San Francisco Hakkında Bilinmesi Gerekenler

San Francisco Kaliforniya Eyaleti’nin kuzeyinde yer alan önemli kültürel ve finansal bir merkezdir. San Francisco’nun kuruluşu 1776 yılında, Jose Joaquin Moraga ve Aziz Francisco Palou tarafından kurulan “Assisili Francesco Milyonerlik Binası” ile başlamıştır. Şehir 19. yüzyılın ortalarında Kaliforniya’da başlayan “Altına hücüm” döneminde bir anda zenginleşmiş ve büyümüştür. Bu zenginleşme ile ABD tarihinde yaşanan en büyük felaket olan 1906 depremine kadar Batı Kıyısının en gelişmiş şehri olan San Francisco, depremle büyük bir yıkıma uğramış ancak hızlı bir şekilde tekrar kurulmuştur.

San Francisco şehrindeki yerleşimin M.Ö. 3000'lere kadar dayandığı saptanmıştır. 18. yüzyılda İspanyollar bölgeyi keşfedene kadar küçük yerli kolonileri bu çevrede yaşamıştır. 1846'de Amerika-Meksika Savaşı'nın patlak vermesiyle San Francisco'nun da bulunduğu Kaliforniya eyaleti Meksika'dan ayrılmış ve Amerika Birleşik Devletleri'ne katılmıştır. "Altına hücum" dönemine kadar fazla gelişmeyen şehir altının bulunmasından günümüze hızlı bir şekilde gelişmiştir. San Francisco aynı zamanda 2. Dünya Savaşı’nda Pasifik cephesine en çok asker gönderen şehirdir. 1945 yılında savaşın bitiminde Birleşmiş Milletler'in kurulma çalışmaları burada başlamış ve kuruluş yasası burada hazırlanmıştır. Savaş bittikten sonra ise liberalizm akımına uğramıştır. Bu akımlar sayesinde bugün, ABD’de liberalizmin ve insan haklarının kalesi durumuna gelmiştir. Dünyanın dört bir yanından göç alan şehir kozmopolit yapısı sayesinde de farklı kültürlerin bir arada uyum içerisinde yaşadığı bir yer olmuştur. İnsan hakları konusunda pek çok eylemin öncülüğünü eden şehir de olmuştur.

San Francisco'nun iklimi de şehirde yaşamı keyifli hale getirmektedir. Yüksek sıcaklıkların görülmediği şehirde sıcaklık farkları da yüksek değildir. Bu nedenle turizm için çok uygun bir şehir olmuştur. Aynı zamanda kozmopolit yapısı sayesinde dünya mutfaklarının örneklerini şehirde görmek mümkündür. Chinatown yani Çin Mahallesi, Amerika'daki en büyüklerinden birisidir ve bu mahallede lezzetli yemekler ve keyifli aktiviteler bulmak mümkündür. Şehir 20. yüzyılın başlarında Mark Twain, Jack London gibi ünlü yazarların yaşadığı yer de olmuştur. Devamında da "Beat poetry" isimli akımın da merkez şehri olmuştur.

San Francisco'nun özellikle dağ manzaraları ve Victoria tarzı mimarisi ilgi çekmektedir. Uber, Twitter, Airbnb, Dropbox gibi teknoloji devi şirketlerin genel merkezleri de San Francisco'da bulunmaktadır. Bu canlı, hareketli ve gelişmiş şehir ziyaret etmeniz gereken bir destinasyondur.

Tanıtıcı Video:
 

 

San Francisco (Kaliforniya) ile İlgili

San Francisco Nerededir?

Şehir, San Francisco Yarımadası’nın kuzeyine kurulmuştur. Kuzey ve doğusunda San Francisco Körfezi, batısında ise Büyük Okyanus vardır. 

San Francisco'ya Nasıl Gidilir?

San Francisco’ya Türkiye'den uçak seferleri bulunmaktadır. Bunun dışında San Francisco’ya Avrupa üzerinden aktarmalı olarak veya New York, Washington gibi diğer ABD şehirlerinden aktarmalı olarak da ulaşabilirsiniz.

San Francisco'ya Ne Zaman Gidilir?

San Francisco’ya gidilecek en uygun zaman Ağustos – Eylül aylarıdır. Bu aylarda sıcaklık genellikle 25 – 30 derece arasındadır. Bunun yanında San Francisco’nun gece ile gündüz sıcaklıkları arasında büyük farklar vardır. Pasifik Okyanusu ile dağlar arasında kalan şehir çevre şehirlere göre daha serindir. Bu yüzden özellikle öğleden sonra oluşan soğuk rüzgârlara karşı yanınızda sizi sıcak tutacak bir şeyler taşımanız yararınıza olacaktır. Yaz aylarında şehrin üstüne sıklıkla sis çöker. Özetle yaz mevsimi San Francisco’nun en güzel olduğu dönemdir.

San Francisco’da Nerede Kalınır?

Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya eyaletinin en büyük şehri olan San Francisco, ülkenin turistik metropolleri arasında bulunuyor. Şehirde altın bulunmasının ardından birçok süreç yaşayarak bugün artık hemen her konuda Kaliforniya’nın önde giden şehirlerinin liste başı olan San Francisco; turizm, finans, eğitim, teknoloji ve sanayi konularında eyaletin lokomotifi durumunda.

Yıl boyunca türlü etkinlik ve festivale sahne olan San Francisco’da herkesin her gün kendine göre bir eğlence ve etkinlik bulabilmesi son derece sıradan bir durum. Bu hareketli ve eğlenceli şehirde yemek kültürü de son derece gelişmiş durumda. Şehirde her ülke mutfağından esintiler bulabileceğiniz, son derece lezzetli mönüleriyle konuklarına hem Amerikan hem de dünya mutfağından örnekler sunan oldukça popüler pek çok restoran bulunuyor.

Birbirinden farklı semtlerinde farklı yaşam tarzlarıyla insana şaşırtıcı tezatlar sunan bu şehirde tatil yapmak da yaşamak da gerçekten çok keyifli.

 

İpucu: Otellerde seyahatinizden iki veya üç ay öncesinde rezervasyon yaparsanız çok daha uygun fiyatlara yer bulabilirsiniz. Ayrıca San Francisco otel fırsatlarını buradan görebilirsiniz.

Devamını Oku

San Francisco Otelleri

San Francisco Otelleri

Amerika Birleşik Devletleri’nin en batısında, dünyanın bir ucunda yer alan San Francisco bu kıtanın en kalabalık ve bir o kadar da varlıklı şehri olarak tanınıyor. San Francisco otelleri ve ulaşımı oldukça pahalı olduğundan gezmeyi bile kısıtlıyor. San Francisco’ya gelirken oldukça ciddi bir meblağ ile gelmek ve harcamanın çoğunun konaklama kısmına gideceğini baştan kabul etmek gerekiyor. San Francisco otelleri oldukça lüks seçeneklere sahip. Fakat şehirdeki apart oteller ve hosteller sayesinde de bütçe konusunda biraz olsun yardımcı olan alternatifler de bulunuyor. Bölgedeki tesisleri merak ediyorsanız San Francisco otelleri yazımızı keyifle okuyabilirsiniz. 

Devamını Oku

San Francisco'da Gezilecek Yerler

Kaliforniya'nın batısında muhteşem bir coğrafyada konuşlanmış olan San Francisco harika bir seyahat güzergahı. San Francisco modern yapılarıyla ve Victoria tarzı mimarisiyle olduğu kadar doğasıyla da ünlü bir şehirdir. Bu yüzden ister eğlence, ister doğa, isterseniz de kültürel bir gezi planınız olsun, San Francisco hepsini bir arada barındıran bir kimliğe sahiptir. Golden Gate Köprüsü ve Rekraasyon alanı, Fine Arts Müzesi, Coit TowerCastroFisherman Wharf, AlcatrazLombart Street ve şehrin merkezinde yükselen Transamerica Pyramid görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. 

Üç yanı okyanusun pırıl pırıl sularıyla çevrili, enerji ve yaratıcılık dolu, tarihe boyanmış San Francisco'da yapmadan dönmemeniz gereken beş maddeye gelin bir göz atalım. 

1. Tarihi tramvaya binin.

San Francisco dik yokuşlarıyla ünlü bir kent ve dünyada otomatik olmayan son tramvaylardan birisi de burada bulunuyor. Esasen 23 tane olan bu tramvaylardan günümüzde sadece 3 tanesi çalışıyor. O yüzden yolunuz San Francisco'ya düşerse şehri güzelce gezmek için bu tarihi tramvaylardan birine atlamayı ihmal etmeyin. Her 10 dakikada bir geçen tramvayların tek gidiş ücreti 6 dolar, günlük bilet ise 14 dolar. Önce Powell ve Market Street'i görün ve ardından ızdırap dolu Lombard Street'e uğrayın. Bu sokak dik yokuşuyla dünya çapında ünlü olmuş eğer buraya tırmanmayı düşünüyorsanız, bir daha düşünün deriz.

2. Alcatraz'ı ziyaret edin.

Alcatraz San Francisco Koyu'nda bulunan bir ada ve bildiğiniz üzere ünlü Alcatraz Hapisanesi de burada bulunmakta. 150 dakika süren yolculuk boyunca hapisanenin tarihini dinlerken harika bir Golden Gate Köprüsü manzarasıyla da karşılaşacaksınız. Geziniz için internet üzerinden biletlerinizi önceden ayırmanızı tavsiye ederiz zira San Franscisco'ya yolunu düşüren her turist bu meşhur hapisaneyi ziyaret etmek isteyecektir. Perşembeden pazara olan günlerden Alcatraz'ı gece de ziyaret etmek mümkün. Biraz ürkütücü olduğunun farkındayız ama manzaranın da bir o kadar harika olacağına eminiz.

3. Exploratorium'da dünyayı keşfe çıkın.

Burası pratik anlamda bilimle iç içe olup dünyayı keşfedebileceğiniz bir mekân. Sergiler, projeler ve etkinlikler gün boyunca sizi meşgul edecek ve buradan çıkmak istemeyeceksiniz. İçinde bulunan kafeden kendinizi mutlu edecek Amerikan tatlılarından da alabilirsiniz. Salı gününden pazar gününe kadar açık olan Exploratorium için biletlerinizi internet üzerinden alarak zamandan tasarruf edebilirsiniz. Eğer 18 yaşından büyükseniz, Exploratorium'da perşembe akşamları 18.00-22.00 arasında özel indirimler yapıldığını bilmenizde fayda var.

4. Golden Gate Köprüsü'nden geçin.

Golden Gate Köprüsü San Francisco'nun ufuk çizgisiyle iç içe geçen harika bir yapı. Mutlaka ziyaret etmeniz gereken bu ünlü köprüyü imkânınız varsa yürüyerek ya da bisikletle geçmenizi tavsiye ederiz. Köprünün her iki tarafı, güvenli bir şekilde geçebilmeleri için yayalara ve bisikletçilere tahsis edilmiş durumda. Şehir merkezinden bir bisiklet kiralayabilir ve yollarda rahat etmeniz için bir harita alabilirsiniz. Yola çıkmadan önce fotoğraf makinanızı yanınıza aldığınızdan ve havanın bozmayacağından emin olun. Rüzgarlı ve soğuk bir havada köprüde yürüyüş yapmanız pek de keyifli olmayacaktır. 

5. Twin Peaks'te güneşin batışını seyredin.

Twin Peaks San Francisco'nun merkezinde yükselen iki küçük dağ. Şehrin panoramik olarak izlenebilmesi için en ideal mekân burası demek kesinlikle yanlış olmaz. Köprüleri, okyanusu, şehri ve ötesini burada keyifle seyredebilirsiniz, hele bir de o sırada güneş batmaya başladıysa! Toplu taşıma ile doğrudan buraya ulaşabilmenin ne yazık ki mümkünatı yok ancak tırmanmaya başlayabileceğiniz yerde bir durak bulunuyor. Twin Peaks'in tadına iyice varabilmek için San Francisco lezzetlerinden oluşan bir piknik sepetini de yanınıza almayı unutmayın. 

Devamını Oku

San Francisco Şehir İçi Ulaşım

San Francisco’da ulaşım alternatifleri oldukça çeşitlidir. Birçok ABD şehrinin aksine, gelişmiş toplu taşıma hizmetleri sayesinde San Francisco’da araba kiralamaya mecbur kalmıyorsunuz. Şehirde başlıca ulaşım araçları ise BART isimli raylı sistem, metro, otobüs, feribot ve cable car. Bu araçlara binebilmek için Clipper isimli kartı almanız gerekiyor. 

BART/Raylı Sistem- BART, San Francisco’nun en geniş ve en çok kullanılan ulaşım aracıdır. Sarı, turuncu, kırmızı, mavi ve yeşil olmak üzere beş hattı vardır ve hepsi birbiriyle bağlantılı olan 45 duraktan oluşur. San Francisco’da en hızlı ve kapsamlı olarak BART ile seyahat edilmektedir. Toplu taşıma araçlarında kullanılan Clipper kartını hem binerken hem de inerken okutmanız gerekmektedir. Bu araçlarda mesafe bazlı ücretlendirme uygulanmaktadır ve kartınızda en az 1,75 $ yüklü olmalıdır.
 
Muni Metro- San Francisco’nun belediye tarafından işletilen metrosudur. Sarı, mavi, açık mavi, pembe, yeşil ve mor olmak üzere 6 hatta hizmet vermektedir. Muni metrolar ile şehir içi birçok noktaya ve gezilebilecek rotalara kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Muni metroları kullanabilmek için Clipper kartınız olmalıdır.
 
Cable Car-  San Francisco’nun meşhur tramvaylarıdır. Nnostaljik ve dünyaca ünlü olduğundan oldukça fazla rağbet görür ve bu yüzden her zaman kalabalıktır. Ancak her ne kadar diğer toplu taşıma araçlarına göre biraz daha pahalı olsa da oldukça eğlencelidir. Cable Car ile şehrin içinde adeta turistik bir tur atabiliyorsunuz. Clipper Kart’ın geçmediği tek ulaşım aracı olan Cable Car’ı kullanmak için bilet almanız gerekiyor. İsterseniz ayrıntılı bilgi almak için sitesine göz atabilirsiniz.
 
Otobüs- San Francisco’da otobüs hatları oldukça yaygındır. Şehir içinde birçok noktaya otobüslerle ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Otobüsleri kullanabilmeniz için Clipper kartınız olması gerekmektedir. Eğer kartınız yoksa nakit olarak ödeyebilirsiniz ancak tam para vermelisiniz. Eğer tam para vermezseniz para üstünüzü alamıyorsunuz.
 
Feribot- Ferry Building, South San Francisco, AT&T Park ve Pier 41 iskeleleri ile körfezin karşısında bulunan Oakland ve Alameda bölgelerine ulaşabiliyorsunuz. Özellikle akşamüstü saatlerinde muhteşem manzaralar sunan feribotlar, çoğunlukla turistler tarafından tercih ediliyor.

 Clipper Kart ve Cable Car Tarifeleri

Aylık:

  • Clipper Kart tek kullanım: 1,75 $
  • 4 yaş altı: ücretsiz,
  • 5-17 yaş arası ve 65 yaş üstü: 24 $, (Cable Car’da kullanılamaz.)
  • Yetişkin normal: 70 $ (Cable Car’da kullanılamaz.)
  • Cable Car dâhil aylık kart: 83  

Cable Car:

  • 5-17 yaş arası tek bilet: 5 $
  • 65 yaş üstü tek bilet: 5 $ (Sabah 9 ile akşam 5 arası 1$)
  • 1 günlük: 13 $
  • 3 günlük: 20 $
  • 7 günlük: 27 $
  • Aylık limitsiz: 18-64 yaş arası 60 $, 5-17 yaş arası 15 $, 65 yaş üstü 15 $.

San Francisco Havaalanı konum olarak şehir merkezine yakındır. Havaalanına gelen yolcular “G” numaralı Dış Hatlar Terminalinin yakınında ki BART istasyonuna ulaşarak, şehir merkezine direk olarak ulaşabilirler. Yaklaşık 15 dakikada bir hareket eden BART trenlerinin ücreti ise 9 $ civarındadır. Şehir merkezine Havaalanı etrafında ki taksilerle de ulaşabilirsiniz ancak bu tercih, toplu taşıma araçlarına göre biraz pahalıdır. Eğer taksiye binerek şehir merkezine ulaşmak istiyorsanız yaklaşık 40$ gibi bir ücret ödemeniz gerekecek.

Havaalanında SamTrans’a ait otobüsler, San Mateo ve San Francisco arasında 24 saat hizmet vermektedirler. KX, 292,  397 ve 398 hat numaralı otobüsler havaalanı terminallerinde durmaktadır. Ayrıca 140, 292, 397 numaralı otobüsler ile araç kiralama merkezine gidebilir ve isterseniz oradan bir araç kiralayabilirsiniz. San Francisco’da araç kiralamak yaygındır.
 

San Francisco Mutfağı

San Francisco diğer Amerikan şehirlerinden biraz farklıdır. Çok kozmopolit bir yapıya sahip olan şehirdeki çeşitlilik ve farklılık yemeklerine de yansımış. Yemek yemeyi bir kültür olarak benimsemiş olan San Franciscolular, yediklerinin lezzetli ve sağlıklı olmasına bir hayli önem vermektedir. Sokak lezzetlerine çok önem verilen bir şehir olan San Francisco’da şunları yemeden dönmemelisiniz; Deniztarağı çorbası, midye çorbası, Fisherman Wharf’ta yengeç, istiridye, karides, peynirli fırında makarna olan “Mac&Cheese”, tatlı çörek “Doughnut” ve dondurma.

Deniz ürünlerinin bir hayli tüketildiği şehirde sık sık sushi restoranı da görmek mümkündür. Swan Oyster Depot, Scoma's gibi restoranlar deniz ürünleri satan popüler yerlerdir. Ayrıca farklı mutfaklara ev sahipliği yapan şehirde Çin, Tayland, Japon ve Kore restoranları çok lezzetli yemekler sunmaktadır. San Francisco'daki Chinatown Amerika'daki en büyük Çin mahallelerinden birisidir ve burada son derece lezzetli yemekler bulabilirsiniz. North Beach bölgesi ise İtalyan restoranlarının yoğunlaştığı bir noktadır. Güzel bir Amerikan kahvaltısı için yoğun ilgi gören Mama's tercih edilebilir. Ayrıca San Francisco'da veganlara ve vejetaryenlere de yönelik birçok restoran bulunmaktadır. Çağdaş Yahudi Müzesi'nin yanında bulunan Wise Sons Jewish Delicatessen tütsülenmiş mantar, sucuk, salam gibi Yahudi mutfağından yemekler hazırlamaktadır. 

San Francisco’da yemek yiyebileceğiniz diğer restoranlar ise şöyle:

  • Tartine Bakery-  Leziz sandviç ve tartlarıyla meşhur bir kafedir.
  • Tosca Cafe- İtalyan ve Amerikan Mutfağının harmanlandığı kafe, özellikle İtalyan menüleriyle ünlüdür.
  • Ozumo-  Göze hitap eden mekân tasarımı ve modern japon mutfağı ile ilgi çeken bir mekândır.
  • Fisherman  Wharf- Pier 39 imanında ki bölgeye verilen isim olan Fisherman Wharf’ta, tatmanız gereken harika deniz mahsülleri ürünleri yer alır. Özellikle yengeç yemek isteyenler için ideal bir yerdir.
  • Cheesecake Factory- San Francisco’da oldukça meşhur olan bu restoran & kafe, özellikle tatlı menüleriyle turistler tarafından bilinen bir yerdir.
  • Saison- Şehrin en seçkin restoranlarından olan Saison biraz pahalı gelebilir ancak zengin bir menüye ve iyi bir hizmete sahiptir.
  • İke's Place- Tam 50 farklı çeşidi olan sandviçleri o kadar seviliyor ki günde 200.000 satış yapılıyor. Oldukça kalabalık olan mekânda ayakta kalmamak için önceden sipariş vermek gerekebilir.
  • Oola- Geleneksek San Francisco tatlarının yer aldığı bir restorandır.

San Francisco'da Alışveriş

San Francisco Kaliforniya Eyaleti’nin en büyük şehirlerindendir ve bu yüzden büyük alışveriş merkezleri, dükkânlar ve hemen hemen tüm markalardan mağazaların bulunduğu bir yerdir. San Francisco’da ki alışveriş merkezleri genellikle Union Meydanı etrafında yoğunlaşmıştır. Meydanda Macy's, Saks, Nordstorm gibi büyük Amerikan zincirlerinin mağazaları bulunmaktadır. Haight, Ashbury ve Sacramento ise birçok markanın mağazalarının yer aldığı semtler arasındadır. Eğer San Fransisco’nun yerel ürünlerinden oluşan bir alışveriş yapmak istiyorsanız, o halde kesinlikle Fisherman Wharf’a gitmelisiniz. Fisherman Wharf’ta tişört, magnet gibi büyüklü küçüklü birçok hediyelik eşya satan dükkân yer almaktadır.

Union, Hayes, Fillmore ve Chestnut caddelerinde ise lüks butik mağazalar bulunur. Haight bölgesinde ise kitap ve müzik dükkanları da bulunmaktadır. Chinatown ve Japon mahallesinde ise birçok Çin ve Japon kültürüne ait eşyaları bulabilirsiniz. San Francisco’nun kozmopolit yapısı nedeniyle birçok kültüre ait eşyayı bir arada bulmanız oldukça kolay.

San Francisco Gece Hayatı

San Francisco gece hayatı bakımından oldukça hareketli bir şehirdir. Müzik olarak caz ve blues sevilmekte olup, şehrin genç nüfusu özellikle akşam saatlerinde eğlence mekânlarına gelmektedir. Gece hayatı özellikle Castro, Mission, Nort Beach ve 17. Cadde üzerinde yoğunlaşmıştır. Her bölgenin kendine has bir eğlence tarzı vardır. Örneğin; Castro ve Mission’da gece kulüplerinin yanında gay barlar da fazlaca bulunmaktadır. Bunlardan Eagle Tavern ve Blackbird oldukça popülerdir. San Francisco’da gece geç saatlerde otelinize dönmek için taksi kullanmanız güvenliğiniz açısından tavsiye edilmektedir.

Marina bölgesinde özellikle 20-30 yaş grubu arasındaki gençlerin tercih ettiği barlar ve gece kulüpleri bulunmaktadır. Oldukça hareketli olan şehrin bu kısmında Circa ve Matrix 24/7 çok popülerdir. Ruby Skye ise Las Vegas kulüplerine benzeyen ünlü bir gece kulübüdür. House müzik severler için de San Francisco çok doğru bir tercihtir. Beatbox, 222 Hyde, Public Works, The End Up, The Mezzanine ve Monarch gibi mekanlar house müzik tutkunlarının uğrak yerleridir. Sunset mahallesinde ise Irish publar bulunmaktadır. Hayes Valley'deki mekanlar ise kokteylini yudumlayıp müziğin tadını çıkarmak ve arkadaşlarıyla sohbet etmek isteyenlerin adresidir. Hayes Valley'deki Smuggler's Cove, SoMa'daki Trou Normand, North Beach'teki Tosca Cafe tercih edebileceğiniz kokteyl loungelarıdır. Yine Hayes Valley'de bulunan SFJAZZ Center yeni açılan bir mekandır ve caz müzik severlerin buluşma noktasıdır.

Önemli eğlence mekânları:

San Francisco Festivaller

  • Tet Festivali (Ocak-Şubat)
  • San Francisco Uluslararası Film Festivali (Nisan-Mayıs)
  • Union Street Art Festivali (Haziran)
  • San Francisco Uluslararası LGBTİ Film Festivali (Haziran)
  • San Francisco Caz Festivali (Haziran)
  • Blues Festivali (Eylül)​
  • Oktoberfest By the Bay (Eylül)
  • San Francisco Uluslararası Dragon Boat Festivali (Eylül)
  • Sonbahar Mevsimi Festivali (Eylül)
  • Yıllık Peak2Peak Yürüyüşü (Eylül)
  • San Francisco Dans Filmleri Festivali (Ekim)
  • San Francisco Dünya Müzik Festivali (Kasım)
  • San Francisco Hip-Hop Dans Festivali (Kasım)

San Francisco İçin Pratik Bilgiler

San Francisco’da gece dışarı çıkmak veya yaya olarak gezmek yabancılar için biraz tehlikeli olabilmektedir. Alkol satış yaşı minimum 21’dir. Kapalı mekânlarda sigara kullanımı yasaktır.

  • Polis, Acil ve Yangın: 911
  • Şehir Hastanesi: (415) 554-2500
  • Havaalanı: (650) 877-0118

San Francisco Türkiye Dış Temsilcilikleri

LOS ANGELES BAŞKONSOLOSLUĞU
Adres: 6300 Wilshire Blvd.,Suite 2010, Los Angeles, CA 90048
Telefon: Direkt Tel: +1 (323) 591 6475, +1 (323) 591 6476, +1 (323) 655 8923 Santral Tel: +1 (323) 591 6480, +1 (323) 591 6481 ,+1 (323) 591 6482, +1 (323) 655 8832
Faks: Faks: +1 (323) 655 8681
[email protected] 
http://losangeles.bk.mfa.gov.tr

San Francisco Para Birimi

San Francisco’da para birimi olarak ABD Doları kullanılmaktadır.

San Francisco Resmi Dili

San Francisco’da resmi dil olarak Amerikan İngilizcesi kullanılmaktadır.

San Francisco Saat Farkı

San Francisco (GMT -7) ile Türkiye (GMT +3) arasında 10 saat zaman farkı vardır. Türkiye’de saat öğlen 12.00 iken, San Francisco’da gece 02.00’dir.

San Francisco Resmi Tatiller

  • Yeni Yıl (1 Ocak),
  • Noel Bitiş Tatili (4 Ocak),
  • M.Luther King’i Anma Günü (19 Ocak),
  • Washington’un Doğum Günü (16 Şubat),
  • Anma Günü (25 Mayıs),
  • Bağımsızlık Günü (3-4 Temmuz),
  • İşçi Bayramı (7 Eylül),
  • Columbus Günü (12 Ekim),
  • Gaziler Günü (11 Kasım),
  • Noel (25 Aralık).

San Francisco (Kaliforniya) Künyesi

  • Yerel saat

    Yerel Saat -

  • Kur Farkı

    Kur Farkı -

  • Priz Tipi

    Priz Tipi Type B / 100-125V / 15 A

  • Hava Durumu

    Hava Durumu -oCSon Güncelleme: - (TSI)

Yıllık Ortalama Sıcaklık

    • Oca 10.6oC
    • Şub 12.2oC
    • Mar 12.9oC
    • Nis 13.4oC
    • May 14.2oC
    • Haz 15.3oC
    • Tem 15.4oC
    • Agu 15.9oC
    • Eyl 17.1oC
    • Eki 16.6oC
    • Kas 14.1oC
    • Ara 11.1oC

Kısa Kısa

Ülke: Amerika Birleşik Devletleri
Nüfus: 837.442
Dil: Amerikan İngilizcesi
Para Birimi: Amerikan Doları
Ortalama Kaç Günde Gezilir: 3-4 Gün
İklim: Ilıman Okyanus İklimi
Big Mac Index: 4.79 $ ( Türkiye 3.87 $)