsolosluk)

Eposta: embassy.zagreb@mfa.gov.tr

Adres: Andrije Hebranga 32-34, 10000 Zagreb, Croatia

İnternet sitesi: http://zagreb.be.mfa.gov.tr

Dubrovnik Para Birimi

Para birimi Hırvat kunası olan Dubrovnik’te 1 euro 7,39 HRK’ya karşılık gelmektedir ve 1 HRK 0,73 TL’dir.

*Kur bilgisi Haziran 2018’de güncellenmiştir.

Dubrovnik’in Resmi Dili

Resmi dili Hırvatça olan Dubrovnik’te, İngilizce de oldukça yaygındır.

Dubrovnik Saat Farkı

Dubrovnik ile Türkiye arasında 1 saatlik bir zaman dilimi farkı vardır. Türkiye’de saatler 17.00 iken, Dubrovnik’te saat 16.00’dır.

Dubrovnik Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi Type F / 250V / 16 A

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca 7oC
    • Şub 8oC
    • Mar 10oC
    • Nis 13oC
    • May 17oC
    • Haz 21oC
    • Tem 24oC
    • Agu 24oC
    • Eyl 21oC
    • Eki 17oC
    • Kas 12oC
    • Ara 9oC

Kısa Kısa

Nüfus: 42.615 / Dil: Hırvatça / Para Birimi: Hırvat kunası (HRK) / İklim: Akdeniz iklimi / Ortalama Kaç Günde Gezilir: 2-3 gün