Safranbolu’da Nerede Kalınır?


Birçok devlete ev sahipliği yapan Safranbolu’nun tarihi çok eski dönemlere dayanmaktadır. Safranbolu’nun her köşesinde bu köklü tarihin parçaları görülmektedir. Bu tarihi bölgenin korunması için çok fazla çaba harcanmış ve 1975 yılında kentsel sit alanı olarak korunmaya devam edilmiştir. Dünyanın birçok yerinden turistleri kendine çeken Safranbolu’da konaklamak için birçok seçenek mevcuttur.

Safranbolu’nun tepesi olan Bağlar Bölgesi, benzersiz bir manzaraya sahiptir. Daha sakin ve sessiz olan bölgede genelde yazlık evler de bulunmaktadır. Bu bölgedeki oteller de restore edilerek otel haline getirilmiştir. Safranbolu konaklarında ayrıcalıklı bir yere sahip olan Paçacıoğlu Bağ Evi, geçen zamana inat sapasağlam ayakta kalmayı başarmış, her bir köşesinde tarihin izlerini taşıyan, Safranbolu'nun sembol konaklarından. Meyvelerin dalından kopup yendiği, güne kuş cıvıltıları eşliğiyle başlandığı Paçacıoğlu Bağ Evi, yazlık evlerin yoğunlukta olduğu sessiz ve sakin Bağlar kesiminde yer alıyor. 

Paçacıoğlu Bağ Evi

Safranbolu'nun tarihi merkezindeki Çeşme Mahallesi, 18. yüzyılda görkemli konaklarıyla ünlü bir bölgeydi. Bu bölgede yer alan Gülevi Safranbolu, gizli bir ortak bahçe etrafında buluşan birbirine komşu üç konaktan oluşuyor. Restore edilerek yeniden özgün mimari yapılarına kavuşturulan ve aynı zamanda çağdaş donanımlardan da taviz verilmeyen Gülevi Safranbolu, misafirlerine tarihi mahalle çeşmesinin hayat verdiği meyve ağaçları ve mevsim çiçekleriyle dingin ve huzurlu bir konaklama deneyimi vadediyor.

Bağlar Bölgesi’nde kalmayı tercih edenler Tarihi Saat Kulesi’ni ve Yörük Köyü’nü de ziyaret edebilirler. Bölgenin en iyi otellerinden biri olan Bağlar Saray Otel, geleneksel tarzda döşenmiş olup havuzlu bir avluya sahiptir. Avlusunda akşam yemeklerinin sunulduğu otel, Safranbolu Otogarı’na yaklaşık iki buçuk kilometre uzaklığındadır.

Üç bölgeye ayrılan Safranbolu’nun en popüler yeri Safranbolu Şehir Merkezi Bölgesi’dir. Otellerin birçoğunun bulunduğu bölge Safranbolu tarihinin en çok hissedildiği yerdir. Bu bölgeyi tercih etmenin diğer bir avantajı da her yere yakın olması ve ulaşım sorununun ortadan kalkmasıdır. Şehir merkezindeki ve oldukça lüks olan Zalifre Otel, ismini Safranbolu’nun geçmişte kullandığı isimlerden birinden almaktadır. 2002 yılında kapılarını açmış olan otel üç yıldızlıdır. Oldukça büyük olan otelin binası Safranbolu evi mimarisine sahiptir. Geleneksel Safranbolu kahvaltısı ile güne başlayacağınız otel merkeze de oldukça yakındır. Merkezdeki popüler konaklama yerlerinden biri de Akçasu Konak’tır. Safranbolu otogarına 1 kilometre uzaklıkta olan otelde ücretsiz wi-fi erişimi de bulunmaktadır. Klasik bir Safranbolu evi yapısında olan binanın iç dekorasyonu da samimi bir ev havasındadır. 150 yıllık bir Osmanlı Konağı olan Hüma Hatun Konağı Otel, 2002 yılında binanın yenilenmesi ile konuklarını ağırlamaya başlamıştır. Aileler için hazırlanmış 3-4 kişilik odaları ve kırk kişilik restoranı ile güzel bir konaklama imkanı sunan otel, toplu taşımaya oldukça yakındır.

Safranbolu’nun diğer bir bölgesi olan Eski Kent Merkezi, eşsiz bir manzaraya sahiptir. 1000’in üzerinde tarihi ev bulunan bölge adeta bir müze gibidir. Eski Safranbolu Çarşısı’nın bulunduğu bölgede, el sanatları ürünleri ve birçok yerel ürün satılmaktadır. Arnavut kaldırımlarıyla döşenmiş sokakları ve 19. yüzyıldan kalma konakları ile eşsiz bir görsele sahiptir. Her biri ayrı bir tasarıma sahip 11 odanın bulunduğu Leyla Hanım Konağı, bölgedeki en uygun seçeneklerden biridir. 1912 yılında inşa edilen konakta, ziyaretçilerin kullanımına açık bir de hamam bulunur. 2012 yılında restore edilmiş otelin 200 kişilik büyük bir açık restoranı da bulunmaktadır. 1919 yılında yapılmış üç konak ve bir bahçeden oluşan Havuzlu Asmazlar Konağı Otel’de, geleneksel kahvaltı büyük avluda sunulmaktadır. Safranbolu Yemenciler Çarşısı Arastası, otele yürüyüş mesafesindedir. Her odada wi-fi’nin bulunduğu otelin çok yakınında ücretsiz bir otopark da bulunmaktadır.

Lokasyon Sayfasında Detayı Göster
Kapalı