Geleneksel Kar ve Kızak Festivali- Şubat Ayı- Küre Belediyesi: 600 yıllık yaşayan bir gelenek olarak düzenlenmeye devam eden bir festivaldir. Halat çekme, kütük kırma, kardan adam yapma, kızak hız yarışı gibi farklı etkinliklerle süslenmiştir.
Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası - Mayıs Ayının ilk Haftası – Kastamonu: 1992 yılından bu güne kadar kutlanmaya devam edilen anma haftasında tasavvuf musikisi, semazen gösterileri ve söyleşiler gibi etkinlikler gerçekleşiyor. İnanç turizmi açısından anlamlı bir organizasyondur.
Rıfat Ilgaz Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali – Temmuz Ayı – Cide Belediyesi: Cide ilçesinde doğmuş olan ünlü yazar Rıfat Ilgaz’ı anmak için gerçekleştirilen etkinliklerden oluşur. Paneller, tiyatrolar, şiir dinletileri ve konserlerle zenginleştirilen bir organizasyondur.
Abana Kültür, Sanat ve Deniz Şenlikleri – Temmuz Ayı – Abana Belediyesi: Daha çok spor yarışmalarıyla renklendirilmiş kültür sanat şenliğidir.
Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı Kutlamaları – Ağustos Ayı Kastamonu: Kortej ile başlayan türlü sergi ve ziyaretlerle devam eden etkinlikler bütününden oluşur. Bu kutlama ilçeleriyle birlikte tüm Kastamonu’da kutlanmaktadır. 23 ağustosta başlayıp 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ile son bulan bir etkinliktir.
Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali – Eylül Ayı ilk haftası – Taşköprü Belediyesi: Festival boyunca, toplu gerçekleşen sünnet törenleri, en iyi sarımsak yetiştiricisi yarışması, sarımsak güzeli seçilmesi ve ünlü sanatçıların konserleri ile tam bir şenlik havasında geçen festivaldir.
İnebolu Uluslararası Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali – Temmuz Ayı – İnebolu Belediyesi: Milli tarih bilincini yaşatmak amacıyla gerçekleşen festivaldir. Halk oyunları, sergiler, spor müsabakaları ve konserlerle zenginleştirilmiştir.
*Bölgenin belli başlı festivalleri yukarıdaki gibidir. Tarihleri her yıl değişebildiğinden ziyaret gerçekleştirileceği yılın takviminin önceden kontrol edilmesini tavsiye ederiz.