İstanbul'da Kahve Nerede İçilir?

Eğer sizlerde benim gibi kahve tutkunuysanız işte bu yazı tam size göre!

Her fırsat bulduğumda İstanbul'un farklı semtlerine günlük geziler düzenlerim kendi çapımda. Her defasında da kapanışımı güzel bir kahve ile tamamlamak isterim.Bu birikimin sonucu olarak da kendime mesken belirlediğim bir kaç  lezzet noktalarımı sizlerle paylaşacağım.

1- It's OK Coffe and Restarting Co. (Akarsu Yokuşu-Cihangir) 

Cihangirin tam kalbinde yeni yeni duyulmaya başlayan küçük nezih bir kafe. Sizlere çok güzel sandviçler ve çeşit çeşit kahveleri işletmecisi Yücel Bey'in hoş sohbeti ile sunan sımsıcak bir mekan. Bilhassa New York'dan büyük uğraşlar ile getirdikleri Dead Wish isimli içimi çok hafif fakat dünyanın en sert kahvesi olarak bilinen tat, benim özel favorim. (6 kat fazla kafein).

2- Mandabatmaz (İstiklal Caddesi-Olivia Geçidi)

1967 yılından beri hizmet veren nadide bir lezzet. İstiklal Caddesi'nin ortasında, çıkmaz bir sokağı boydan boya kahvelerini yudumlayıp hoş sohbetleri ile şenlendiren insanların müdavimi olduğu mekan. Kendilerine has, sırlarını paylaşmadıkları özel bir Türk kahveleri var. Tadı biraz menengici andırıyor, fincanlar alışılmışın dışında birazcık daha büyük ve çok daha bol köpüklü geliyor. Oldukça salaş bir mekan, belli başlı müdavimlerinin sizlere selam verip afiyet olsun diyerek yan masaya geçip kahvelerini yudumlarken saygı çerçevisinde ki sohbetleri ise en sevdiğim kısmı. Buranın enteresan kısmı ise sabah, öğlen ve akşam olmak üzere kahveyi farklı telveler ile size servis etmesi. Misal sabahları daha sert, daha telveli bir kahve size sunuluyor ama akşam saatinde ise daha az telveli ve dolayısı ile hafif bir Türk kahvesi size sunuluyor.

3-Şark Kahvesi (Kapalı Çarşı)

Adından da anlaşıldığı gibi şark öğeleri ile dekore edilmiş İstanbul'un en meşhur tarihi ve turistik öğelerinden Kapalı Çarşı'nın içerisinde hizmet veren bir mekan. Kapalı Çarşı'nın içerisindeki binbir çeşit koku o güzide kahveleri ile birleştiğinde tadından içilmez bir hal alıyor. O eski ve etnik atmosfer ise bonusu. Kahveyi közde pişirmeleri ise en can alıcı noktası.

4-Çorlulu Ali Paşa Medresesi (Çemberlitaş)

Osmanlı döneminden kalma Çorlulu Ali Paşa Medresesi kendi içerisinde 4-5 farklı mekana ayrılıyor. Her biri ayrı meşhur. Daha çok nargile ile ün salmış bu Osmanlı eserinde yerli yabancı birçok insanın samimi bir şekilde, sanki sizi yıllardır tanıyormuş gibi sohbet edip kahvelerinizi içerken gözlerinizde eski İstanbul'u, Osmanlı'yı ve Anadolu'yu çok net canlandırabilirsiniz. Duvarlara asılmış kilimler, nargilelerin kokusu ve o çıkardığı ses...