Çeşme'de Yapılacak Şeyler ve Öneriler

Son yıllarda yaz tatili denilince akla ilk gelen yer şüphesiz ki Çeşme. Çeşme tatilinizin süresini bütçenize göre ayarlamanızı öneririm. Bütçeniz kısıtlıysa tatil sürenizi kısaltın ama asla öncelikli gitmeniz gereken mekanları pas geçmeyin.

Çeşme'ye Ulaşım

Havayolu: Çeşme'de havalimanı bulunmadığı için İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na (ADB) gelip buradan aşağıdaki seçeneklerden birisini kullanarak Çeşme'ye ulaşabilirsiniz.

1. Havaş:
Bu linkte görüntüleyebileceğiniz sefer saatleriyle hizmet veren otobüsleri kullanarak ortalama 70 dakikada Çeşme'ye ulaşabilirsiniz.

2. Çeşme Seyahat
204 numaralı otobüsü kullanarak İzmir Otogarı'na ulaşabilirsiniz. Otogardan da Çeşme Seyahat ile Çeşme'ye ulaşmak mümkün. Detaylar için tıklayınız.

3. Taksi
Çeşme'ye gitmek için taksiyi tercih ederseniz ortalama 150 TL gözden çıkarmanız gerekmektedir.

4. Araba kiralama
Çeşme içerisindeki ulaşımınızı da düşünerek araba kiralayabilir ve çok rahat bir tatil geçirebilirsiniz. Araba kiraladığınızda mekanlara vereceğiniz ortalama 30 TL otopark ücretini de göz önüde bulundurmalısınız.

Çeşme'de Konaklama

Çeşme'de konaklama ücretleri diğer tatil beldelerine oranla oldukça yüksek. Kalabalık grupla tatil yapıyorsanız ev/yazlık kiralamanızı öneririm. Daha önce Pırıl Otel, Sheraton, Ilıca Otel'de konakladım ve hepsinden çok memnun kaldım. Çeşme'de diğer tatil beldelerindeki gibi her şey dahil hizmet veren otel bulunmamakta.

Dört Günlük Çeşme Tur Planı

1. Gün

Çeşme'ye araba kiralayarak geldikten sonra hiç zaman kaybetmeden Hürriyet tarafından Türkiye'nin en iyi beach club'ı seçilen Fly-inn Beach'e gidelim.

İlk gece yol yorgunu olacağımızdan Kumrucu Hikmet'te bir kumru ile günü sonlandırıp kendimizi ikinci gün için hazırlamak üzere otelimize dönelim. Kumrucu Hikmet, bana göre Çeşme'nin en iyi kumrucusu. 

2. Gün

Ovacık bölgesinde yer alan Halabağı adlı restoranda köy kahvaltısına gidelim .Ağaçlar altındaki masalarda serbest dolaşan tavukların taze yumurtalarını tadabileceğiniz, gerçek köy kahvaltısı veren, güzel bir restoran. Fiyatlar uygun, gitmenizi öneririm.

Kahvaltımızı bitirdikten sonra Azmak mevkiinde yer alan Before Sunset Beach'e gidelim. Before Sunset'in Happy Hour'u diğer mekanlardan çok daha geç saatte başlıyor ve güneş batana kadar devam ediyor. Gün boyu Ovacık'ın güzel suyunun keyfini sürdükten sonra Happy Hour'da mekanın enfes kokteyllerini tadıyoruz.

Hem doğal kahvaltı ettiğimiz hem dinlendiğimiz hem de Türkiye'nin en kaliteli Happy Hour'unda eğlendiğimiz günü güzel bir akşam yemeğiyle taçlandırmak için İzmir'in en ünlü restoranlarından biri olan Topçu'ya gidelim. Çöp şişimizi yedikten sonra gece için hazırlanalım. İkinci gece için enerjimiz tavan yaptığından önerim bu geceyi o geceki DJ'e göre seçim yaparak Kafepi veya Tren'de geçirelim.

Kafepi'de mrQ veya Ayayorgi'yi ,Tren'de ise Long Island'ı öneririm.

Gecenin sonunda hala enerjiniz varsa ve After Party'de güneşin doğuşunu izlemek isterseniz Alaçatı Port tarafında Sound Pool, Dusk ya da Otto adlı mekanları deneyebilirsiniz. Fiyatlar çok yüksek. Otopark ücretsiz. Müzik çok düşük ritimli olsa da denize sıfır mekanda güneşin doğuşunu izlemek oldukça zevkli. Para vermek istemiyorsanız iki koy arkadaki Delikli Koy'a da gidebilirsiniz.

3. Gün

Otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra Ayayorgi koyundaki mekanlardan birine önceden rezervasyon yaptırarak gidelim. Babylon diğer mekanlara göre daha ucuz bir yer. Müşterilerin yaş ortalaması daha yüksek müzikler çok kaliteli ama Happy Hour'u pek eğlenceli değil. Gün boyu beach volley oynayıp kaliteli kokteyller/kahveler içmenizi öneririm. Damla sakızlı frappe en sevdiğim içecekleri. Şişe blush açtırmanızı öneririm. Otopark ücretsiz.

Sole Mare beach club

Eğer "Happy Hour benim için önemli, tanımadığım insanlarla dipdibe yatmak önemli deği"l derseniz Tren veya Kafepi'yi tercih edebilirsiniz.Tren'de Kerimcan Durmaz, Kafepi'de Cihan Kula'nın çıktığı günleri tercih edebilirsiniz. Kafepi'nin yemeklerinden pek mennun kalmadığımdan beklentiniz yüksek olmasın. Atıştırmalık tercih edin.

Son gecemizi riske atmamak için eğlenmenizin garanti olacağı iki seçeneğiniz var: Ayayorgi Paparazzi ve Alaçatı Port Öküz. Şişe açtırma sözü vererek Öküz'e rezervasyon yaptırmanızı öneririm. Rezervasyonsuz girişlerde ciddi sorun yaşayabilirsiniz. Bir bistroyu maksimum 6 kişiye veriyorlar. Tercihiniz Çeşme'nin en eski kulüplerinden olan Paparazzi'den yanaysa insanlarla çok içli dışlı olmadan kaliteli müzik dinleyerek eğlenebilirsiniz.

4. Gün

Son günümüzü hafta içi bir güne denk getirirsek önereceğim son mekan Ilıca Büyük Plaj olacaktır. Çeşme'nin tanıtımlarında gördüğünüz bu uçsuz bucaksız plaj, Çeşme'de en az bir kere gidilmesi gereken bir yer. Uygun fiyatlı şezlonglardan kiralayarak sığ denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Denize girmek için ikinci bir seçenek iste Alaçatı Delikli Koy. Herhangi bir işletmenin olmadığı Delikli Koy'a gitmeden önce içeceklerinizi almayı unutmayın. Burada yiyecek, içecek, şezlong bulabileceğiniz herhangi bir yer yok. Arabanız 4x4 değilse Delikli Koy'a arabayla inmenizi önermem. Arabaların çoğu kuma saplanıp kalıyor. Yol üzerinde diğer arabaların arkasına park edip yürürseniz sorun yaşamazsınız.

Alaçatı Surf Paradise Club(ASPC)

Delikli Koy'dan çıkışta hızlıca bir kumru atıştırıp Helen Aqua'da havuz partisine katılın. İçeride alkol fiyatları yüksek ama size Türkiye'de daha önce karşılaşmadığınız bir parti olacağının teminatını verebilirim. Şifne'nin termal sularından olduğunu tahmin ettiğim suyla dolu olan iki adet sığ havuzda deep house müzik eşliğinde eğlenebilirsiniz. Mekan gece 24.00'e kadar açık. Rezervasyonsuz gitmeyin. Rezervasyon sırasında alt havuzda olmak istediğinizi özellikle belirtin.

Mekan çıkışında Yıldızburnu'na gidin ve deniz kıyısında çok güzel aydınlatılmış masalardan birisinde denizi izleyerek güzel kokteyller içebilirsiniz. Mekanların hepsi kaliteli güzel yerlerdir.

İyi tatiller :)

Çeşme'de Hayat

10 senedir yazlarımı Çeşme'de geçiriyorum ve son yıllarda çok popüler olan Çeşmeyi iyi bildiğimi düşünüyorum. Yazımda sizlere Çeşme'de neler yapılabilir, gündüz ve gece hayatı nasıldır anlatmaya çalışacağım.

Bunları Yapmadan Çeşme'den Gitme:

-Çeşme merkezden tekne turuna katıl
-Ayayorgi koyunda bir plajın happy hour'unda kendini müziğin ritmine bırak.
-Alaçatı'da Ege mezelerinin ve yemeklerinin tadına bak
-Çeşme merkezdeki Rumeli'de ve Alaçatı'daki İmren'de sakızlı dondurma ye
-Çeşme Marina'yı başından sonuna kadar dolaş
-Ilıcada sahil yolu boyunca yürü ve Yıldızburnu'nda deniz kıyısındaki masalarda kokteyl iç
-Alaçatı'da El Beso'nun karşısındaki seyyar turşucuda turşu suyu iç
-Alaçatı Çatladıkapı'dan hediyelik eşya al
-Sakızlı un kurabiyesi ye
-Ilıca büyük plajda denize gir
-Çeşme-İzmir arasındaki eski yolda manzara kahvesinde kahvaltı yap
-Ayayorgi'de gece kulübü turu yap

DENİZ&KUM&GÜNEŞ&EĞLENCE

Tekne Turları:

Her gün Çeşme merkez ve ılıca kalkışlı tekne turları düzenleniyor. Size önerim grandstar veya nirvana teknelerinden biriyle bu eğlenceye katılmanız yönünde. Sabah saat 10:30 da limandan ayrılan tekneler açıklarda 4-5 koya uğrayıp saat 5:30-6 gibi limana geri dönüyor. Bütün gün sesi hiç kısılmayan müziğin ve animatörlerin ortaya çıkmasıyla artan eğlencenin üzerinizde bıraktığı yorgunluk o gece erken uyumanıza sebep olacaktır. Ücret konusunda pazarlık yapın ve kızlı erkekli grupsanız kesinlikle üst katı tercih edin pufların üstünde daha rahat yolculuk edersiniz. 

Paşalimanı

Genelde yazlıkların bulunduğu bu koyda son 2-3 yılda bir çok plaj açıldı. İster yazlıkçıların denize girdiği yerde bu koyun güzelliğinden ücretsiz faydalanın ister plajlarda şezlong ve şemsiyeden yararlanın.  

Altınkum

Kumda güneşlenmeyi ve denize girmeyi sevenler için ideal bir yer. Denizi sık sık dalgalı olsa da gidilmeye değer.

Çiftlikköy Fun Beach

Çok geniş bir alana kurulu bu plajda ister kumda güneşlenip denize girin isterseniz iç taraflardaki çim alanda pufların üzerinde yatın ve etkinliklere katılarak eğlenin. Gece de ünlü djler bu mekanda sahne alıyor.

Ramo'nun Yeri

Müziğin sesinin çok açılmadığı ve genelde insanı dinlendirici müziklerin çalındığı bu mekanı genelde aileler, yorucu geçen günlerden sonra dinlenmeyi ve kumsalın tadını çıkarmayı tercih eden gençler dolduruyor.

Masquarade Beach Clup

Alaçatı'da Solto hotelin plajında hizmet veren bu plaj bu senenin en gözde mekanı olacak gibi.

Kafepi Beach Clup

İşletmeciliğini İstanbul Mürekkep'ten tanıdığımız Yiğit Onbaşının yaptığı çalışanlarının çoğunun İstanbuldaki Kafepi'lerden ve İzmir kordondan size tanıdık geldiği bir beach clup. Bütün Kafepi'lerde olduğu gibi tam da gençlerin istediği gibi bir mekan. Her cumartesi saat 5 de başlayan happy hourda Cihan Kula set başında oluyor ve perküsyon sanatçılarıyla beraber gençlere unutulmaz anlar yaşatıyor. Gündüz gece eğlence konseptini benimseyen Kafepi hem gündüz denize girmek için hem de gece eğlenmek için gençlerin tercih ettiği mekanlar arasında ilk sıralarda. Size tek önerim olacak yemekleri çok kötü olduğundan gündüz plajdayken burda yemek yemeyin. Gece eğlenmeye gittiğinizde Kafepi'ye özgü kokteylleri birer birer deneyin. Bayanlar için big bubble ve babil, erkekler içinse jack sparrow ve mrQ yu öneririm.

Paparazzi

Ayayorgi'nin en eski plajı olan paparazzi genelde 30 yaş ve üzerine hitap ediyor. Mekanın ışıklandırması çok güzel yapılmış, ne ışık oyunlarıyla gözünüzü yoruyorlar ne de ortamı zifiri karanlık yapıp hareketinizi kısıtlıyorlar. 2 haftada 1 gitmek için ideal biryer çünkü sık gittiğinizde hiç değişmeyen playlisti ister istemez ezberliyorsunuz bu da sizi sıkıyor. 

Sole Mare 

Ayayorgi'nin hiç değişmeyen beach cluplarından olan sole happy hourlarıyla meşhur. Ünlü futbolcuların tercih ettiği mekan saat 5 olduğunda ayrı bir havaya bürünüp gündüz partisi havasına giriyor.  

Babylon

Ayayorgi'deki diğer beach clupların aksine ailelerin tercih ettiği happy hour dahil müziğin sesinin çok açılmadığı sakin bir yer. Yiyecek ve içecekler gerçekten pahalı. Geceleri konserlerin çeşitli etkinliklerin olduğu bu mekanda otopark ücretsiz.

Marrakech

Genelde ünlülerin tercih ettiği bu mekana haftaiçi girerseniz gerçekten çok eğlenirsiniz. Gündüz girişler 30 tl ve rezervasyon yaptırmadan giriş yapmanız zor. Plaj kullanımız sırasında günboyu buzlu meyve ve shot ikramı oluyor. Gece girişler cumartesi günü hariç ücretsiz. Servis elemanları locadaki ünlülere nasıl hizmet ediyorlarsa aynı ilgiyi size de gösteriyorlar ve her istediğiniz anında yerine getiriliyor. Alkol fiyatları diğer mekanlardan pahalı gibi gözükse de içkinizden ilk yudumu aldığınızda buna değeceğine kanaat getiriyorsunuz. Önünüzden meyve,çerez,turşu eksik olmuyor. Gece girişlerde kız erkek dengesine dikkat etseniz bile içeri alınmadığınız oluyor kıyafetinize özen göstererek gitmenizi öneririm. Otopark ücretsiz.

Tektekçi

Beyoğlu'dan alışkın olduğumuz tektekçinin lezzetli shotları Alaçatı Tektekçi'de de bulabilirsiniz ancak  gece saat 1 den sonra müzik tamamen kapatılıyor ve ortam silent party e dönüşüyor. Kulaklıklarınızdan müzik dinleyip shotlıyorsunuz. Çok hoş bir ortam olduğunuz söyleyemem ama beach cluplara geçmeden önce 2 lezzetli shot atıp yolunuza devam etmeniz eğlenceli olur.  

Nar

Çeşme'nin en eski barlarından olan Nar şimdiki el besonun sola doğru uzanan sokağında. Ortamı ve kokteylleri senelerdir aynı kalitede. Yıllardır Alaçatı'da olanların iyi bildiği ve aslında yeni yeni Çeşmeye gelenlerin  pek bilmesini istemediği hoş bir yer. Müzik house tarzında ve arkadaşlarınızla rahat sohbet edeceğiniz bir ortam.

Curcuna Otel

Bu sene Alaçatı'da açılan bu otel her yanıyla bir kafepi işletmesi olduğunu ortaya koyuyor. Her biri birbirinden farklı olan konsept odaların genişliği ve tasarımı gerçekten çok hoş olmuş. Sakız ağacı da dahil olmak üzere bir çok ağacı içinde barındıran bu bahçede salıncak sandalyeli masada oturup Dj Gönül Tekinin müzikleri eşliğinde curcuna menüsündeki kokteyllerin tadına bakmanızı öneririm. Bu senenin hit yerlerinden birisi olacak gibi.

Rouge

Ilıca'da Yıldızburnu'ndaki bu bar deniz kıyısında bir şeyler içip dinlenmek için uygun bir yer. Fiyatlar biraz yüksek olmasına rağmen ışıklandırılmış sahilde oturup denizi izlemek için birebir.

C&V

Ilıca'da canlı müzik dinleyebileceğiniz tek mekan.

Yaya

Alaçatı'da kalabalıktan sıkılıp kendinizi bahçesine atıp arkadaşlarınızla sohbet edebileceğiniz müziğinin insanı yormadığı dinlendirici bir mekan.

Turşu

Alaçatı'da bütün mekanlar dolu olsa da Turşu'nun kapasitesinin yüzde 20'sinin dolu olduğu şimdiye kadar görülmemiştir. Barmenin sıcakkanlı ve cömert olması da mekanı kapanmaktan kurtaramayacak gibi. Gitmenizi tavsiye etmem. Belki o sokaktan geçerken nutella shottan deneyebilirsiniz.

Aysel

Bu mekan Alaçatı'nın kendine has havasını mahvetmek için kurulmuş gibi sanki. El besonun yanında mekanın dışına doğru kurulmuş hoparlörle çarşıya veren bu yüzden biran önce şu müzik sesinden kurtulayım diyerek yanından hızlıca geçeceğiniz bir yer. Belediyenin böyle gürültü kirliliği yapan yerlere bir yaptırım yapması gerek.

GEZİ&YEME&İÇME

Alaçatı Pazarı:

Her cumartesi günü Alaçatı'da kurulan pazarda giyimden taze meyve sebzeye kadar her türlü ürünü bulabilirsiniz. Kaktüs meyvesini tatmayanlar ilk gördükleri yerde denemeliler. Yorulduğunuzda pazarın yanıbaşındaki cafelerde ev yapımı limonata içmenizi tavsiye ederim.

Çeşme Çarşısı

Hediyelik eşya alabileceğiniz, günlük ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir çarşı. Ayvalık & Foça gibi sahil beldelerine benziyor. Haftanın belirli günleri buradan Sakız Adası'na gidiş dönüş 16 euroya gemiler kalkıyor. Çeşme kalesine gitmeden çarşı turunuzu bitirmenizi önermem. Sahilin sonunda birkaç tane salaş balıkçı bulabilirsiniz.  

Kumrucu Şevki

Çeşme'nin ilklerinden ve en ünlüsü olan bu kumrucu son 3-4 senedir Çeşme'ye sık gidenlerin uğramadığı bir yer haline geldi. Çeşme'ye olan ilginin artması sonucu Kumrucu Şevki'ye de talep artınca neredeyse adım başı bir şube açtılar ve kaliteyi kaybettiler. Artık eskisi gibi alışkın olduğumuz tazecik ekmekle bol malzemeyi uygun fiyata veren Şevki gitmiş, bayat ekmeğin içine 3 parça malzeme koyan yüzü asık personellerle dolu Şevki gelmişti. Ben bu durumu Şevki de artık İzmirli olmayı bırakıp İstanbullu olmayı seçti diyerek açıklıyorum ve senelerdir gitmiyordum. En son birkaç gün önce bir defa daha gittim düzeldiler mi görmek için ama hata yaptığımı fark ettim.

Kumrucu Hikmet

Benim gibi Şevki'den kaçanların sığındığı liman olan Hikmet, fiyat olarak Şevki'ye denk bir hale gelmesine rağmen bol malzeme ve taze ekmekle ön plana geçmeyi başarıyor. Hiç doymayacak gibi olanlara Basri önerilir.

Tuzu Biberi

Çeşme Marina'daki bu restoran Ege mutfağını tadabileceğiniz kaliteli malzemeyi uygun fiyata sunan bir yer.

Dodici

İstanbul'dan tanıdığımız bu mekan Çeşme Marina'nın en güzel yerlerinden birinde. Fiyatlar biraz yüksek ama marina manzarasında lezzetli yemek yemek için ideal.

Rumeli 

Çeşme Çarşı'nın en eski dondurmacılarından olan Rumeli'de, Çeşme kavunundan yapılan özel dondurmayı, karadutu ve sakızı öneririm.

Veli Usta 

Çeşme'de bir çok şubesi olan Veli Usta'nın dondurmalarının her çeşidini önerebilirim. Alaçatı'dakinde 15 kişi sıra beklediğim çok oldu ama değer.

#Makedonyadan yazılar alanında göster
Kapalı